Jump to content

New Folder

Фен
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от New Folder


  1. И при теб ли шуми? Не зная какво е визирал майсторът ти относно "улягането" водачите,но за сега аз имам вече 8000 км. за три седмици с новата верига и продължава да вие. Забелязах че докато е студена колата се чува много слабо,но като загрее...

     

    Иначе малко инфо относно идеите ми с помпата и валовете.Разглобихме единият модул(оригиналният с който съм купил колата) и се оказа че има износване,както на лагерите,в които се движат валовете,така и в шийките на самите валове и алуминиевите легла в които лежат. Положението със сигурност ще е същото при всички аналогични модули. Цената на валовете е около 2500 лв.(само двата вала). Със сигурност няма да купувам. Поръчах комплект нови лагери и ще дам да прогонят износването в тунелите на двата вала,където е и основното износване.Когато валовете са зацепени един към друг,луфтове не се усещат,но когато се монтират поотделно луфт има и то не малък.

     

    Здравейте колега, проведохте ли вече експеримента със смяна на лагерите на балансиращите валове и какъв е резултата?

     

    Аз имам подобен проблем, но с Акорд 8 генерация, 2008 г бензин. Когато е на скорост започва да вие дразнещо при достигане на 1500 rpm и изчезва над 2100 rpm. Със свален пистов ремък пак го има. Чува се там където е веригата. Когато не е на скорост пак се чува същото виене, но е значително по-слабо и тогава не е дразнещо. Най-вероятно предишния собственик не е сменял веригата. Виенето е същото като това което вие сте записали и много ме съмнява моя проблем да е същия като вашия.

    Някой може ли да каже дали моя проблем е съвпадение или е същото? Дали мога да пробвам само смяна на водачи без сваляне на веригата?


  2. Има развитие по темата:

     

    значи решението което написах със смяна на съединителя в autofrostcomfort трае едва няколко месеца и проблема е че дори и със нов съединител макарата (шайбата) за която се зацепва също е износена. Затова при мен след няколко месеца започна да пищи силно всеки път когато давам повечко газ (например при потегляне). Зтова най-сигурното решение е освен смяната на съединителя да се изглади и макарата. Да припомня че отделно съединител/макара/магнит не се продават за тази генерация акорд а се продава цял колмплект със компресора което значително оскъпява. Затова макарата вместо да я сменям реших да й изгладя челото, което се зацепва със съединителя. Като търсих за съединители на Sanden намерих случайно човек който се занимава с точно такъв вид проблеми - смяна на съединител и изглаждане на шайбата. Проблема е че е в Козлодуй и трябва да му пратите целия комплект компресор и съединител по куриера, той го прави за 1 ден и на следващия ден ви го монтирват. Не е кой знае каква разправия, намерих сервиз само за демонтаж и монтаж на компресора, пратих му го и съм много доволен. Ето и контактите му ако на някой му потрябва:

    http://www.olx.bg/ad/saedinitel-za-kopresor-sanden-ID66QO0.html

    0887708369 

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1

  3. да, хората също са си сложили надценка от 100% защото съединителя който го продават за 85 лв в ebay е само $25 :) но не е като да ти искат в оригиналния 1000 лв за труд и ненужна смяна на цял компресор, които пък копуват OEM компресора и съединителя за макс $150-$200


  4. Здравейте, аз също имах изтъркан съединител но на Акорд и в бултрако естествено знаят само за смяна на цял комплект - нов компресор и съединител... защото по отделно не се продавали :)

    оказа се че има и after market съединители и не е нужно да се сменя работещия компресор

     

    http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=98133&p=1057435565


  5. Здравейте,

     

    проблема е решен! Оказа се че се продава само съединител (after market) и не е нужно да се сменя целия работещ компресор! Естествено че в оригиналните сервизи ще кажат че целия компресор трябва да се смени...

     

    ето тези пичове имат всякакъв вид съединители за всички видове автомобили и то налични без да се чака за доставка:

    http://www.autofrostcomfort.com/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=3&Itemid=51

     

    между другото май това е най-добрия сервиз за климатици за София, не че им правя реклама но останах доволен - съединител нов 85 лв и демонтаж и монтаж - 5 лв

    марката която слагат е sanden, ще видим колко време ще изтрае, предполагам пак ще се изтърка бързо, но поне ремонта е лесен за 15 минути и не се сменя компресор

    • Харесвам 1
    • Нагоре 2

  6. Здравейте колеги, 

     

    тези дни когато температурите бяха доста високи климатика спираше да работи при градско шофиране. До сега не го е правил и най-интересното е че когато изстине колата пак си работи. Допълних го с фреон и пак същия проблем. Ходих в бултрако София и там ми казаха че това се дължи на прегряване на съединителя на вала на климатика. Само съединител не се продава и е в комплект с компресора и от тук нататък е яко цифромания за една шайба...

     

    Оказа се че това е хроничен проблем за всички хонди:

    http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=85151

     

    но тук не дават решение на проблема освен нов. Новите съединители имали арматурна шайба която на мен ми прилича на залепено феродо за да намалява триенето.

     

    Някой запознат ли е дали този проблем има някакво по-евтино решение? Има фирми които лепят феродо какъвто си искаш размер и мисля да им дам съединителя да ми залепят няколко мм слой за да не прегрява.


  7. Колега, пак не става ясно на място на свободна предавка като даваш газ чува ли се звука? Пишеш че само като е на скорост което означава че го чуваш само в движение на колата. Лагерите на първичния вал се чуват и на място на свободна с пуснат съединител, като го натиснеш пак докато си на свободна и спира. Отвори си прозорците и натискай и пускай съединителя с работещ двигател и се ослушвай.

