Jump to content

divak

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от divak


  1. Здравейте отново,

    С колеги стигнахме до извода, че филтъра който е на релето е са обиране на смущенията за да няма брумове, остава да изясним каква е точно функцията на това реле, защото може и само с филтър и предпазител. Не се сетих да видя дали смушава радиото без този блок. Иначе схемата е доста опростена, филтър за смущение и предпазител, а релето да се да се ползва при програмиране да се прибират огледалата с централното.


  2. Здравейте, това е схемата на модула, намерих я в интернет.

    7a6735es-960.thumb.jpg.373b4ef4fe21945afd8f29817af0b259.jpg

     

    Обаче все пак какъв е смисъла от това, при положение че без него пак всичко работи, а за по-сигурно може само един предпазител да се сложи, за да не горят други модули . Каква му е идеята на това реле със 2 кондензатора и резистор??? И защо не е само MF-R030. Пробвах без реле и огледалото се прибира и след това се връща, тоест този модул е със някакво "безсмислено" значение. При здрав модул, състоянието на релето е - нормално отворено.

    Оригиналното реле е SY-12-K - видях го на смолата :), 2 кондензатора според схемата на 100 мф и резистор на 1 К.   2unnamed.thumb.jpg.5c8b12e3db2e2eb90c8f279c09d544df.jpg

    6unnamed.thumb.jpg.28d6d792ccab7be167a94577e2a61af1.jpg3unnamed.thumb.jpg.f693595580b422ce3bb2f879b89ea176.jpg4unnamed.thumb.jpg.59e10c2fe52b472e360e597f8647b3fc.jpg 

     

     

     


  3. Гледай сега, не може да се сменят консумативи току така, ако съм на село, и след това хвана и лисна маслото в реката а филтрите хвърля силно на някъде може .. и ако караш варница на колелета и едни 10лв за маслото са ти проблем, тогава може. Но когато не те интересува и не искаш да си губиш времето с такива неща, просто се обръщаш за помощ към квалифицирани лица и разчиташ те да го направят. Когато тези лица са гледали клипове и са придобили майсторска степен е страшно. Тези лагери също са консумативи (щом го продават отделно), но при неправилно сервизиране или майстор който с риск да си плюе на репутацията е решил да ги изкара тези 10 лева без да е свършил работа се получават винаги такива неща, след определен период на експлоатация, това масло вече е загубило голяма част от смазочните си свойства и е за смяна, иначе се увеличава триенето, работната температура и разкаляване на елемента и тн. Извода до който стигнах докато си оправя проблема е, че в София е пълно с гайкаджии и лаладжии, а в момента в който те видят, че си цениш времето, рязко стават клоуни цифромани.


  4. Новият е същият като стария, няма разлика, единствено в цената - 97 от Бултрако и 26 от вносителя, по горе съм написал модела TNT TM-SC05C59. Целият проблем е в това, че като кажат че са сменили маслото всъщност не са сменяли нищо, а за да провериш дали е така, трябва да се вдига колата и да се гледа пробката - поне при мен имам 4 смени документирани а се оказа че пробката е със фабричният силикон по нея. Но както казах по-нагоре, майсторите гледат клипове в ютуб и след това са спецове :), механиците са кът тук в София, всеки разбира и има сервиз...Кутията е обикновена 6-степенна и не е нищо сложно за хора които разбират и са внимавали в МЕИ-то, за останалите е сложна космическа японска неземна технология, и по възможност бягайте от вторите.


  5. по километраж - 170к , но според мен е поне двойно. При това си състояние лагера вие на свободна и се чува отвън, на 1,2 3 и 4 все едно всеки момент нещо ще се отчупи и ще падне на земята - вой мамата си трака. Ромоленето бе за кратко но пътувам доста с нея и така и не ме впечатли :) . Сега с новият лагер се държи добре, няма наранена циментация по зъбчатките на скоростите и диференциала. Сепаратора бе на дъното уловен от магнитите и не бе нанесъл щети.


  6. Хонда не произвеждат лагери :), лагерите са на TNT, за 8-ца лагера на първичният вал е 97 лева в Бултрако, същият лагер  TNT TM-SC05C59 e под 30 лева. За да не става реклама на майстор - разглобяване пред мен, проверка дали е само лагер и дали има наранена циментация по скоростите и диференциала, след това смяна на лагер и събиране - 50 лева. Просто при мен всичко стана случайно и с голяма доза късмет и познанства. Беше прецакан само лагера, нямаше нараняване на зъбчатки, а се притеснявах да не е това, защото звукът който се чуваше бе доста притеснителен.Фирми и майстори на лична само. Става въпрос за София, и въпреки, че за 3 месеца се наслушах на всякакви простотии, се оказа, че за хора със нужният ценз и образование, 6-степенна скоростна кутия не е чак такъв вишизъм. Бягайте далече от гайкаджии че там ученето не отговаря на дрънкането на глупости.

    • Нагоре 2

  7. Здравейте,

    Смених лагера сепаратора на съчмите бе заминал, ще пусна снимки да видите за какво става на въпрос, когато ти казват, че е сменено маслото на кутията а всъщност не е пипано откакто е налято :). Запознах се с човека който внася лагери ... не са толкова скъпи, с ремонта излезе 70 лв, Намерих и майстор който работи добре и не е цифроман., та ако някой има подобен проблем да пише на лична за да не стават реклами на сервизи и магазини.

    • Нагоре 2

  8. Здравейте,

    Това са линкове към книжката на CIVIC 5D - 2006,

    както и техническият учебник. Които иска може да ги дърпа.

     

    HondaCIVIC5D

     

    https://drive.google.com/open?id=0B6xx3YwCddQzUXJ1bmtBU1prNUk

     

     

    Honda Worshop Manual

     

    https://drive.google.com/open?id=0B6xx3YwCddQzd2RqWElXNHA1VEk

    • Нагоре 2

  9. Здравейте,

    От скоро се появи странен шум от към скоростите, на първа, втора, трета при подаване на газ се появява шум подобен на стържене, в Бултрако ми казаха че е лагер на съединител, след това при други майстори ходих и тяхната диагноза бе - лагер на първичен вал. На леко натиснат педал на съединителя, шума изчезва, при висока скорост също изчезва звука.Препоръчайте къде евентуално се прави подобен ремонт за подмяна на въпросният лагер...ако това е проблема.


  10. Заден амортесьор е, и по точно разбито стебло. Смених моите задни поради същата причина. Заден десен видимо здрав, но се оказа разбит. Погледни си и маншона  и  шоковият тампон на предният десен амортесьор. Разкачен шоков тампон от пред и разбито стебло отзад и се чува страшно барабанене.


  11. Имах го същият проблем, при подаване на ток, ако си на контакт го отчита като кражба и ресетва имобилайзера, носиш и 2-та ключа в Бултрако и го оправят за 10 мин. и 30 лева. Бях писал по тази тема тук. За да си сигурен че няма да ти се случи пак такова нещо - когато ти подават ток, ключа  трябва да ти е в ръката :). Не си играй със разни сръчковци защото после новия имобилайзер е солен ;)

     

    http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=81614&view=findpost&p=1057325120


  12. Soichiroo, благодаря за инфото, намерих го. Сайт от който мога да го поръчам ?. Има го в различни ценови вариаций - от 5-7$ за 1000 в Китай до 160 евро в Европа. Китайските като ги сравнявам със OEM - ският и ми изглеждат с корпуси от ламарина за капачки на буркани. Втора ръка тампон не е вариант, все пак това си има някакъв живот и не ми изглежда сериозно да слагам нещо което по възраст и километри ще е на сегашният, а и ще я водя на преглед за да се види дали ще е само преден и дали няма да са всички. Гледах във http://www.coxmotorparts.co.uk но май не предлагат такива детайли и въобще свързани с окачване по двигател.


  13. tadata какво стана със колата, гледам обявата още стои активна? Ако си я харесал все още, се уговори и я закарай във Бултрако за диагностика - тъкмо ще видиш как ще реагира продавача а и в Бултрако поне имат HDS и ще хванат евентуални грешки които BOSH диагностиките не ловят.


  14. Здравейте,По темата за дисковете и накладките - попаднах на един сайт от който си взех предни дискове и накладки TRW (за моята 8-ца (1.8) Дискове - 136 лв. и накладки 68 лв. Копирах каталожните номера от http://www.coxmotorparts.co.uk и после търсене в гугъл, оказаха се еднакви. След това по 25 лева на колело за смяна. Дисковете идват от Франция и доставката е 14 лева. Оказаха се сполучливи, минах Стара планина и Средна гора, както и 4 пъти София Шумен и не свирнаха нито веднъж накладките, колата се държи стабилно при рязка смяна на скороста - оказа се добра инвестиция. Другите консумативи също са на приемливи цени.Сайта е http://www.mister-auto.bg - всичко идва от Франция, има и трак контрол на пратката - хубавото е, че е до адрес, а не да ходиш и да ги взимаш от някъде.Това излезе като реклама :) Ама Бултрако ми обадиха едни 1200 за дискове и смяна .


  15. Здравейте,Ключалката на багажника ми се е откачила от едната страна (на пипане изглежда като развита гайка), някой успявал ли е да си свали корите отзад на вратата без да изпотроши крепежите и ако е нека сподели. Опитах се сам, но ми се видя невъзможно да ги сваля, намерих Honda Worshop Manual, но там са описани къде са точките със крепежите но не и как се свалят.

×
×
  • Създай нов...