V.Boychev 3 #1 Публикувано 22 Октомври, 2016 Здравейте , Колеги ! Имам странен шум от задните колела , когато колата върви на свободен ход по пътя и когато е на подемник като се въртят колелата на ръка? Шума е за секунда го има и за секунда го няма , сякаш нещо се търка при даден оборот ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Code7 7 #2 Отговорено 31 Октомври, 2016 (Редактирано) Аз бях изкривил една тенекия отпред на лявата спирачка как и аз не разбрах или някой майстор, като е сменял гумите , тенекята е зад самият диск... на ръка си я дръпнах и спря да закача... Редактирано 31 Октомври, 2016 от Code7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V.Boychev 3 #3 Отговорено 31 Октомври, 2016 Ами тях съм ги проверил и са добре ! Накладките и дисковете ме посъветваха да сменя и щяло да спря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wessly 3 #4 Отговорено 11 Юни, 2018 Здравейте, вчера на 3/4 от пътя (Търново-София) колата (D16V1, EU8, 1.6 Vtec) почна да издава неприятен шум. Състои се от бучене сякаш в скоростната кутия или под нея (не мога да разбера). И преди ми го е правила този номер, но за много кратко и си отмина. Отбих си, на запалена кола, изчаках на Български извор 30 секунди, потеглих си и до София нямаше проблем. На връщане същата работа, само че до Севлиево, пак д/г 3/4 от разстоянието. А шума е тип минаване върху шумна маркировка, тип... ...но много по-силно и бучащо от към средата на купето или среда-дясно, не мога точно да кажа. - шума не е с равна сила, намаля се и се увеличава (когато подавам газ е осезаемо) - шума си остава на свободна скорост - шума рязко спира, когато натисна рязко спирачка - шума се влияе от настилката, защото ако мина през дупка спира и пак продължава след това, но се чува, че спира за 1 секунда рязко - в градски условия никога не съм го чувал, а карам 90% градско - колата не е прегрявана, няма течове, гумите са равно напомпани и са на 2 години Dunlop - има си масло, антифриз, всичките течности са в нормите - не мирише на изгоряло, няма видими следи от повреда отвън и под капака - няма отношение дали нагоре или надолу карам, появява се всякак - не знам дали шума изчезва, когато натисна съединителя, не ми дойде на ум да обърна внимание за това, но мисля, че при смяна на скоростите (от 3та нагоре) също заглъхва за 1 секунда и пак се появява - когато рязко подам газ, шума изчезва за много кратко и пак се връща след 100-200 оборота Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bahamonde 11 #5 Отговорено 11 Юни, 2018 да не би скоростната кутия да няма масло? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове