Jump to content

rstefanov

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно rstefanov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord 7, 2.4 Type S
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  1. И аз да се включа в темата. Не пропускай да тестваш 2.4. Аз бях изправен пред същият избор. Пробвах 2.0 и 2.4 - София - Своге - София. В крайна сметка се спрях на 2.4 Type S, комби. Причините: Разхода като цяло е същият. И с двете средно го докарах 7-10. Хич не съм от кротките шофьори, в дефилето карам с 60 в завоите и 120 на правите. Но все пак почти не карам градско и може би ако висях в задръстванията щях да потърся повечко икономия... 2.4 осезаемо е по-приятен и с много по-малък риск при изпреварване, защото колата не се мръщи при набиране. В момента, въпреки, че е комби, след като беше обслужена ми дава средно около 7/100 по същият маршрут. На магистралата пада до 5/100, когато пусна cruise control-a и ако жената се вози (тя не дава над 110км/ч :D) Имай предвид, че ако не е сменяна скоро и ако потраква при палене, може да ти се наложи да смениш верига. Провери и рейката. Каквото и да избереш няма да съжаляваш. Двигателите и колите са супер!
  2. Благодаря за отговора! 2. Зависи за какво я ползваш - аз в момента съм си все още с барабаните отзад, а се движа с б16 от години вече. Има хора с Х22 в 5та ген, които също карат на барабани ----- За сега е за всекидневно каране. След 2-3г. ще си купувам нова кола и тази ще стане на играчка. Барабаните са за ремонт, вместо да ги правя ще сложа дискове. 3. Хубави дискове -да, по-хубави апарати - не разбирам какво имаш предвед ----- Правих подобен ъпгрейд на мотора си и съм много доволен - 1 към 2 бутала на предната спирачка. Гледам из нета, че мода е лесен, а има и готови китове ако се запъна. 4. Супер - ама по добре афтърмаркет окачване ----- Може и OEM ако се намерят части. До колкото съм чел и питал от Интегра става. 5. Ако ще е б16, трябва да смениш всичко - резервоар, вътрешна инсталация, инсталация на мотор, двигател, скорости, полуоски, компютър.... Коя версия е от значение за да може да е правилната версия за инсталацията ти и компа- ОБД 0, ОБД 1, ОБД 2 (а) (б) ----- Точно тук ще имам нужда от помощ. А и тепърва ще се интересувам коя версия да търся.
  3. Здравейте, Интересува ме някой правил ли е този или подобен swap, какво мислите за стъпките, които съм планирал и можете ли да ми препоръчате сервиз? За сега плана е следния: 1. да прегледам и закърпя купето, ако е нужно. видимо няма ръжда. 2. да сложа дискови спирачки отзад. 3. да сложа по-хубави апарати и дискове отпред. 4. да сервизирам изцяло окачването. 5. да избера двигател и да намеря нужните части. за сега съм се спрял на b16. точно коя версия ще реша в процеса на работа. 6. swap в добър сервиз или евентуално ако намеря някой, който разбира достатъчно за да асистира. Благодаря предварително!
  4. И аз мисля, че е по-добре да ги смениш. По-евтино ще ти излезе и по-качествено в сравнение с модифицирането, което не се знае още какви ядове ще донесе. Знаеш ги майсторите. Имах подобен проблем през зимата след поднасяне и удряне в камък (предната дясна гума беше сплескана и крив шенкел). Намерих втора ръка и смених и двата.
  5. Със сигурност е ОК за нов шофьор. Аз имам D13 (първи автомобил) и не мога да се оплача. Имай предвид, че за да трупаш опит не ти е нужен мощен двигател. Дори бих казал, че с малка кола е по-забавно в завоите
  6. Здравейте, Може ли някой запознат да даде съвет как да диагностицирам проблем с габаритите - десният не свети? Късите и дългите работят нормално. До колкото разбрах от схемата за бушоните няма отделен за габарити? Може би да измеря тока да видя дали стига, но не мога да се ориентирам кой кабел е за габарита? Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...