Jump to content

Orleto

Фен
  • Мнения

    45
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Orleto

  • Ранг
    Начинаещ

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Място
    Варна
  1. Точно в тази зона настройката на газта е за по-бедна смес и това придърпване се получава, защото компютъра се опитва по сонда да изравни смесите. Обикновено в сервизите се настройва автоматично - задържащ 3000 оборота и то си смята сместа, само че в преходните режими , като този сместа на газ може би трябва да се обогати. За експиримент качи монтажника и пробвай на бензин да ускориш в този диапазон, вижте с какви времена работят бензиновите дюзи и какво показва сондата, после обърнете на газ и гледайте пак бензиновото време. Ако почне да се вдига в същия режим, значи бензиновия компютър коригира сместа. То и сондата няма да показва същото.Вариант 2, понеже не описа точно как се проявява, ако го усещаш придърпването при по рязко подаване на газ, може да идват дълги маркучите от инжектора до колектора или просто да е пробит по-далеч. Ако изпарителя замръзва е по-вероятно да е в зоната на високите обороти като го настъпаш здраво. По принцип в тия жеги, датчика на изпарителя за температура се загрява по скоро от слънцето от колкото от антифриза и като врътнеш, то превключва ама послесе охлажда като мине водата и може и да замръзне. Но пък после не трябва да имаш проблем, а аз останах с впечатление, че е постоянно при 2 -3000 об.
  2. Така е защото в ниските двигателя не може да направи достатъчен вакуум, за да засмуче през смесителя. Ако сложиш обикновен филтър ще направиш малко по голям вакуум, заради по-малката пропускливост. Все едно да запушиш част от тръбата на прахосмукачката. При това ще имаш повече мощност в ниски и ще ти стига, така че може и разхода да падне. Един твой колега от Варна с D15B2 същия проблем, само че при него смесителя беше с по-голям диаметър на дифузора и ефекта беше като при тебе. Сложихме му една капачка от спрей с изрязан отвор в нея с размера на дифузора. Мисля че някъде на кутията, където влиза гумения маркуч я монтира. Разхода падна и мощността в ниски се вдигна. По принцип файда от спортния филтър при обикновена газова няма за вървежа. Има само звук. Защото смесителя достатъчно убива въздушната струя, за да си мислиш, че с въздушния филтър нещо ще оправиш. Но ако искаш да имаш звук, някакъв подобен умалител като тая капачка ще ти свърши чудесна работа.
  3. Колега ще ти кажа аз как реших проблема с едно Д14А2 англичанка. Целия проблем е в това, че Хондата с тия 16 кл има малко засмукване в ниски и не може да вкара газчица. Варианта е по-малък отвор на смеситела(плочката) на газовата. Аз почнах от 32 мм и стигнах до 29 мм на Д14-ката. Прави са колегите, че колата може да не върви на високи, със смесител, но то ависи кой как кара. Баща ми я кара в града до 4500 и колата мисля, че в ниските има една идея по-голям въртящ момент спрямо бензина и много добър разход. Аз съм я пробвал до прекъсвач(то всъщност няма на газ) и не виждам кой знае каква разлика. Преди време един познат с Д15Б2 хеч ми показа каква плочка са му направили. Монтираше се вътре в маркуча преди кутията дето е над колектора и определено беше под 30 мм. Казваше че му горяла под 7/100 в града и вървяло доволно. Все пак газта се слага за икономия. Правил съм и разни шуротии с един клапан електрически, който прави байпас на врътката на маркуча на газта, който се задействаше от едно копченце, което пък дросела натискаше като чукнеш педала до долу. Забавно беше да видиш едно червено диодче встрани от таблото, как светва като се включи клапана и колата получи, колкото газ иска, за да се изстреля.Въщност една проба преди по-малка плочка. Вземи си някаква капачка от спрей, която може да влезе в тръбата преди въздушния филтър и изрежи в нея някакъв отвор примерно 20 мм ръгни я в тръбата дето е до фара и покарай да видиш ще има ли разлика. Пълна порнография, но е за без пари , да видиш дали ще има ефект от по-малка плочка.Дано съм ти бил полезен.
  4. Един познат заварчик имаше Ситроен Ксара 1,4 и преди да му сложи турбина и да го попилее беше си направил пред задното гарне едно разклонение просто тръба. която вървеше успоредно на гърнето. И там беше направил една клапичка като руля на кораб, която се превключваше с едно жило под седалката си. Само се навеждаше и след 4 секунди колата ревеше. Кеф ти рев, кеф ти тишина. Питахме го защо не го е направил това пред катализатора, поне да няма никакво съпротивление назаде, той каза че не се е сетил. Направи го с оксижена и ъглошлайфа.
  5. Аз съм слагал на моето Сузуки Балено 1,3 седан турбо от Дайхатсу 1.0, но резултата не беше спъване. Сузукито (85 к.с.) вдигаше 200 по-лесно от настоящото ми сузуки, което 120 коня. При това налягането не минаваше 0,4 бара.
