Jump to content

gpalazov

Фен
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно gpalazov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Това значи ли,че може да се сложи бронята от обявата(https://www.olx.bg/d/ad/honda-accord-2-4-na-chasti-honda-akord-2-4-na-chasti-CID1243-ID9glVN.html) на Акорд 7 2003г.?
  2. Здравейте, Допада ми прикаченият по-долу спойлер на снимките за Хонда Акорд 7ма генерация 2003г. Имам следните въпроси: 1. Откъде мога да закупя такъв спойлер(поръчам за България)? 2. Кой в София може да ми го монтира(извършва ли се такава услуга в Омбре/Уби Ко,др.)? Благодаря предварително:)
  3. 1. Акорда(7ма генерация 2003г.) има една черна черта на най-горната част на предното стъкло, обмислям точно там и точно с този размер да залепя стикера, което значи че не би следвало да пречи на видимостта и да правят проблеми съответно за това. 2. Много добро уточнение(вметка) относно чистачките, трябва да видя обсега им, за да преценя и размера на стикера съответно.
  4. Здравейте, Имам интерес да сложа подобен стикер на предното стъкло - имам следните въпроси: 1. На първо място бих поставил въпроса - Изобщо позволено ли е в България да слагаме такива стикери на предното стъкло 2. Колко мога да очаквам да 'издържи' дадения стикер(лепи се от външната част)? https://snipboard.io/IuqckU.jpg
  5. Здравейте, На места имам драскотини като на снимката по-долу. Какъв е най-добрият вариант да ги заличим напълно или до някаква част ефективно? В София случайно се появяват подобни драскотини от невнимателни хора от време на време. https://pasteboard.co/n6V793U28DbD.jpg
  6. Интересно - на автомобили със стандартно окачване разстоянието показано на снимката(разстояние от земята до началото на предна броня) е ~20-22см. На по-новите и по-малко.
  7. @I_Yordanov - Не мисля,че има как да е 67.3см. Може би не сте разбрали височината, която търся. На този скрийн съм опитал да покажа -
  8. Днес спрях колата на равен паркинг и премерих разстоянието от предната бронята до земята на различни леки автомобили, включително и на Хондата. Хондата показа 16-17см разстояние и на 3-те точки от бронята(ляво,дясно,среда). На повечето автомобили(без джипове/SUV,etc.) то е 20см. Не малка част от автомобилите е 18-19см. Имаше и автмобили(главно БМВ) които бяха стоково по-ниски или с по-ниска броня и реално нямат шанс за влизане в гаража. Извод: По-голямата част 'стокови' автомобили ще влезнат в гаража като дерад предна броня отдолу. Извод2: Ако смена пружините на Хондата с оригиналните, то нивото ще се покачи с 2-3см и има вероятност да влезна в гаража,но пак не е сигурно, защото както един колега горе отбеляза предният лип е малко напред и в този наклон и 1-2см правят разлика очевидно. Въпрос: Някой може ли да даде информация г/д колко см ще се вдигне колата със смяна на пружините? Не съм сигурен дали някой може да даде на точно този автомобил, търся ориентировачно число в см, за да знам дали има смисъл да се прави въобще.
  9. Горе няма проблем - нищо не закача, проблема е когато предните гуми стъпят върху шахтата - то тогава предницата опира земята и не може да се продължи. На изкачване е обратното - предницата директно забива нос съответно. Предните дни тествах да я сваля и кача в гаража като това се случи с помощта на две трислойни кофражни платна и отдолу подпряни с трупчета, имитирайки мост. Целта беше постигната, колата слезна лека-полека с няколко маневри, но после на изкачване съответно трябваше да се направи друг ъгъл на изкачване(платната са дълго по 2м и не е достатъчно). Представете си това всеки път да трябва да се прави при влизане/излизане, а дори през зимата това ще е невъзможно(вероятността да изхърля дъсктите с подаване на газ е голяма).
  10. Качих и клип на същия линк със снимките , за да се види наклона. Реално като слизаш с колата, особено надолу, наклона си личи колко е голям.
  11. Днес съм планувал да махна предния лип да видя каква ще е разликата в см и дали ще мога да влезна в подземния гараж без него. @ceco_accord - разстоянието на нормално окачване трябва да е поне 20см, за да влиза в подземния гараж по този наклон като пак ще стърже малко бронята отдолу, но няма да има проблем при влизане и излизане. И аз търсих тези характеристики, но за жалост не ги намерих в нета. Мерил съм разстоянието на други Акорди паркирани на улицата и то е повече от 20см. Истината тук е, че наклона на гаража не е измислен както трябва, защото нови коли(голяма част от тях) или не могат да влезнат в гаража или им се стърже бронята отдолу. @Г.Писаров - повдигнал съм го като въпрос с фирмата домоуправител. Аз иначе отделно съм говорил с хора, които могат да оправят ъгъла на спускане с наливане на бетон и друг вариант е постовяне на рампа(дебела ламарина). И двата варианта са подходящи и могат да се случат, но това са 12 гаража, които трябва да дадат съгласието за това и да не ползват гаражите си няколко часа(било то да засъхне бетона или за монтиране на въпросната рампа). Винаги има решение, обаче разправията ще е голяма като се дели едно общо помещение с шепа различни българи. Снимката, която съм качил е варианта със слизане надолу. Бронята почва да стърже и ако продължа още надолу ще се откачи/счупи. Ще държа групата в течение на нещата, ако имате още идеи ги споделяйте.
  12. Честно казано точно тази предница очаквам след като махна предния лип. Може и да съм в грешка. Височината няма да е същата със сигурност.
  13. То под този лип е оригиналната броня, с която пак колата няма да влезне в гаража.
  14. Предния лип е захванат плътно за предната броня - Ако го махна то печеля 1см според собствена преценка, все още не съм го тествал като вариант, но няма да е 6см разликата със сигурност и пак няма да мога да влезна/излезна от гаража. Никъде другаде не опира иначе. Само отпред е проблемът. Много коли жулят предната броня отдолу при слизане в гаража(ъгъла на спускане е много неприятно направен) - renault megane 2023 sedan е висок 20см от земята до предна броня и жули отдолу на слизане, на излизане няма никакви проблеми. Поради тази причина търся поне 20см от земята до бронята и на Акорда.
  15. Здравейте, Нивото от земята до предната броня в момента е 14см, трябва да стане поне 20см, за да влезне в подземния гараж. Въпрос 1: Какви са вариантите и с колко см може да се повдигне? Въпрос 2: Ходих до сервиз на Хонда и ми казаха, че могат да се сменят пружините(сегашните са зелен цвят,което значи че не са оригиналните). Колко см може да очаквам да се повдигне колата? П.С Гумите са точните за модела на Хонда. Снимки - https://drive.google.com/drive/folders/1c5VrcHiWzYr0V0FRT9SgQgAgHmsrP4hc?usp=sharing
×
×
  • Създай нов...