Jump to content

RikoV

Фен
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно RikoV

  • Ранг
    Honda Team Juniors ®
  • Рожден ден 13.09.1989

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Перник
  1. Защото според него, колелата превъртат и така удължават спирачният път. На практика обаче именно това превъртане спомага за запазване на сцеплението на гумите с пътя, а именно това спира автомобила. Защото ако колелата блокират и започнеш безконтролно да се пързаляш...Давам пример веднага.Карам една Астра 92 год. с ABS особено зимата шанса ти да спреш по нанадолнище с сняг е 0 ама абсолютна 0.Много пъти съм си правил опити както си карам на 1 скорост по нанадолнището (с 20 ) натискам спирачката и само се чува кръц-кръц-кръц и си продължавам да си караш с 20 чак докато не стигна равното ( колата е с добри гуми не са галоши по същия наклон се изкачвам без проблем)Същото съм го правил и с кола без ABS не спираш веднага ама поне малко от малко спираш.Друг пример Същата Астра друг наклон съвсем лек и с паваж кръстовище без предимство ~ 50 km/h (не екстремно спиране намалявам поне от 20 метра) Е от 10 пъти 4-5 спирам и с помощта на ръчната (наистина леко мокро е да предположиме и че амортисьорите не са на Топ ниво но съм сигурен че без ABS ще спра без проблем)Наблюденията ми над спирачния път на колата са че през около 50 см колелото влачи и 50 см се търкаля. Убеден съм че няма как спирачния път да е по къс на тая кола отколкото на същата само че без ABS И все пак точно същия ABS ме е спасявал от 1 катастрофа, но принципно съм против.И пак казвам въпрос на навик еА и както съм казал по горе новите (~ след 2000 година) ABS системи са по добри от тези от преди 15 год , но ......
  2. Аз съм против ABS като цяло.Конкретно на въпроса на колегата ДА колата е по управляема, но според мен спирачния път се удължава.Новите ABS след 2000 год (приблизително) горе долу става.Хондата ми в момента е с неработещ ABS от зимата и всичко е въпрос на навик отначало ми беше малко "търсене" без ABS ама сега е точно обратното.
  3. RikoV

    Виц на деня

    Двама руснаци стоят пред супермаркет и спорят:- Този път ще вземем две.- Как две бе - оня ден взехме две и не ни стигнаха. Вземаме три.- Как три бе - вчера взехме три и ни остана. Вземаме две.- Не. Три.- Не. Две.- Три.- Две…И след дълъг и припрян спор, решили да вземат две. Влезли в магазина и поръчали:- Един кашон водка и две репички…
  4. 5-те мин. не са във връзка с турбината а затова че мотора е бил дълго време натоварен следователно загрява повече и като го изгасиш веднага антифриза спира да се върти и температурата в самия мотор се покачва рязко и има склонност към прегряване (поне така съм чувал и като се замислиш има логика). И това не е само за дизелите а и за бензиновите мотори. НО, не съм 100% не ме хулете !!!
  5. И още нещо в допълнение на ShEfA.Ако спирачната течност ти е малко (а най вероятно е така ) не е зле да си погледнеш и в какво състояние са ти накладките, защото най вероятно са за смяна.
  6. Едва ли са накладки защото светва лампата за ръчната поне при мене, но не съм сигурен. И при мене се появи същия проблем след като я закарах на мивка. Гледах бушоните здрави са. Грешка на компа нямам (май) щото точно първия път като светна ABS-то гледах на Инфоборда и нямаше грешки (това преди 1 седмица).Остана само или някои датчик да си е затръгвал или да е замръзнал.П.С. При мене има и нещо друго че от време на време ми работи АBS -то и се си мислим че датчика сдава багажа защото точно като светна първия път я вкарах в топъл гараж за около 1 нощ и от тогава понякога не свети и работи друг път неще.Остава да чакаме пролетта П.С.2 Някои ако има друг вариант и е по компетентен нека сподели
  7. Аз аз имам желание да се повозя в "бъза" кола па макар и не при ИлиевСподели някакви подробности относно начина по които трябва да се запишеме за кръгче с пилотите. Направо немам тарпение
  8. Вчера бях там незнам нищо конкретно но като цяло Хондичките доста добре се представиха. IVO незнам с какво време е но можеби 2-3 в неговия клас. В първата обиколка се завартя (имаше вода и доста коли се завартяха на тоя завои) обаче после навакса доста стабилно и 2-та обиколкоа се беше откъснал пак пред другите Имаше една 4-та ген (от форума е 100% ) и тои ги наказа много лошо вчераЕдин седан 5 ген можеби D16 тои на завоя с водата се бвъсна в гумите обаче на колата ништо и нямаше иначе и тои добре се предстаи Пропускам можеби някои моля не ми се сърдете.Имаше и две мицубишита ево 8 и 9 (маи) кото осмицата беше с турбо stage 2 НЕМА ТАКЪВ ДЗВЕР обаче неможах да го видя в деиствие само на опознавателните обиколки Имаше и други "точилки" ама общо взето е това А и един Голф 5 R32 и от към ВАЗ имаше 2-3 лади които също бяха доста бързи и Форд с турбина и много добър звукДругите коли - Алфа 147 (едната маи 2.0) ,Астри ГСИ, Вектра 150 k.s ("XE") с добър шофер, много Саксота vts, и много Пежета рали, 3-4 ентусиаста с комбита
  9. Мерси за отговорите. Няма да е зле и още някои да се изкаже по въпроса.
  10. Понеже не ми се пускаше нова тема реших да използвам тази на колегата. Моля да бъда извинен ако има нещоГледах на две места за цени и т.н и на едното място ми предложиха атрактивна оферта (от гледна точка на цената) да ми направят цяла генерация на 55 мм с някакви "алуминизирани " тръби които не ръждясват за 500 - 600 лв . Това от край до край с колектори 4-2-1. Та искам да питам дали си заслужава да спестя 400-500 лв или направо да си взимам полирани колектори които маи са от неръждавеика и трабите и те пак да са от неръждавеика. И другия ми въпрос е дали някои знае на колко мм е добре да е генерацията щото едни ми викат на 63 мм е много за атмосферка по добре на 55 мм а пък на мен се ми се струва че е по добре на 63 мм в смисъл с кое "ф" ще е по добър ефекта било то дори и разликата да не е осезаема.Става въпрос за 2.0 литров мотор ако има някакво значение (за колата от аватара)
  11. RikoV

