Jump to content

borismw

Фен
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от borismw

  1. Здравейте,въпросът е-фарове от английска хонда,могат ли да се сложат/преправят/ за нашите ляв волан, хонди?При бмв се прави,а тук??? И другият въпрос е-как се казват черните пластмаси/bumpers/ под фаровете,залепени на бронята? Прикачвам и снимка,за да е ясно?И от къде могат да се купят?
  2. И аз имах същия проблем. Ходих в сервиза и момчетата бяха доста учудени... Но сменихме някакви тампони на стабилизатора и още някакви два на двете колела. Честно казано не разбирам много и немога да съм точен в наименованията. Отделно сменях и амортисьори. В момента този проблем го нямам супер странно! Може би е от тези тампони. Със сигурност не е от амортисьори или накладки. Все още го имам и аз този проблем със скърцането след смяна на амортисьори и накладки.
  3. Няма друго - развиваш гайките и готово. Има уплътнение, което се е скапало сигурно. Моят също беше с вода преди - водата при дъжд от тавана на колата се стича точно върху стоповете и ако уплътнението си е заминало се пълнят с вода. След като развиеш гайките се опитай да го измиеш максимално хубаво (трудно е защото дупките са дребни - тези за крушките). След като го изсушиш добре слагаш някакво уплътнение, пляскаш стопа отгоре, стягаш гайките и си готов. При сглобяването на силози за зърно се използва едно уплътнение между отделните листове ламарина (там където се застъпват) - аз използвах такова и вече 6 години не се е появил теч. Благодарско. Уплътнението за което говориш се намира върху стопът или купето.
  4. Пичове, някой да е разглобявал задните стопове и да сподели как става. ЗНая че се махат капаците и частта с крушките, виждам разни гайки, но има ли нещо особено, което трябва да се разглоби още. Десният стоп ми събира вода и искам да го оправя.
  5. Компресорът не е омаслен.Много е чист даже,но не иска да тръгне,съответно и аз няма да видя балончетата и както каза- на сервиз. Благодаря.
  6. Ок.Благодаря. Семерингът на компресорът няма как да го проверя,но тези мехурчета,които могат да се видят през окото биха се образували когато се пробва да се пусне климатикът или изобщо? А датчикът за налягането рзваля ли се често? Имате ли опит с това?
  7. Не би трябвало да имаш проблем щом само преди година си го зареждал. Моята никога не е зареждана откакто съм я купил миналата есен (пък италианеца преди мен надали е знаел, че въобще трябва да се допълва фреона...) и изстудява на секундата, но все пак тези дни ще й направя една профилактика. Провери си радиатора на климатика да не би да е спукан и да е изпуснал фреона за година време. Провери и ролката на компресора да не би да е блокирала в изключено/незацепено положение. На самия бутон за климатика на таблото светва ли зеленото диодче, като го натиснеш? Диодът на бутонът свети,когато го натисна. А как да разбера дали ролката е блокирала в незацепено положение? Много лесно - навий пълен ляв волан и отиди при предно ляво колело. Ако нямаш кора под мотора, както съм аз, се виждат ролките на коляновия вал и тази на компресора - точно над носача са. Когато компресорът е спрян, ще видиш, че ролката му все едно е неподвижна и ремъкът просто обикаля около нея. А когато е пуснат климатика, цялата ролка се върти. Така най-лесно можеш да провериш, когато компресора се върти Пробвах го вчера това и видях че ролката се върти.Но според мен се върти и когато не е включен климатикът. Датчикът за налягането къде се намира?
  8. Не би трябвало да имаш проблем щом само преди година си го зареждал. Моята никога не е зареждана откакто съм я купил миналата есен (пък италианеца преди мен надали е знаел, че въобще трябва да се допълва фреона...) и изстудява на секундата, но все пак тези дни ще й направя една профилактика. Провери си радиатора на климатика да не би да е спукан и да е изпуснал фреона за година време. Провери и ролката на компресора да не би да е блокирала в изключено/незацепено положение. На самия бутон за климатика на таблото светва ли зеленото диодче, като го натиснеш? Диодът на бутонът свети,когато го натисна. А как да разбера дали ролката е блокирала в незацепено положение?
  9. Колеги, колко често сте зареждали с фреон? Миналата година по това време я напълних системата,днес пробвам- не включва компресора. Други причини освен фреона,какви биха могли да бъдат?
  10. Тази нощ го дават -15 в Пловдив,а сутринта ще се прибирам много рано.И ако това моторче е направено така,че да замръзва, няма да има оправия цяла зима. Явно не замръзва течността,а моторчето. А то се намира- Къде? П.С. Ако е само пръскалките,вместо течност слагаш спирт, или спирт и течност.
  11. Честита Нова на всички! Някой да е имал проблем с моторчето за пръскане на течността за чистачки? Не го чувам и не пръска течност. Някакви идеи? Знаете ли кой е бушонът, евентуално? Онзи ден работеше,вчера сутринта при -8 Не.
  12. При мен е същото. Но аз го отдавам на акумулатор. Не съм сигурен от кога е този на колата,защото аз я имам от 6 месеца, а колата е от салон. Обаче ми прави впечатление,че ако покарам малко, спра,изгася и после пак запаля.,пали за секунда.
  13. Благодаря, нямаше да се сетя. Честно казано шофьорската искам да я преместя малко нагоре, за да чисти почти до края на стъклото.
  14. Някой свалял ли е рамената на чистачките? Развих гайката и дотам. Не мога да го извадя. Някоя особеност ли има? Пробвах и с лост,пъхнах го под ябълката,не помръдва.
  15. Забрави за сега. Или чакай още някоя година за да паднат цените толкова. Обикаляй автокъщите и гледай.
  16. На никой ли не му скърца воланът?
  17. Здравейте, Следният проблем.Скърца ми воланът много и то само когато е натиснат педалът на газта,когато карам и го пусна и въртя кормилото не се чува. Пробвах без да разглабям воланът и пръсках със спрей-не става. Някой с идея какво да смажа и защо скърца воланът само когато е натиснат педалът на газта?
  18. Ами интересното, е че мен ми свети зелена лампа ама тя май е за халогените. Довечера ще проверя! Абсурд за мъглата е! На халогените ми свети бутонът. Поне при мен. Какво значи за мъглата, те халогените нали са за мъгла. Значи при мен зелената светлина светва като светна халогените на предната броня. Фйслифт, спорт е модела. Имам едно питане за 1,6 двигателя, знаете ли колко милилитра е разликата между макс и мин на щеката на маслото. Възможно ли е да е към 200 мл.? Имах предвид стоповете за мъгла.Но ти си фейслифт а аз не,така че разликите ги каза колегата по-горе.А за 200мл, мисля че е малко, повече трябва да е от минимум до максимум.
  19. Ами интересното, е че мен ми свети зелена лампа ама тя май е за халогените. Довечера ще проверя! Абсурд за мъглата е! На халогените ми свети бутонът. Поне при мен.
  20. Лампа за късите наистина няма.Просто японците са решили че не трябва да свети на таблото.
  21. За дългите свети.А тази за габаритът каква е.Нещо по-специално ли?
  22. Добре.На късите лампата не свети,половината километраж и той,вчера го разглобих и видях 2 изгорели крушки,смених ги и пак същото.Някъде още крушки има ли?
×
×
  • Създай нов...