Jump to content

Данчо89

Фен
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

-2 Poor

Относно Данчо89

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 24.09.1989

Profile Information

  • Кара
    Honda CRX 2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна
  1. То по тази логика следващия път като ми се развали нещо по колата да я продам и да си купя нова, че ако я поправя може нещо друго да се развали пък новата ще има гаранция и няма да давам пари за ремонти?! Ако някой не е прочел добре заглавието на темата "Изчукване на ударен калник", а не -Кое ще ми излезе по-евтино! Авторът ясно е написал, че иска да се научи как се прави, след време информацията може да послужи и на някой друг. Не мога да разбера защо някой като прояви желание да си поправи нещо сам и сто човека скачат срещу него да не го прави, като не можете да му помогнете със съвет, поне не се опитвайте да му убиете мерака! Всеки сам решава как да си харчи парите и дали си заслужава!
  2. Ако беше задния калник, дали щеше да е по-евтино? Според мен не е толкова до парите, колкото да научиш нещо сам и на твоята си кола!
  3. Чувал съм, че става и без сваляне на главата, но не бях сигурен- по двигателите не съм много запознат. Пружините ще ги имам в предвид и ако се реша да правя смяната ще го направя както трябва! Остава да се изясни филма със зацепването на вала, понеже четох че при Б2 белезите на ролката съвпадат както с оригиналния вал, но самият вал стои леко изместен в закъснение(по спомен).
  4. Имам цяла оборудвана глава от А6 89година. Могат ли да се ползват нейните пружини за клапаните, какво може да стане ако пружините наистина са по меки и не се сменят? Идеята е да се смени вала и после да се сложи чип на компютъра съобразен със съответните промени(ремап или както там му се вика). Ако няма вариант без смяна на пружините, по-добре да си взема глава от Z6/Y8 поне да си заслужава свалянето на главата-според мен има по-голям смисъл! Благодаря за информацията и отделеното време!
  5. Можеш ли да ми кажеш със каква ролка за ремъка трябва да се сложи?
  6. Има ли разлика между двата вала- градуси на фазите и лифт на клапаните? Разлика в ремъчните шайби и белезите за зацепване? Мотора работи с компютър и делко от Д16А6! Има ли смисъл да се прави подобна интервенция? Търсих информация във форума но е много оскъдна и стара(само две теми и то от 2010г)
  7. Браво колега! Много хубава и интересна тема, също и полезна! Много ме кефят хора като тебе, които споделят какво и как са направили по колата си за да стане тя още по-приятна за каране!:)/>
×
×
  • Създай нов...