     

    Задължително ли трябва да се усеща разлика когато натискам съединителя и го отпускам когато съм спрял на ръчна ако е от лагера на вала? Защото не се усеща разлика като натискам и даже виенето е едва доловимо. Когато съм в движение се чува дразнещо но не силно и според мен сигурно този лагер е в някаква начална фаза на скапване и когато съм спрял и няма натоварване не вие?


  8. Имам и следния въпрос: след изследване на този проблем и по други форуми някой дават съвет че виенето при отпуснат педал може да е в лагера на първичния вал на скоростната кутия който спирал въртенето си при настискане на съединителя. Възможно ли е това? Ако се отвори скоростната кутия може ли видимо да се определи дали са лагерите или други проблеми?


  9. Когато колата е със запален двигател и в покой(изключена от скорост) има ли го това виене и има ли разлика в звука когато натискаш и пускаш съединителя докато колата стои на място.Макар ,че казваш звука го има само когато е на скорост,остава вариант за скоростна кутия или диференциал.Ако това виене го има само на някой скорости примерно 2,3,4 остава вариант скоростна кутия.А гледал ли си дали изобщо има масло в скоростната кутия?Смени маслото на скоростната кутия с подходящо такова.Лесно ли влизат скоростите?

     

    Маслото на скоростната кутия е сменено и преди и след смяната виенето си е едно и също. Скоростите влизат лесно. Напълно ли отпада варианта със аксиален лагер? Ако е скоростна кутия какво трябва да се ремонтира в нея?


  10. А като натиснеш съединителя изчезва ли виенето или променя ли се звука.Може да е диференциал,аксиален лагер на съединителя и/или някойот валовете в скоросатната  кутия.На задна има ли го това или на 1-ва?

     

    Здравей SpliFF, сори за закъснелия отговор, ето обобщено това за което питаше:

     

    - Проблема го има само когато е на скорост
    - Когато натисна съединителя след като е била на скорост, виенето се усеща как спира бързо (секунда) но не веднага
    - Сменен пистов ремък, виеше преди и след смяната
    - На първа и задна немога да преценя дали го има защото тогава двигателя го заглушава

  11. - Проблема го има само когато е на скорост, когато освободя от скорост виенето спира, което ме кара да смятам че няма как да е от гумите.

     

    - Преди да сменя пистовия ремък пак го имаше, даже го смених с 5к км по-рано по съвет на сервиза защото никой нямаше идея от какво е и да пробваме поне като му е наближило времето за смяна.

     

    - не казаха какво са проверили (за 20 минути преглед...) но казаха че имало леко протекъл семеринг и в рейката също имало лек теч та след време и за нея трябва да се мисли решение най-вероятно рециклиране...


  12. Здравейте колеги,

     

    от скоро време карам Акорд 8 генерация, 2008 г бензин. Когато е на скорост (2-ра/3-та/4-та) и над 1500 оборота се чува не много силно виене/свирене в купето, което е дразнещо :). Ходил съм в Бултрако София и още два сервиза за хонди, но никой не успя да каже от какво е. Някой може ли да помогне и да даде съвет или насока за справяне с проблема? Преди месец съм сменил на 115 хил км пистов ремък и свещи така че не е от този ремък.


  13. Ако става въпрос за външното уплътнение на прозореца - около 10 лева струва (за Ауди А4 - предполагам че няма особена разлика) в Кобрата срещу кино Арена :) Ако става въпрос за нещо друго..не знам :)

    Здравейте колеги, реши ли се проблема че и моето уплътнение запъва стъклото и големи ветрове се чуват като се кара?

  14. Благодаря колега, чака ме много работа за едни лампички. А дали е добра идея да заменя всички лампички с диоди за да не се налага да правя това упражнение някой ден пак? Дали има диоди които да влизат в същите цокъли като на оригиналните лампички или да се откажа?

  15. Здравейте колеги, може ли някой да ми каже, къде се намират лампичките които осветяват врътките за парното, вентилатора и въздухопровода? Колко са и как се достига най-лесно до тях. Сега зимата са нужни защото вечер след работа е тъмно в купето и е неудобно да се търсят коя къде е и на какво положение е.иначе бутоните за климатика, часовника си светят и затова невярвам да е бушонче.http://imageshack.us/photo/my-images/13/04022012643.jpg/


  16. Здравейте,искам да попитам дали може запалката да се направи така че при изключен двигател пак да може да се ползва? Аз дори и не съм пушач но ми трябва когато си зареждам телефона в колата като спра за почивка да не ми се прекъсва зареждането на телефона, защото е гадно :)Предполагам че има някакви клеми които да се превключат а не да прекарвам жици директно от акумулатора.колата е: Honda Civic, англичанка '97


  17. Здравейте,Имам хонда цивик 97 европейския модел 4/5 врати. Преди нея карах опел който имаше само едно предимство пред сегашната ми хонда - волана му беше с по-малък диаметър от този на хондата и по мое мнение по малкия волан се върти по удобно. Та искам да си намеря волан с AirBag който да е по малък от стандартния за цивика (сегашния на хондата ми е голям 4-лъчев).Дайте ми идея откъде да си намеря такъв волан? Воланите на япоските 3-вратки дали са по малки, и много е важно дали AirBag-а ще работи?


  18. Искам и аз да попитам нещо:Имам хонда цивик 97 европейския модел. Преди нея карах опел който имаше само едно предимство пред сегашната ми хонда - волана му беше с по-малък диаметър от този на хондата и по мое мнение се върти по удобно. Та искам да си намеря волан с AirBag който да е по малък от стандартния за цивика (сегашния на хондата ми е голям 4-лъчев)?Дайте ми идея откъде да си намеря такъв волан? Воланите на япоските 3-вратки дали са по малки, и много е важно дали AirBag-а ще работи?

×
×
  • Създай нов...