Jump to content

zdravkofit

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от zdravkofit


  1. преди 51 минути, ogi28b написа:

    Дотук има 1 проблем - колата понякога не пали, а за него имаш 3 теми, в които задаваш общи и неясни въпроси. Може би е добре да информираш модератор, който да ги слее и да формулираш по-добро и ясно заглавие. Съветът, който мога да ти дам, на база постъпилата информация, е:

     

    По време на въртенето на стартера, когато колата не пали, гледай внимателно оборотомера. Ако не помръдва от 0 - почти сигурно е че датчикът на коляновия вал е повреден. Възможно е смяната  му да реши проблема. Трябва да се измери и да се сравни с референтните стойности за модела датчик. Ако обаче работи и показва 250-500 оборота (в зависимост от конкретния двигател, стартер и акумулатор), то по-вероятно е проблемът да е в друго. Дали ще е в датчика на разпределителния вал, дали ще е в нещо друго - трябва по-точна диагностика, ама не такава с компютър, а по-скоро с мултицет и осцилоскоп.

     

    Използването на някакви точки, запетайки и въпросителен знак, също е от голяма полза за разбиране на проблема и въпросите. 

     


  2. интересува ме защото на два пъти Хондата ми която е с двигател 1,6 105 конски сили 77Kw не искаше да пали на студено ходих по разни сервизи но никой не можа да хване повредата днес я закарах в Бултрако и след като я качиха на компютъра ми казаха че причината може би е в датчика на разпределителния и в датчика на коляновия вал та за това се интересувам бос съм в темата по електрониката и електроинсталацията на автомобила бях решил да проследя цялата запалителна система от акумолатор до свещи


  3. преди 33 минути, ogi28b написа:

    Здравей, колега, 

     

    По принцип ли те интересува или за точно определен двигател? В каква кола, какъв модел? "Какви датчици" по коя характеристика те интересува, по марка ли, по цвят ли, по дължина на кабела, по принципа им на работа ли? И двата имат връзка със запалването - без тях не може да запалиш. Без единия дори може да работи колата след запалване, в зависимост от двигателя. Единият е хол-сензор, другият може да е обикновен индукционен. Много общ и неясен въпрос си задал. Уточни го, моля! 

     


  4. Преди 8 часа, CARPERA написа:

    Кажи какъв е проблема може да има решение, или да се знае неговия източник.

    автомобила пали когато си поиска автомобил с характер хахахаха стартера върти но нищо знам ли дали не е МАП сензор или пък клеморед идея си нямам за това търся диагностика на електрическата система винаги ми се е случвало на студено да ме предаде

×
×
  • Създай нов...