Jump to content

loxs

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от loxs


  1. В крайна сметка обиколих 5 магазина за "лагери и семеринги" и намерих много близък размер, всъщност различни много близки размери. Занесох ги всички на баща ми и те са ги сменили, не знам точно кой размер е паснал най-добре, но проблемът е решен.

    • Нагоре 2

  2. За съжаление в магазин Хубата нямаха точния размер. Взех малко по-малък, който според продавачката ще стане. Ще пробвам да отида и до Авто М, макар че ми е доста далече.. ако някой има идея за друг магазин където може да има такива неща, ще съм благодарен :) 


  3. Да, разбира се, че ще сменя всички. Но за съжаление не мога да занеса мостра, мога само да дам линка от първото съобщение, защото колата не е при мен... предвид цената вероятно ще си струва риска и вече ако не стане, ще нося мостра.


  4. преди 3 минути, sashua написа:

    Вземаш му размера, вземаш опръстена с теб, има магазини за тая цел според тва от къде си, отиваш и срещу стотинки се сдобиваш с точно същия, сменяш и тва е. Забравяш за морги и магазини за авточасти. 


    Предположих че може да има нещо такова, но нямам никаква идея кои са тия магазини. Може ли някакъв пример, примерно в София?


  5. Здравейте,

    Баща ми има проблем с колата, о-пръстенът на едната бензинова дюза се е амортизирал и има теч на гориво.
    Някой може ли да даде идея от къде да се сдобия с такъв пръстен в България?
    Повечето магазини за авточасти изобщо не искат и да чуят за такава дреболия (искат да ми продават цели дюзи), а от морга не знам дали има смисъл, вероятно ще са стари и също амортизирани. (а и също не съм сигурен дали ще искат да ги продават без цялата дюза)

    Ако не се лъжа става въпрос за тази част: 

    https://www.hondapartsnow.com/genuine/honda~ring~91301-p2f-a01.html?vin=&make=Honda&model=CR-V&year=2001&submodel=&extra1=5%20Door%20LX%20(4WD)&extra2=KA%205MT&filter=()&location=engine/intake_manifold,4215214,13

    В крайна сметка ще поръчам от някой такъв сайт, но не ми се чака седмици за такава дреболия.

    Отворен съм и за цялостни съвети, какво да правим в ситуацията?

     


  6. Разход на газ 13-14-15 по магистрала със 130-150 е напълно нормален (даже е добре) за всяка кола, която може да ги поддържа. Имам впечатления с няколко коли на газ, които винаги са били (до колкото е възможно) перфектно настроени. Според мен да докараш 20% отклонение между разхода на бензин и газ е химера. 30% е ОК като таргет. Не забравяйте, че колите винаги харчат и по литър бензин на 100км смесено каране. Като съберем двете неща, поне за мен не си струва да се карат коли на газ, освен ако не въртиш по над 30-40 хиляди на година. Другият случай в който газта си струва е ако моторът е 4+ литров осмак.
    Конкретно впечатленията ми от Cr-V са от това на баща ми - 9-10 литра бензин на 100 км извънградско каране (той почти не кара градско, защото живее на село). Не виждам голям смисъл да се слага газова на Cr-V

×
×
  • Създай нов...