Jump to content

Y.Nikolov

Фен
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно Y.Nikolov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Sofia
  1. Здравейте колеги, миналата седмица някой беше паркирал в предницата на колата ми, беше поразкрасил решетката на колата и леко беше заорал в лака на бронята. Общо взето тъпо, но това е, какво да се прави След случката естествено отидох на майстор и тъй като не исках да ми слага нова решетка, му казах да прикрие дупчицата, която наистина не беше голяма и да пръсне черен лак на решетката. Майсторът така и направи но в събота когато заваля снегът, нещо по решетката ми направи впечатление, в ромбоидните дупчици се беше проврял сняг и като се наведох и погледнах през решетката видях радиаторът си. Сега, искам да попитам хората които карат 8-ма генерация и са се навеждали, дали виждат радиаторът си през решетката или преди радиаторът има някаква преграда ? Имам чувството, че преди съм имал някаква пластмаса, която е предпазвала радиаторът от камъчета и тем подобни боклуци, но не съм сигурен, пък и нямам подходящи снимки на колата. Моля тези които имат наблюдение да споделят. Благодаря предварително!
  2. Здравейте, миналата седмица сензорът ми за дъжд/светлина на Хонда Сивик 8 генерация се отлепи (заради хубавите ни пътища ) Правих опити да го залепя отново с наличното вещество останало по панела, но не успях. Петък свалих рамката на сензора, почистих сензорът от лепилото и сложих двойно залепящи ленти "ТЕСА", които в Баухаус ми похвалиха, че издържат по 100 кг/кв. см. Казах си супер колкото и паваж да мина нищо няма да мръдне, да ама не. Лентите наистина са добри, но явно не са топло издръжливи. Тъй като сензорът е постоянно напечен, днес установих, че лентите направо са се "стекли" Въпросът ми е: Има ли колеки с подобен проблем? Как са решили ситуацията ? Има ли човек, който може да сподели опита си за много здрави и топлоустойчиви прозрачни двойно залепящи се ленти ? Благодаря предварително!
  3. Колега за офсета ще те излъжа, но за широчината е 6.5 J.
  4. Колега, първо 16-ките ще си ги ползвам през лятото, докато 15-ките съм ги заделил за зимата. Второ зимата по-тясната гума е преимущество, същото така си мисля че 16-ката, поради по-широката си основа леко спъва и без това не много мощната ми кола Трето, но не и последно е финансовата част, зимните гуми са с около 30-40 % по-скъпи от летните, при гума 16 цола например "Vredestein" за 16 цола сметката излиза към 150 - 160 лв. за гума, за комплект 4 гуми сумата е около 600 лв. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=205&h=%2F55&r=R16&categories_id=2&manufacturers_id=15 Същата марка гума със същата шарка, скоростен индекс и т.н за 15 цола комплект ще струва около 400 лв. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=195&h=%2F65&r=R15&categories_id=2&manufacturers_id=15 Е ето поради тези причини се огледах за 15-ки Колега, бях да пробвам лети джанти 15 цола и станаха, оказа се, че спирачния апарат на Хонда с 1.4 двигател е точно 282 мм. Останах супер доволен. Мястото, от което си взех джантите е : http://gumibogrov.com/ Много точни хора и имат супер голям избор. В случая джантите, които взех бяха като нови, нямаха нито една драскотинка или вдлъбнатина.
  5. Колега, мненитето ти ме заинтригува и проверих на няколко места, на които продават дискове за Хонда Сивик 8-ма генерация, какви са размерите. http://www.comline.uk.com/Honda/Civic/brake-discs - ето на този линк са размерите на дисковете на Хондата. Интересното е, че задните дискове са 260 мм, а предните 281.7. Може би има значение и, че колата е с 1,4 бензинов двигател. Е има и други размери де, но се надявам в този случай, моите да са с по-малки размери От някъде мога ли да видя какъв размер на спирачните дискове ще се побере в джанта 15 цола :?
  6. Здравейте колеги, Имам идеята да сменя сега наличните ми 16 цолови джанти с 15-ки. Колата ми е Хонда Сивик 8-ма генерация със следните характеристики на гумата/джантата: 205/55; R16; широчина 6.5x16; офсет ET45; болтове 5x114.3; цент. отвор 64.1. Моля нека пише човек, който или кара с 15-ки 8-ма генерация и да сподели точните размери на джантата, която си е купил или някой човек от бранша с гуми Прерових бая сайтове и форуми но не успях да намеря информацията. Най-голямото ми притеснение е, че не знам дали изобщо може да се монтира джанта 15 цола и дали няма след като се сложи гумата да опира някъде по калниците, или самата джанта да опира в спирачните дискове. Благодаря предварително за всяка информация!
  7. Здравейте, предстои ми пастиране на колата и видях, че в упоменатия сервиз има доста добра оферта за пастиране. Проблемът е, че не намерих нито един коментар за тях. Добри ли са, не са ли добри ? Моля който знае нещо да сподели.
  8. Не колега Не колега не очаквам да купя антифриз за 3 лева. Въпросът е, че купих колата преди месец и въобще не съм ориентиран откъде да купувам части или течности (антифриз) за колата. Очаквах, че в по-големите магазини специализирани за резервни части ще открия нещо, ама ядец.Не правя и компромис с качеството, предпочитам скъпо , но сигурно. За това и не очаквах, че трябва да се обадя в Хонда да проверявам, струваше ми се излишно, но още вчера един колега ми писа на лично съобщение да проверя направо в Хонда, явно другаде няма. Днес се обадих и разбрах, че имат антифриза, така че темата е приключена. За тези, които се интересуват - 1 литър струва 15 лв., а туба 5 литра около 60 лв. Питах и за смяната на целия антифриз колко ще струва, но момчето, което беше в магазина не успя да отговори точно, каза че Хондата побира малко над 6 литра + труд около 80-100 лева.
  9. Здравейте, Искам да попитам колегите с Хонда Сивик 8-ма генерация, или други, които ползват зелен антифриз откъде мога да си купя такъв. В ръководството на Сивика пише, че трябва да се налива/долива само: Honda All Season Antifreeze/Coolant Type 2. Нивото на антифриза леко се е понижило и мисля скоро да долея малко антифриз, за да повиша нивото му. Въпроса е, че доста почетох по форуми, както и във форума на Хонда за това какъв цвят трябва да се долее. На доста места прочетох, че със сигурност не трябва да смесвам цветовете ( с червен например). На някои места пише, че мога да долея син, въпреки, че не осигурява достатъчно ниво на защита. Ясно ми е, че най-добре би било да си купя антифриза посочен от производителя, но за съжаление живеем в България, такъв антифриз не може да се намери и всеки трябва са се справя поединично Ако някой е имал подобен проблем и го е решил, или знае откъде да намеря този антифриз на Хонда, или друга марка антифриз, зелен на цвят, със същия химичен състав като на този посочен от производителя, нека ми пише тук или на лично съобщение. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...