Jump to content

Siddd

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Siddd


  1. Здравейте, колеги!

    Имам странен проблем, който се проявява не всеки път. Пътувам всяка седмица Кюстендил-София и обратно, като на тръгване от Кюстендил нямам проблеми, но при тръгване от София в петък в задръстванията, при потегляне на първа до превключване на 2ра се чуда някакво припукване - скърцане, което идва някъде отпред (като от кормилото навътре) ,попринцип рейката на колата тропа и се чудя дали не е от нея. Колата е Civic 7 2002г., 1.6 бензин. Някакви идеи както може да е?


  2. Здравейте, колеги! Имам няколко питания относно Honda Civic 1.6vtec 110к.с. 2002г. :

    1. Някой знае ли как се сменяват крушките, които светят над задния номер? 

    2. Има ли препоръчано двигателно масло от производителя? Ако не, вие препоръчайте!  :angel:


  3. Привет колеги!

    Нормално ли е след смяна на маслото на двигателя и измината към 3500 км, маслото на пръчката да е малко под средата (почти към точката за минимум)? Харчи ли го или просто не е "нейното" масло? Колата е Civic 7 gen. , 2002, 1.6, 110 кс.(бензин). А маслото, с което е в момента, е Champion 10W40 B4 Active Defence.


  4.  

     

     

     

     

    Привет колеги!

    Какво означава ако лампичката, която е зеления ключ на таблото на Civic 7gen мига по време на движение :blink:

    Най-вероятно проблем с имобилайзера. Ще трябва диагностика.

    Странното е , че акумулатора издаде багажа напълно и днес купих нов и го сложих и нещата се оправиха :dunno:

    Колега не е странно. Един вид защита е, ако ти е ниско напрежението на акумулатора, не дава да се пали. Виждал съм го това при японските автомобили. При нисан е същата работа.

    Колега, колежка съм :D. Не разбирам много и за това питам и ми е странно :angel:.

  5.  

    Привет колеги!

    Какво означава ако лампичката, която е зеления ключ на таблото на Civic 7gen мига по време на движение :blink:

    Най-вероятно проблем с имобилайзера. Ще трябва диагностика.

     

    Странното е , че акумулатора издаде багажа напълно и днес купих нов и го сложих и нещата се оправиха  :dunno:


  6. Може би автоджамбазите от Горубляне са си поиграли да сменят я километража я нещо друго по таблото, (че и без това при каране по неравен път в таблото нещо така тропа все едно има топчета вътре в него  :hmmm: ) за да ми показва и температурата на таблото. 

    П.С. иначе колеги, температурата на двигателя, както показва стрелката, добре ли е?  :dunno:


  7.  

    Колеги, нормална ли е температура на двигателя, която ми показва стрелката след изминати 100км (магистрала и малко градско в София).  По време на път стрелката беше на същото място 

    20161114_100651BkZ6Vt7_thumb.jpg

    Колега как успя да изкараш температурния датчик на екрана? На мен ми показва само КМ като трипове A - B - C ?

     

    Колега, като натискаш копчето точно под скоростомера - показват ми се общите километри на колата, trip A, trip B  и външната температура

     

    С този псевдоним дали е "колега"? :)

    Само тези след фейслифта имат такава екстра. Тази е 2004-2005, а твоята е 2001-2003.

    Колега, колата ми е 2002 не е фейслифтова 

    • Нагоре 1

  8. Колеги, нормална ли е температура на двигателя, която ми показва стрелката след изминати 100км (магистрала и малко градско в София).  По време на път стрелката беше на същото място 

    20161114_100651BkZ6Vt7_thumb.jpg


  9. Ами не ви лъжа, че до преди няколко дни след като извадя ключа се чуваше звук, който определям като "титкане" , даже един път се возих в Opel Vectra 2003-2004г. (не помня точно) и пак по същия начин след изваждане на ключа се чуваше същото "титкане". Странно защо пък моята не издава звук ако не поставя колана а само ми свети на таблото човечето.  :dunno:


  10. Колеги, 

    някой има ли представа, защо като изгася колата и извадя ключа не "титка" няколко секунди а само ми мига зеления ключ на таблото? Преди след като извадя ключа "титкаше" и същевременно мигаше зеления ключ на таблото. Ако не я заключех, колата сама се заключваше след 1-2 мин. максимум а сега и това не ще. Колата е Civic 7 gen 2002 година.


  11. Здравейте колеги!Някой  сменял ли е стъло в "Б и В Авто" на бул. Владимир Вазов , работят ли добре? Препоръчайте и някой друг добър сервиз за автостъка в София или морга от където да закупя втора ръка ( без Кобра и Мустанг - те нямат).


  12. Добър вечер колеги! Вече почнаха жегите и днес реших да пусна климатика. Направи ми впечатление, че духа много слабо студено. Зареждан е миналата година (август месец) пред очите ми в автокъщата от където купих колата, защото и тогава не духаше много студено. Собственика на автокъщата ми показа една тръба отпред при двигателя, която била за климатика и трябвало винаги да е студена. Днес обаче тази тръба беше топла. Филтъра на купето е сменен... Защо климатика не ми духа студено, дали има някакъв проблем? Как мислите?  :blink:


  13. Добър ден колеги!Искам да попитам притежателите на Civic 7 generation 1.6 vtec 110 к.с. какъв разход ви дава в града и извън града? Моята на бензин в града ми дава 11-12 на 100 а извън - 6-7 на 100. Един приятел, със същата, ми каза, че в града му харчи около 7-8 на 100 и  се позамислих, че моята харчи много....


  14. Майстора смени свещите и ми каза , че колата нямала горивен филтър а цетка , което ми е малко странно... Сега колата пали но оня ден пак ми прекъсна. Някакви идеи от къде може да идва проблема ? Мисля да я закарам на диагностика да видим дали ще покаже нещо там..


  15. Добър вечер колеги! От както стана студено колата ми се мъчи при палене сутрин а понякога и пали чак от втория път. Не и е сменяван горивния филтъл и мисля ,че оттам идва проблема. А пък и преди половин час се случи нещо странно: прибирах се към вкъщи и когато подавах гас колата не искаше да върви и с голям зор тръгнах... дали горивния филтър се е задръстил или е някъв друг проблем ,как смятате ? Колата е Civic 7 gen 2002г. само на бензин няма гас. Също искам да попитам колегите с такива коли колко оборота държат когато е студена? Мойта държи 1400-1500 като е студена и малко ми е странно .. Благодаря Ви :)/>

×
×
  • Създай нов...