Накура Микаца 72 #1 Публикувано 9 Април, 2017 Здравейте, Наложи ми се да сменя кутия на Джаза, понеже старата беше тръгнала да заминава. Двигателят е L13A1 и колата е SE (sports executive- не съм сигурен дали е от значение). След като смениха кутията, при 80 мили/130 км оборотите са точно 4000, а преди бяха приблизително 3500. От първа до четвърта предавка няма разлика, но при пета си има, почна да ми гори малко повече и се усеща, че не е същата пета. За сравнение, на всеки 10 мили увеличава оборотите с 500 и при 90 мили е на 4500, колата съм я карал със 110 и определено имаше още ресурс. А сега, ако вдигна 110 мили, ще съм почти в червеното. Въпросът ми е : има ли различни кутии за различните двигатели или, ако са еднакви , възможно ли е да има разлика в дължината на предавките? Имам приятел, който кара Джаз със същия двигател L13A1 и вдигна 80 мили, и при него също е 4000 оборота. Сестра ми също кара Джаз и в понеделник ще пробва да видим при нея как ще е... Снимах мястото над решетката, на което пише какъв е двигателя и номера на рамата, и на 3-те коли, но не знам дали съответно на него ще пише каква е кутията в колата? Мисля да се върна и да ми сложат моята кутия, понеже си имам извънградски пътувания, и определено сегашната ситуация не ме устройва.... Благодаря предварително за съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bull.bg 2 #2 Отговорено 20 Април, 2017 Единственото, което ми идва на ум е да са ти дали кутия от 1.2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове