Jump to content

tojour

Фен
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от tojour


  1. На 2.12.2019 г. at 22:59, ogi28b написа:

    По желание на колегата, добавихме отложен старт 10 секунди на дневните светлини. Това допълнително ги предпазва от рязкото падане на напрежение по време на стартер. 

     

    Ето какво се получи като резултат:

     

    Ще станат почти две години откакто с Оги сложихме на моя Акорд модела лампи с двойната светлина, които той посочва.  Избора ми се оказа сполучлив, защото работят пълноценно все още. И двете светлини са силни и цветово много подходящи. Ограничхме ги на около 20% мисля или по-малко /Оги може да уточни/, така светят по-силно, а и на мен ми хареса повече /пробвахме на място и с по-голямо ограничаване - по-слабо светене/. Реших да рискувам с продължителността на живота им, пък те се оказаха добри! Раздвам, се че са добре приети в общността. Релето с отложения им старт е много добре решение.

     

     

    Използваните лампи и материали:

     

    - габарити - OSRAM LED W5W - модел 2850WW (Warm White)

    - къси светлини - фабрични ксенонови фарове на Акорд

    - дълги светлини - OSRAM Night Breaker Unlimited / Laser

    - дневни светлини + мигачи - ЛИНК КЪМ ALIEXPRESS

    - реле с отложен старт 10 сек. - ЛИНК КЪМ ALIEXPRESS

     

    С тези лампи наистина резултатът е много, много добър. Цветът е 1:1 с този на ксеноновата лампа. Ако някой се чуди - смело ги препоръчвам, доста по-добри са от моите, от началото на темата. 

     

    Лампите са ограничени по ток, но само това не измерих - на какъв ток работят. Ограничихме ги толкова, че да имат съвсем леко загряване, което няма да повлияе на живота им, да се надяваме. Без ограничение работеха на 650 мА общо и за около минута се нагорещяваха много. Сега са горе-долу наполовина. Ограничени са с резистори 10 + 15 Ома успоредно, общо резултантно съпротивление = 6 Ома / 1.2 вата

     

     

     

×
×
  • Създай нов...