Jump to content

carboflex

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от carboflex


  1. Да, 90 коня е колата. Не искам да я правя бегачка, а просто като тръгна на светофара да не я изрязвам до 6000 оборота, за да вървя с трафика. Карал съм и други коли около 90 коня и вървенето е друго, за това смятам, че има проблем. А токове и компресия имам, за това си мислех, че може да е от настройката на делкото. Пък и както казах, беше хлабаво. И при мен компютърът го прави на 12 градуса на празен ход. Така показва скенера. Въпросът е, ако не е центровано правилно механично, дали при ускорение пак компютъра компенсира? Дали позицията му няма изобщо значение при този мотор?


  2. Колеги, и аз имам въпрос за OBD скенер и D14Z2. Ползвам го, защото нямам Стробоскоп. Скенера ми е китайски и се връзва към телефона чрез Bluetooth. Дори при окъсен сервизен куплунг компютъра пак връща timing advance-a на 12 градуса, след като въртя делкото и така на практика, не знам какъв ъгъл  задавам. Някой правил ли го е по този начин? Има ли причина да не става? Преди време, при смяна на дистрибуторната капачка установих, че делкото е хлабаво и се върти на ръка и за това се захванах. Като цяло колата ускорява мудно имам съмнения, че това е проблема.


  3. Благодаря, DOXATA! Доста се рових из чуждите форуми, но не намерих точно същия проблем. Смяташ ли, че щом оборотомерът работи, то този кабел е излишен? Гледах много видеа в youtube, но никъде не срещнах управление с липсващ кабел.


  4. Откачих акумулатора, за да рестартирам ECU-то, но след като запалих check-a светна отново. Мисля, че отчита грешка, защото на практика няма сигнал до компютъра от модула(от кабел D). Разглобих цялото запалване, но така и не намерих въпросния син кабел, който трябва да прави тази връзка. Чудя се дали е възможно в даден момент да е отрязан от някой "майстор"?


  5. Здравейте колеги,

     

    Имам проблем с D14Z2. След прочитане на Error code 15- Ignition output signal. Си купих нов модул на запалването и се заех да го сменя. За мое голямо учудване, когато свалих палеца и капачката установих, че на стария ми модул липсва кабел към клемата, която подава сигнал за оборотите на мотора(тази, която е маркирана с D в прикачения файл):

     

    Има ли някой, който се е сблъсквал с това? Възможно ли е на този мотор тази клема да не се ползва?

     

    Пропуснах да добавя, че колата работи и със стария и с новия модул, но грешката си остана.

    post-34925-0-79948100-1505222898.jpg


  6. Здрасти колега,

    Като новак на новак ще ти каже, че вероятната причина да не получаваш отговор на въпроса е, че има доста такива стари теми и на никой не му се занимава да пише наново.

    Иначе, накратко казано - или отиди да ти регулират газовата, или ако нямаш възможност да отидеш си поиграй сам с винта, който е на изпарителя. Тои е за регулиране на оборотите на празен ход. Може да се дави и от прекалено богата, и от прекалено бедна смес, така че повърти го плавно и в двете посоки и виж дали има разлика. Успех!

×
×
  • Създай нов...