Jump to content

hondalandeca

Фен
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно hondalandeca

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord 2006
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Това за дизел-бензин,както и ръчка-автомат е вечния спор,не само при Хонда.Кой каквото си прецени,това да кара
  2. То е ясно че всеки си хваля неговото,но с този разход от 10/100 градско............не е сериозно просто.2.0 i-Vtec градско София нормално каране,под 12 не падаше.БМВ 325и е46 купе,2004г,192 к.с. под 13-15 не съм го виждал.Но дали дизел или бензин да си вземе човек,най-важно е да си сметне колко км изминава средно и след това да прецени дали му се връзва сметката с дизел и поддръжката му.
  3. Под "почти двоен разход",визирам основно градско и съм сигурен че е така.
  4. Почти двоен е рзхода,а това за йената,просто не е сериозно.Става въпрос за коли 2-ръка на Европейски пазар,закупени от Европа.Не се сещам какво ни бърка йената тук?!?
  5. Според мен дизела е по-удачният вариант(ако е запазен и поддържан естествено)от бензина.Мнението ми е субективно разбира се.
  6. Не можах да дойда за съжаление :rant: ,задържаха ме в една среща.Другия път съм на линия -dead or alive!!!
  7. Супер,ще се радвам да се запознаем и да побъбрим.Когато си свободен свиркай.Поздрави!
  8. Благодарско!Силно се притесних за това с бронята.Всъщност аз "търся" как да стигна до кабела(+) на габарита за да си сложа ДРЛ устройството за дневни светлини.Ако някой знае от къде по-лесно да намеря плюса на габарита,ше почерпяП.П. Лед светлините са много добре колега!
  9. Хонда си държи цена,което трябва и да ни радва.Ако състоянието на колата е ОК,направи си устата за коментар,но както се изрази колегата около 2000лв ме съмнява да ти слязат.
  10. Колеги,как да сменя крушката на габарита на Акорда ми-2006?Не мога да стигна до нея!
  11. Това с Чакъров ви е стара информация.От доста отдавна не става без бележка за платен данък и при него.Единственният ти изход колега е някъде провинцията,на принципа на шуро-баджинащината..
  12. Колега,какви пари ти излезе ако не е тайна чипа и кой ти го слага.Между другото,мисля че вчера се засякохме в Юби ко,аз бях със сивия Акорд(като твоя цвят) за смяна на горивен,ама не съм сигурен дали беше ти?
  13. Благодарско за инфото колеги.Аз също си обяснявам по същия начин въпроса с маслата и по-точно за БМВ маслото.Съставките му са за съвременен дизел,с алуминиев блок и ДПФ филтър(както на Хонда така и на БМВ) и затова си помислих че не трябва да има проблем,тъй като основните проблеми с "неправилните" маслата възникват заради отделяните частици които запушват ДПФ(ФАП) филтрите.Ще го покарам 10000км(живот и здраве ).Относно БМВ мога да напиша страници.Имал съм доста БМВ(е90/е60/е87) както имам и една Х3 3.0д в момента.Смених е90-та защото ми поомръзна,а към Акорд и изобщо към ХОНДА си имам слабост.Както споменах имал съм дизел преди фейса,а и бензин след фейса.Общо взето си купувам и продавам коли,но не съм нито автокъща,нито 100% търговец.Като си купя автомобил си го обслужвам от-до,ако има нужда от ремонт на нещо се оправя веднага за да знам че докато се продаде,а и след това,експлоатацията му ще е безпроблемна и следващия собственник ще е предоволен.Сега за 2.0д на БМВ.Бмв са сериозни автомобили и едва ли някой ще го отрече,а ако го направи е предубеден.Дизела 2.0 на Бмв е доста икономичен,тих и динамичен.Много мека работа,а бе добър мотор си е за 2.0 литра.Двата мотора на БМВ и Хонда ги слагам на "кантар",като + за Хондата е че е една идея по-икономичен в градски условия.На БМВ-то не ми липсваше нищо,беше си пак с кожа-кремава,М аеро Пакет и всичко необходимо.Ако трябва да сравнянвам 320д с Акорда,не мога да го направя.Двата автомобила са ми любими в сегмента си и линията между тях е много тънка.Бмв е повече позьорска кола в БГ,околкото кола за БГ,т.е. мита за немската здравина е точно мит.Тази кола се купува като "топъл хляб през купонната система" в повечето случай само и единственно заради "имиджа" ,гъзарията и селенията у нас.За здравината,въобще не е така.Мога да Ви изброя доста проблемни места и възли в колата.Пример: турбини,всумакателен колектор(има едни вихрови клапи които се късат,влизат на парчета през клапаните и е веселба),релета на свещи,ДПФ филтри,демпферни шайби с аксесоарен ремък,демпфери на съединителя,електроника,централно и още други.Изброените неща са доооста скъпи за отремонтирване.Въпреки тези недостатъци,е90 си е много добър автомобил.Акорда ми е любим от гамата на Хонда и доста време,ама наистина доста си "дебнех" за точно такъв какъвто си взех.Имах и Лексус ИС 220д 2007год и мога да кажа че това е най-лошата японска кола.Като изключим дизайна,всичко е тотална недоизмислица и е адски проблемен този 2.2д-кат.Аз опеделено залагам повече на Хонда и като цяло ми допада повече от е90 и дано не остана разочарован.Поздрави на всички!
×
×
  • Създай нов...