Jump to content

hino

Фен
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от hino


  1. Мисля, че е крайно време да си купя видеорегистратор за колата, защото за пореден път ми се случват неща и няма свидетели, а точно заради това искам видеорегистратора.. Продължават засичанията и опитите да се блъсна аз в тях и т.н.. Препоръчайте ми до стотина лева, което вие ползвате или ваш приятел и отзивите са положителни. Благодаря предварително! :)


  2. Маниак нахлува в автобус и заплашва: - Всички ще ви изнасиля! Една девойка се примолила: - Моля Ви, поне възрастните пожалете! А една баба възмутено се обадила: - Бъди мъж! Казал си всички, да бъдат всички!

    • Хаха 1

  3.  

    Взех си пелетна камина от https://www.home-max.bg/ . Днес пристигна и сега трябва да си поръчам пелети. Видях, че там предлагат пелети с калоричност 19,2 MJ/kg. Казаха ми, че имало голямо значение какви ще бъдат. Някой може ли да помогне? Тези подходящи ли са? 

    А, каква камина взе, ако не е тайна? Марка, киловати, гаранционно обслужване ?

     

    Пелетна камина PM COMFORT PLUS 25kW бордо

    Номинална обща мощност 25kW

    Редуцирана топлинна мощност 11kW

    Мощност топлоотдаване на водната риза 21.5 kW

    Дървесни пелети Ф 6-8 мм

    Датчик за изгорели газове до 500 °C

    Датчик за стайна температура

    Конектор RS232 за връзка с модем/компютър

    Настройка на подаването на пелети

    Седмичен програматор

    Керамична запалка

    Дистанционно управление

    Изход на кюнец: Ф 80 мм

    Размери: 580/680/1100 мм

    Гаранция: 24 месеца


  4. Трябва да си взема масло. Преди съм поръчвал от https://maxcar.bg/avtomobilni-masla и сега мисля пак да го направя, защото съм доволен от техните масла. Чудя се обаче на коя марка да взема, дайте идеи? Какво мислите за големите бутилки по 5 литра, по-добре голяма бутилка или малка разфасовка?


  5. Първо честито.

    Че има значение какви са пелетите е ясно,но много пъти това което се пише на опаковката им, няма нищо общо с качеството им - просто, родна действителност.

    Относно калоричноста също е така.

    19.2 MJ/kg означава, че са около 5,1 kwh/kg, или казано разбираемо, са леко по - калорични, на фона на масовите от 4,7 kwh/kg.

    Реално по стандарт, над 18,0 MJ/kg, се приемат за 5 kWh/kg.

    Пробвал съм и такива,предлагани от въпросния магазин, пробвал съм дори и с по-големи калории според етикетите, но разликата е малка в калоричноста на фона на цената им.

    Може и да е реклама, но може и да е антиреклама, но ползвах пелетите на Пирин лес, които бяха доста добри, като качество/цена,но последните две години ги развалиха. Може и да съм попаднал на лоши партиди,(най-вероятно е така),но ги смених за този сезон с препоръчани от познат. Миналата година ги тествах за малко пробно и бяха доста добри, дано и тази година са такива.

    Никакви конкретно не мога да препоръчам, но почти двойна цена за малко по-качествени/калорични не бих дал.

    Благодаря ти! В крайна сметка не винаги по- високата цена означава по-добро качество. 


  6. Взех си пелетна камина от https://www.home-max.bg/ . Днес пристигна и сега трябва да си поръчам пелети. Видях, че там предлагат пелети с калоричност 19,2 MJ/kgКазаха ми, че имало голямо значение какви ще бъдат. Някой може ли да помогне? Тези подходящи ли са? 


  7. Ние взехме за малката столче за колата от https://www.baby.bg/stolcheta-za-kola.html . Дадохме 500 лева, но за подобни неща не щадя пари, защото безопасността на детето ми е на първо място. Има супер много екстри като 3-точков предпазен колан, вградена IsoFix система и т.н.


    • Нагоре 1
×
×
  • Създай нов...