  6. Да производителя е един и същ, ама има турско рено и френско рено- зависи кой какво ръга в производството си. А цената като туриш 250 лв тръбички и бутилки и сичко, другото остава за монтажниците и за шефа им.
  7. Това е готин пиниз с одеколона Другия вариант е да сипеш пуканки и направо да пълниш купата отзад Сега сериозно. Колега аз на моето балено ей така се убих да търся проблема с изчезването. Сега може да няма аналогия много от към признаци, но все пак...Първо виж отдолу да не изтича някъде от казанчето на парното. Един приятел монтьор ми каза, че на някои японки имало някаква тавичка под радиаторчето и да течало, течало вътре и полека се изпарявало. Но ми се струва че ще ти мазнее стъклото пък и ще смърди.При мене се оказа друго. Капачката на радиатора се затлачила и като надуе системата, прехвърля в разширителното казанче, а не връща обратно. И аз се доливам и доливам, а той антифриза отива в казанчето и не се връща Ако всичко работи нормално, трябва като ти свършва водата в радиатора преди това да свърши и в разширителното казанче! А не да стои. Ако е обезвъздушена колата и радиатора е пълен до гърловината, тя си дърпа от казанчето.Огледай и разни връзки, скоби, тройници на газови, ако имаш.Успех!
  8. Колега аз не знам много ама на фона на безветрието от отговори... Easy Jet е с общо взето по-добри инжектори от Power Jet. По-бързи са и това ги прави не толкова чуствителни към неправилен монтаж. От към изпарители, няма разлика, макар и марките да са различни. До колкото знам Easy-то е около 300-400 лв по-скъпо. Power Jet e е отговор на българското Bardolini. На цена са горе долу на кантар. Ползват едни и същи инжекторни рейки RAIL, които не са бързи като инжекторите на Easy Jet-а, но при обмислен монтаж дават много добри резултати. Изпарителите са Tomaseto и на двете уредби. Компютрите са български за Bardolini и полски за Power Jet. Според мен Bardolini има по-добър софтуер от към възможности за фина настройка. За PowerJet и EasyJet колеги казват, че нямат проблеми. Аз лично не съм слагал, монтирал съм няколко Bardolini-та. На две от тях ми се е случвало при настройките след монтажа да ми изгаря някой от каналите за управление на инжекторите. Евала обаче, сменят компютъра без тън-мън и после не се връща повече. Аз лично карам Bardolini вече 30 000 км на Сузукито си. Канех се да сложа и някое PowerJet-че, за да го вида що за стока е, но още не ми е паднал случай, тъй че карам на мнения на колеги. Ако трбва да обобщя с малкия си опит: Ако имаш лев сложи Easy Jet, ако искаш да спестиш и да получиш добра газова уредба сложи си PowerJet или Bardolini. Цената им мисля че е еднаква, но там е от значение монтажа. Другото важно нещо е гаранционната поддръжка. Bardolini има 1 год. или 100 000 км. За другите не зная. Тук можеш да прочетеш повече Обърни внимание, че в ценовата им листа датчика за налягане е опция и не е включен в цените.
  9. Момчета, помагайте!Един приятел има Прелюд 98г, автоматик, типтроник.Проблема е че докато е студена колата, включва скоростите неадекватно. примерно на първа, тръгва, вдига обороти и когато трябва да включи на втората, изключва първата, но не включва втората. Двигатела се форсира, все едно е на неутрална и след секунда с удар включва втората. така е и при втора-трета. Понякога при спиране на сфетофар, не връща предавките и изгася колата. И когато изгасне и я запалиш отново, включваш на директна и колата изгасва. трябва да се изфорсира и тогава включва и не изгасва. Колата е стояла известно време, може би половин година без да е карана. Внос от Германия е. Тук и е сменяно маслото вече два пъти с оригинално ATF-Z1 Honda. Въпроса е че при наливане не може да се източи изцяло старото масло и за това е сменяно два пъти, за да се изчисти колкото може по добре.Ако някой има някакви идеи или се е сблъсквал с нещо подобно, моля да каже, за да не остане разочарован един хонда фен. Благодаря предварително!
  10. Колега, Ashes продава Сивик 6-та 1,4 за 3500. Лично ходих да видя колата, освен на снимките и мисля че си струва парите, проблема е че аз трябва да продам също кола, за да взема неговата. Виж тука за подробности, ама до последния отговор, че има развитие в цената http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=25849&st=0
  11. Чак сега като прегледах снимките разбирам каква е тази камера за лесно изпреварване.Колега пиши че е дясна дирекция
  12. Не! Беше Мишел Вайан, а рекорда го има на анимационно филмче
  13. Колега нека ти проверят цялата запалителна система не само свещите-кабели, капачка, палец. Вижте и авансчето как е. Виж точно какъв е мотора. За D16Y3 дават 16 +-2 градуса, а за D16Y5 12+- 2 градуса. Успех на диагностиката!
  14. На хората сменили комутатор: Имаше ли някакви симптоми преди да откаже тотално?
  15. А защо клапа? То не е ли клапан? Аз съм гледал за такова но сивика ми няма. johnyboy къде е това дето си го духал?
×
×
  • Създай нов...