Jump to content

milen77

Фен
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от milen77

  1. Продавам Honda Civic d15z3 1995г. VTEC-E. Зелен цвят, два комплекта гуми с джанти. Двигател и окачване в много добро състояние. АБС-а не работи, но спирачките са ОК. Има проблем с предните ел стъкла (поправимо разбира се). Иначе колата е надежна и никога не ме е оставяла на път, хонда е все пак. Има газова уредба и климатик. Търся и 2000лв. като цената може да се коментира.За контакт Милен от Русе. Тел 0887297806
  2. Колеги би ли могъл някой да ми каже какъв е куплунга на ECU нa хонда D15Z3 англичанка- OBDI или OBDII и дали може да се изплолзва кабел ELM 327 за диагностика.Благодаря.
  3. Здравейте, колеги. Аз имам и друга хипотеза. Алтернатора има и лагерчета, нали. Ако, примерно те задират или има нужда от смазка, предполагам и въртенето на ротора ще е затруднено и от там - натоварването по-голямо. Поправете ме ако няма логика.
  4. Може и накладките да са се заклинили, на мен ми се случи веднъж. Махнах ги и леко ги шлаифнах по краищата и после се движеха свободно и нямах проблеми.
  5. Не е редно така, то е ясно, но няма много опции при услвие, че човека няма средства. А вината си е моя, реших да се направя и аз на майстор и да правя ремонт. Просто аз си направих извода, че не е нужно човек да се вре навсякъде и да се прави, че разбира от всичко. Понякога е полезно, но понякога може да е фатално. За всяко нещо си има хора.
  6. Не е, разбира се. Тъй като това е капака на блока, който е над хидравличните клапани, майстор дойде и даде акъл да обмаже със силикон и да затвори капака и .. така.
  7. Благодаря ви за вниманието.И видеото е много интересно. А колата вече е в експлоатация. Положението е закърпено.
  8. Мисля, че беше 1.2мм за смукателните и 0.8мм за изпускателните ако не се лъжа. Все пак потърси по-подробно.
  9. Аз белата вече я направих. А метчика се скъса навътре в отвора. Мъка.
  10. Здравейте, майстори. Имам един въпрос, който не се отнася точно към моделите на хонда а е по общ.Снощи затягах горния капак на двигателя на един автомобил. Болчетата са 6 мм и едното се скъса в блока над клапаните. Той е алумин. Проблема е , че след разпробиване и нарязване на нова резба метчика се скъса и остана вътре. Той е стоманен , кален и заклинен. Някой има ли идей как да се оправи тази бела.
  11. Не губя спирачна течност. Премерих абс-датчиците, дават около 750 Ом. Рестартирал съм АБС-модула и ЕКУ-то. Проверих с прибор ламбда сондата, изглежда читава. За грешката- дава ми един кратък импулс, пауза, три кратки импулса и голяма пауза след което се повтаря пак същото. Това е АБС лампата.
  12. Здравейте, специалисти. От известно време имам проблем с ABS -а. Карам около 20-30 км. и ми светва чек лампата му.Когато изключа двигателя и запаля отново всичко се оправя до следващите 20-30 км, когато отново светва. Това е от известно време, а сега от миналата седмица ми светва и check engine лампата. Тя пък светва като запаля двигателя и си остава светната. Аз съм на газ и като обърна на газ изгася. Четох по форумите. Направих всичко както сте го описали и ми даде код на грешка за АБС - 13 демек "High pressure leak (possibly modulator)".Молбата ми към вас е за съвет какво да правя от тук насетне.Благодаря предварително.П.С. колата ми е Honda Civic d15z3
  13. Здравейте майстори. Имам проблем с АБС-а, потърсих из стари теми но не открих нищо. Искам просто да си прочета кода за грешка, но така и не открих тази пуста букса Data lınk Conector. Моля ако някой може да ми помогне, като ми каже къде точно се намира тя. Колата ми е D15Z3 англичанка. Мерси.
  14. Благодаря ти за съвета. Така е най-разумно да направя.
  15. Аз така или иначе тази вечер го взех. Не знам, колцата си е за ремонт, защото бута масло. В момента съм с 10w40 и мислех най- напред да го сменя с 15w40 да видя как ще е, но ако смяташ, че не е подходящо мога да покарам малко с него , за проба и после да си направя ремонта и да го подменя. Не знам дали е разумно така.
  16. Привет на всички разбирачи на масла. Надявам се да ми помогнете. Въпроса ми е за масло марка Sintoil. Маслото сега навлиза на нашия пазар. Нова марка, руска. Мой познат е станал дистрибутор за северна България и мога да взема от него за моята хонта на доставни цени от русия -18 лв. за 4 литра.Та питанката ми е някой запознат ли е дали е добро, дали е подходящо за сивик d15z3. Мисля да си взема 15w40 тъй като колата е на 230 000 км и вече бута масло. Благодаря предварително.
  17. Когато се сваля сондата трябва да се изчака да изстине колектора, което става бавно.Трябва първо да се разкачат кабелите и да не се използват агресивни течности за развиването и, иначе риска за повреда при демонтаж се увеличава.
  18. Радвам се за теб, че си оправил нещата. Аз обаче имам познат, които си купи хонда и SRS-то светеше. Оправиха му го, но в последствие се оказа, че AIR BAG-а го няма т.е. активирал се е т.е. колата е катастрофирала. Казали му, че за това му е светел SRS. Дано при теб не е така.
  19. По принцип тези скоростни датчици са индуктивни т.е. засичат метал и дават сигнал във волти. Ако измервателния диск или датчика са изместени сигнала е накъсан/ има-няма сигнал/. Има значение на какво растояние е датчика от диска. Ако датчика е леко развит /по-голмо разстояние/ то той вече не изработва необходимите импулси. Аз лично не съм разбирач на авто ел. пиша ви неща от моята практика по КИПиА.
  20. Да, твърде вероятно е акумулатора да издава багажа, няма достатъчно капацитет. Ако можеш временно да сложиш друг, за да тестваш.
  21. Ами примерно налях масло на 200700 км. След една седмица поглеждам километража показва 200690 км. Адски странно.
×
×
  • Създай нов...