    За или против сте ?

    Малко извън темата е обаче всеки пише как глобите за превишена скорост трябвало да станат по не знам си колко милиарда лева и едва ли не ако превишиш с 30 км да получаваш доживотен затвор а недаи си боже с 50 км направо на електрическия стол.Вие винаги ли карате с позволеното ???? Замислете се малко все пак тия глоби ще се отнасят както и за малоумниците които карат с 120 в града така и за тези които карат с 70-80 като мен предполагам и като вас (разбира се това не ми е долна граница на скоростта и не карам постоянно с толкова обаче доста често ми се случва)Още един пример.В България има 3 (поне за толкова се сещам) автомагистрали на които е позволено да се кара с 130 км/ч , а има куп други пътища с по две платна в една посока и на тях по закон трябва да се кара с 90 когато няма допълнителни ограничения, а има и места с по 50 км/ч в някои крайградски райони.
  12. Абе човек от къде са тия цени бе Въздушен филтър - много пари бе има ги за по 10 лв ментациАнгренажена ремак -много евтин поне 40 - 50 лв Стопове - пак много малко пари то на колелото един светло отразител е по скъпФарове -а стига бе то за голф 3 по моргите искат по 50 лв на фарДискове -пак малко ми се виждат за 2 диска (ако са два де)
  13. RikoV

    За или против сте ?

    Абе не знам ама аз сигурно съм пристрастен защото съм все още "млад" шофьор ама все пак ще си кажа мнението Аз съм ПРОТИВ!!! И че изброя причините1 Според мен това не е начина само с солени глоби и ограничения, трябва да се промени цялата система, защото 24 (маи вече са 30 часа) кормуване нищо не можаха да ме научат, и даже за тия 24 часа които аз карах нито веднъж не съм каран вечер на тъмно. Добре че баща ми ми даваше да карам по село навремето (държа да отбележа че винаги е било с него) та сигурно затова и аз още не съм се ударил някъде. 2 Начина на преподаване трябва да е малко по различен а не само да караш по улиците с 30 км/ч. Трябва да се върне полигона и да се симулират по рисковани ситуации с специални коли на специални трасета, ако щете писти 3 Трябва да се обяснява на водачите устройството на автомобила поне малко от малко, защото повече от "новите" шофьори само газ и даже не знаят от къде се отваря капака и много често освен висока скорост и заради технически неизправности стават катастрофи.4 Освен младежите които "юркат" колите си има и много други участници (пенсионери ,жени и други такива индивиди ) заради които се внася смут в движението .От които се насмитат някои по плахи хора незнаещи габаритите на колата си и хоп в насрещното или в съседното мпс . Нищо лично към жените просто наблюдения ако щете и майка ми...... 5 Корупцията и купените книжки ........И няма да приема изказвания от рода "и ти си от тия имаш книшка от "1 месец"..... купили са ти колата майка ти и баща ти......" и не знам си още какви подобни.
  14. А някои може ли да обясни по подробно къде се намира горе долу и как изглежда.Мерси предварително
  15. Аз моита я свалях с бръснарско ножче от старите. За по лесно нагреи стаклото както ти казаха колегите а може и да я оставиш малко на слънце (колата) пак е почети същото.И не я дърпаи с рака само с ножчето я отлепваи по малко до самия краи.
×
×
  • Създай нов...