Jump to content

Rage

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Rage

  1. Мерси колега, чел съм тук таме за тях. Надявам се да свършат работа.
  2. Колеги, окажете малко помощ.
  3. Здравейте колеги. Става въпрос за Civic 6 Aerodeck 2.0 Diesel Имам следния проблем: От известно време имаше теч, който мислех че е дизел, но се оказа масло и ми казаха в сервиз, че има високо картерно налягане и или сегменти на двигатела или турбото е заминало. Оказа се че от 4 литра масло, което побира двигатела 2 бяха изтекли, а лампата за маслото така и не светна. Колата си върви нормално и няма нито по-различен звук, нито проблеми със ускорение. Индикация за износени сегменти е духане на въздух при запалена кола от капачката за маслото , които наистина като отвъртях имаше духане. От сервиза, който ги помолих да го погледнат този проблем, докато сменях дискове на спирачките, казаха че ремонта е нерентабилен , все пак колата е 98-ма година. Молбата ми е да предложите сервиз в София, който се занимава с ремонт на двигатела да я погледнат поне , да кажат какво точно може да е и дали има смисъл да се прави някакъв ремонт. Турбинат може да се намери втора ръка , естествено не се знае в какво състояние ще е и дали ще е читава. Мерси.
  4. Здравейте отново. Та какво ново , колата беше почистена с препарат за почистване, няколко пъти колата се пълни и изпразва защото имаше теч и се наложи смяна на радиатор. След процедурата колата започна да има парно , карайки в София по задръстванията загряваше нормално и имаше парно макар и не много горещо , но все пак доста по-добре от предния път. Проблема идваше когато се излезе от задръстването и се кара на открит път с висока скорост, колата изстиваше. На дълъг път се забелязва същия проблем.Парното работеше до днес , когато реши да спре да духа топло и да духа само студено(хладно). Мойто предположение е термостат.Възможно е и да има въздух някъде по системата. Някакви идеи?
  5. Мерси за отговорите, ще пробвам с промивка и дано се пооправи, че идва зима.
  6. ОК , как мога да го почистя. Предполагам трябва да сваля жабката , нужно ли е разглабяне и на таблото?
  7. Здравейте колеги. От около две години съм притежател на дадения модел на Honda (Civil Aerodeck 2.0i TD 105hp). Имам следния проблем с нея. Колата загрява нормално, но парното не духа горещ въздух , смисъл температурата се променя, от студено след известно каране започва да духа по топъл въздух , но не горещ. Първоначално когато я взех духаше само студено , след това свалихме кранчето, което отваря и затватря при въртене на ключето за топло и студено от купето. Кранчето работеше нормално , измихме с маркуч вътрешната част на маркуча (там където беше кранчето) с вода защото мислехме че се е позапушило тъй като маркуча преди кранчето беше горещ , а след кранчето беше хладък (студен). След тази операция започна да духа сравнително по топъл въздух, но пак не задоволително. Та въпроса ми е възможно ли е да има някакво друго запушване на друго место или колата е за нов термостат. Също така известния проблем с първите две степени на парното , за който им информация в интернет и ако някой го е отремонтирал били казал дали следните (резистори с параметри 0.22 ома, 0.6 ома и 1.5 ома всичките на 10 вата) са добра комбинация и не създават проблеми. Благодаря за вниманието.
×
×
  • Създай нов...