Dimteam 1 #1 Публикувано 22 Юни, 2016 (Редактирано) Колеги имам питане. Може да е малко тъп въпроса ама съм доста озадачен от следното нещо. Вчера ми пристига накрайника , който трябва да е ляв. На него си има означение , че се монтира от лявата страна и затова не го сравних с другия който свалих. Слагам накрайника , тръгвам и о , изненада! Накрайника опира в джантата и нямам почти никакъв ход на гумите в лява дирекция. Качвам колата и се оказва , че накрайника е с обратна дъга спрямо оригиналния. Сега проверих по парт номера и навсякъде го дават същия накрайник с дъгата в тази посока за монтаж от ляво. Както и няколко накрайника на други марки. Нещото което ме шашна е , че на една от схемите който гледах го дават накрайника сякаш се монтира с гайката сочеща към земята , а не както е сега сложен с гайка сочеща към калника нагоре. Възможно ли е предишния да е бил грешно сложен и от там да идва проблема? Как точно се слага този накрайник? До колкото видях влиза на конус в шенкела и този конус е само от долната страна на отвора. Аз ли бъркам нещо? Редактирано 22 Юни, 2016 от Dimteam Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ЧОЧО 23 #2 Отговорено 22 Юни, 2016 (Редактирано) Поради наличието на конус Не можеш да монтираш накрайника обратно Може би някога са ти сменяни щенкелите??? Май при Ровъра гайките бяха на обратно , но не съм сигурен. В твоя случай левия накрайник ще стане десен и обратното Редактирано 22 Юни, 2016 от ЧОЧО Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimteam 1 #3 Отговорено 23 Юни, 2016 Аз проблема го реших , като просто отидох и взех друг накрайник на друга марка. Сложих го и всичко си пасна. Шенкела не е сменян. Просто исках да разбера дали аз не бъркам нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове