Jump to content

wampeters

Фен
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно wampeters

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София
  1. Jorko, прав беше - откачено жило зад джабката се оказа. Леко се беше изкривило навън и се разкачваше лесно при въртене, та малко го произправих и сега всичко е наред. Тези жила съм ги разкачвал няколко пъти (вкл. и от шофьорската страна), когато съм свалял централната конзола и явно едното е претърпяло малко деформация, но въобще не ми хрумна, че може да е от това. Благодаря за съвета!
  2. Здравейте, Имам проблем с вентилацията в купето на Сивик 7 (2004) и ще съм благодарен на всякакъв съвет. Проблемът е, че не излиза никакъв въздух от централните духалки и тези отдолу на краката. Както и да въртя врътката за контрол на въздуха, резултатът е същият. Въздух влиза само от предното стъкло и страничните прозорци. Някакви идеи какво става?
  3. Да споделя малко личен опит, току-що идвам от данъчното. Както е ясно вече отстъпката от 50% за коли с Евро 3 4 5 6 важи САМО за коли с до 74 kW. Моята е с Евро 4, но това НЕ Е написано в талона на колата (на съответното място има *****). Съответно от данъчното ми изискаха "официален документ от производителя", с който да докажа, че колата ми има Евро 4 стандарт. Отговорих, че това е абсурдно и няма как да занимавам производителя (Хонда) с това. После ми казаха да се обърна към официалния представител на Хонда за България. Отговорих, че това също е абсурдно, тъй като не съм си купувал колата от тях и няма на каква база да им искам някакви си документи. В интерес на истината купувал съм колата от официален дистрибутор на Хонда в Германия. Прерових си всички документи, които слава богу пазя. Намерих един лист, на който пълната спецификация на колата е описана подробно и на който някъде между всичките редове се чете едно нищо и никакво "Euro 4". Документът е изцяло на немски. Дори не мисля, че е кой знае колко официален. Просто дистрибуторът на Хонда е набрал текста в Word, принтирал го е и после е ударил един печат, ей така за купувача да си има. Аз от немски не разбирам и не знам какво точно пише. Реших, че това няма как да мине - първо, че документът не ми се виждаше да има тежест, и второ, че е на немски език. Момчето от гишето го погледна и вика, че не разбира немски. Викам му: "Нямам друго, това е". В същия момент се появи старшата, която дори не го погледна, ами направо му нареди: "Щом има документ - регистрирай го!" Натисна няколко клавиша и Хондата вече беше регистрирана с Евро 4 стандарт. Друг е въпросът, че се оказа че няма голям смисъл - вместо досегашните 40% отстъпка (заради катализатора) ми дадоха 50% (10% разлика в моя случай е около 3 лева ). Не групират намаленията (както наивно смятах), а взимат за база само най-високото. Накратко, съветът ми е да си преровите по документите и ако намерите някъде да пише "Евро 4 / Euro 4 / EU4, или подобна простотия - минавате! Ако не - фотошоп чувам е могъщ софтуер Другото са главоболия и ходене по мъките.
  4. ами може и да може, знам ли, трябва да го отворя тва чудо..
  5. Ходих до Омбре и пичът там вика, че е за смяна - изгорял ли не знам си-какво. Цената я провери в компютъра - към 125лв Внезапно реших, че някъв си мигач не ме дразни чак толкова... Другият вариант е разбира се да си търся втора употреба.
  6. Здравейте колеги, От известно време ме тормози, че не ми работи мигача на лявото странично огледало (колата е Сивик хечбек 2004) и не знам какво се прави в случая. Огледалото е това. След като се порових малко излиза, че моделът всъщност е от Акорд 2002-2008 (ако греша ме поправете), но някой е решил, че ще стои добре и на Сивик Както и да е, сега не знам дали трябва да сменя мигача, ако да - как се сменя, от къде да купя нов и т.н.? Надявам се, че няма да се наложи да сменям цялото тяло? Ще съм благодарен на всякаква информация.
×
×
  • Създай нов...