Jump to content
Orlin

Почукване отзад вдясно. Моля споделете опит

Recommended Posts

Привет. Откакто си смених джантите (съответно и гумите) при един по-остър завой със скорост около 40км/час се чу нещо като чукане на желязо в желязно отзад вдясно. Оттогава насам това почукване се появява понякога (по мой наблюдения при завой с неравност, предимно ляв такъв и скорост не по-малка от 30 км/час.) Незнам дали летите джанти имат нещо общо, или просто момента на смяната на джантите и "повредата" случайно са се случили в един ден.Колата е Сивик 5-та генерация хеч с мотор д15б2. Старите джанти бяха 13" с 155/80 задни гуми, а новите са 15" с 205/50 гуми.Изминах около 80км в града откакто го има този проблем, но все още немога да определя кога точно се чува това почукване. Моля, ако на някой му е познат този проблем да ме посъветва как да постъпя.Поздрави колеги и благодаря предварително.п.п. с търсачката неможах да намеря някой, описващ подобен проблем. Извинете ме ако има подобна тема вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем, само че се чуваше бавно на завой отпред. Като махнах и сложих обратно джантите се оправи - пробвай :thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не би да ти лопа джантата :lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се чува при абсолютно здраво окачване и всичко здраво по автомобила. Не вярвам да е от джанта, аз имах подобно почукване. Смених си амортисьорите, смених и пружините и чукането си остана. Окачването е супер здраво, нямаше никаква логика да се чува такова чукане. Накрая се оказа, че тръбата на ауспуха се удря в купето. Незнам при теб дали е това, но при мен така излезна. Чувал съм и други с 5-та генерация да се оплакват от подобен шум озад в дясно на купето. Имай предвид, че все пак от там минава ауспуха. Ако намериш нещо друго ще се радвам да споделиш да обогатим опита си :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Мда и аз имам този проблем, но е придружен с прискърцване при потегляне. Като имам резултат при чичо доктор ще ви кажа каква е диагнозата;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chavdu
Отговорено (Редактирано)

Привет. Откакто си смених джантите (съответно и гумите) при един по-остър завой със скорост около 40км/час се чу нещо като чукане на желязо в желязно отзад вдясно. Оттогава насам това почукване се появява понякога (по мой наблюдения при завой с неравност, предимно ляв такъв и скорост не по-малка от 30 км/час.) Незнам дали летите джанти имат нещо общо, или просто момента на смяната на джантите и "повредата" случайно са се случили в един ден.Колата е Сивик 5-та генерация хеч с мотор д15б2. Старите джанти бяха 13" с 155/80 задни гуми, а новите са 15" с 205/50 гуми.Изминах около 80км в града откакто го има този проблем, но все още немога да определя кога точно се чува това почукване. Моля, ако на някой му е познат този проблем да ме посъветва как да постъпя.Поздрави колеги и благодаря предварително.п.п. с търсачката неможах да намеря някой, описващ подобен проблем. Извинете ме ако има подобна тема вече.

...сигурен ли си , че е метал в метал ... или просто ти опира гумата в калника ;) гледам са доста широки......моите опират понякога при подобни обстоятелства ... и ми беше трудно да установя ,какво точно се случва ...смисъл и на мен ми звучеше метал-метал :( Редактирано от chavdu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

гърне :(след като бе разглобена половината кола това е диагнозата ;)сега вече нЕма грешка !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Orlin
Отговорено (Редактирано)

има малко напредък (ако може вобще да се нарече така). Днес се чу почукване и от ляво :P ВОзих трима отзад и успях да го чуя няколко пъти отясно и един път отляво. Същото "почукване" се чуваше, като ми сменяха гумите и вдигаха колата на крик-а (една по една биваха сменени). Още не съм махнал и пак сложил колелата. Утре ще кажа, дали има резултат. В краен случай...чичо доктор :Pп.п. едвали опира гумата в калника, понеже отпред колкото и да завъртя волана гумите не опират :P

Редактирано от Orlin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o©

.......Днес се чу почукване и от ляво :P ВОзих трима отзад и успях да го чуя няколко пъти отясно и един път отляво. Същото "почукване" се чуваше, като ми сменяха гумите и вдигаха колата на крик-а.................едвали опира гумата в калника, понеже отпред колкото и да завъртя волана гумите не опират :P

Човече да нямаш духове в колата :P:P:P

Майтапа на страна бях чел в една

тема че има разлика между предния

и задния калник, имам в предвид

обема тъй че може и да ти е от гумите

........Онзи ден като ми сменяха гумите ми вдигнаха колата от едната страна................

............Това ми се беше случвало с CRX-а ми навремето. Но 5Г седана няма такива проблеми, изглежда е с по-здраво шаси озад..............

Имах в предвид че ме бяха вдигнали с един

крик първо цялата дясна страна а после и цялата

лява и то не баш в средата а малко по отпреде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

........Онзи ден като ми сменяха гумите ми вдигнаха колата от едната страна................

............Това ми се беше случвало с CRX-а ми навремето. Но 5Г седана няма такива проблеми, изглежда е с по-здраво шаси озад..............

Имах в предвид че ме бяха вдигнали с един

крик първо цялата дясна страна а после и цялата

лява и то не баш в средата а малко по отпреде

И аз това имах предвид :hondarulez: Даже имаше един пич с CRX на Радиала и каза, че веднъж от такова вдигане му се било счупило стъклото на вратата. На 1-ва генерация са без рамка.

п.п. Иначе за чукането също да кажа, че може да се удря и тръбата на ауспуха която минава над носача в него. Не е лошо и това да се провери.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Позволявам си да вдигна темата понеже проблема е окончателно решен.В следвтие на износени задни тампони, когато колата е натоварена при неравности се получаваше почукване на някаква си задна втулка в купето на автомобила. Смених тампоните и втулката и всичко е наред :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...