Jump to content

vazzzz

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

9 Neutral

Относно vazzzz

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic X 1.6 i-DTEC
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. В крайна сметка се спрях на Thule. Гредите са https://www.escadra.bg/thule-evo-clamp-7105-black/i5167.htm?roofrackcardata_newId=647 - Греда (Front-Rear):Thule WingBar Evo 7113B, Основа:Thule EvoClamp 7105, Кит:Thule Kit Evo 5043. Кутията https://www.escadra.bg/thule-force-xt-m/i5147.htm - Thule Force XT M. За съжаление нещо не се разбрахме по телефона кое има в наличност и кое не. Знаех че нямат кутията и ще ми дадат оборотна докато я получат. Но се оказа, че и гредите ги нямали (в черно). И оборотни греди ми дадоха докато получат другите. В крайна сметка в момента съм с обикновени стоманени квадратни греди и кутия Touring M. Мислех че това ще е малко, но май се оказва точният размер за сивика. Затова и кутията, която аз поръчах е М - 175 см. Идва точно на 3-4 пръста от горния заден спойлер, когато се отвори багажникът. Отпред не стърчи. Следващият вариант като размер идва с 15 см повече да стърчи отпред и 50 литра повече обем. Реших че няма смисъл. Първо така изглежда точно като размер, второ повече обем и тегло няма какво да ги правя с по-голяма кутия. Сивика го дават максимум 45 кг да може да носи на тавана (без стъклен покрив). Гредите и кутията са 20. Остават ми само още 25 които да вакрам в тези 400 л. Качвам 2 снимки от текущата конфигурация. Иначе по магистралата се чуваше шум като от каране с по-силен вятър (това е при 120 км/ч). Като поведение на колата не съм усетил нещо различно. Извън магистралата не ми направи впечатление да се чуват някакви шумове, когато се кара под 100 км/ч.
  2. Свих доста кръга. Като гледам гредите ще са или Yakima ЛИНК или Thule ЛИНК1, ЛИНК2. Багажникът нещо около 400л и 190см дължина между 600-1000лв. Трябва да ги отсея, че има доста избор (захващане, гаранция, тегло, височина, колани, отваряне и т.н.). Оригиналните греди не мога да ги дочакам защото са с 2 седмици доставка, а всичко ми трябва за пътуване, което е по-скоро (пък и са 1050 лв). До седмица ще съм екипиран и ще направя едно пътуване, за да споделя кое как се държи на пътя.
  3. Да, това са едни от гредите, които съм набелязал. Между другото кутията още се предлага, струва 800 лв. Как е шумът от тези греди (ако си карал само с тях без кутия)?
  4. Ето го човека с голямата кутия отгоре https://www.civicx.com/forum/threads/2017-hatchback-roof-rack.8359/post-512073. По спецификации моделът е 232 см, но май като гледам не ми се вижда отзад да може да се отвори напълно багажникът. Иначе и един Сивик със 190 см кутия https://www.civicx.com/forum/attachments/a3d06fbc-47aa-4997-9fea-b152462f100f-jpeg.90194/ Може би това наистина е горе-долу оптималният размер. За повече ще трябва на място да се сложи и да видим как ще стои и какво ще пречи (което не може да се случи на много места, които продават кутии). За гредите, още не мога да прежаля 1050 лв в Бултрако. Читави на други производители са около 500 лв.
  5. Има ли някой който е минал през поставянето на кутия за багаж на покрива (хечбек ако има значение)? С куче и малко дете ще ми трябва допълнително пространство и не е вариант да сменям колата засега. Като цяло съм се ориентирал или изцяло към система на Thule (греди + кутия) или нещо по-евтино (греди и кутия на отделни марки). Бултрако както винаги цените са... Това което може би най-много ме притеснява е колко дълга и широка кутия стои адекватно спрямо колата. Например в Американския форум на Хонда някой си беше сложил кутия на Thule дълга 235 см. На снимките изглеждаше супер. Но по телефона с магазин, в който се продават в София, ми казаха че това е безумно.
  6. Предполагам може да бъде полезно за всички настоящи и бъдещи собственици дори и след години (търси се по-лесно с Ctrl + F отколкото по страниците на книжката 😉) Първа част Втора част Може да си ги свалите. P.S. Качих ги в google drive, защото ми дава грешка докато ги качва директно във форума. Не знам дали са прекалено големи или е нещо друго. Ако някой може да ги директно във форума мисля, че би било по-добре. Не знам какво се бърка при мен
  7. Виж тук https://www.glynhopkinpartsonline.co.uk/products/honda-civic-1-0-1-5-temporary-spare-wheel-kit-17-inch-06421-tgg-506za. Със шипинга и кода за остъпка, който имат идва към 200 паунда. Оттам съм се насочил засега (шипинга идва доста, близо 40 паунда). Май намерих и един човек в България, който уж има патерица за нашите сивици. Чудя се дали да рискувам. Малко ми е съмнително че никъде ги няма, при него има една.
  8. За сравнение в Англия комплекта с патерицата е към 160 паунда. Не проумявам как може да сипват толкова тука в България
  9. Да. Предполагам целият комплект (ключ, крик, патерица). Но просто като ми казаха излиза над 1000 лв, ако искате ще проверим точно колко и ги спрях. Не ги питах какво точно включва
  10. Благодаря за информацията DanielDenev. Взех колата. tedynaidenov общо взето точно това ми предложиха в Бултрако (да, хечбек е). С летни гуми е, така че има време докато ми притрябват други джанти и гуми. Ще търся резервна гума като по-спешно нещо. Чувствам се по-спокоен с нея отколкото с ремонтен комплект. За информация цената в Бултрако беше малко безумна - над 1000 лв.
  11. Качи го някъде, ако не става във форума. Примерно https://filebin.net/ качва се и се споделя за 5 секунди. Ще го видят повече хора, ако имат нужда след време, ще ти благодарят
  12. Не се отваря. Дава грешка-This attachment is not available. It may have been removed or the person who shared it may not have permission to share it to this location
  13. Здравейте. Нов член съм на форума :) Скоро ще ставам собственик на нов Сивик. Разрових се, за да проуча какви джанти мога да взема (като втори чифт със зимни/летни гуми, не съм сигурен с какви гуми ще ми я дадат). По принцип за 17-ките пише по спецификации, че са 235/45/17. В темата за джанти във форума, обаче има съвсем друга информация относно размерите на споделения линк https://www.wheel-size.com/size/honda/civic/2018/#sel=199:1,199:1 (1.6 DTEC). 17-ките са 215/50, а 235 размера ги пише че са 18-ки. Предполагам, че Хонда не са си сбъркали брошурата (235/45/17), но ми се иска да попитам дали някой си е купувал други 17-ки (мисля че всички версии са с един размер 17-ки). Дали пасват от по-стари модели Сивик ?
×
×
  • Създай нов...