Jump to content

bobi1

Фен
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bobi1


  1. Здравейте,

    Харесал съм Honda Legend и търся някоя след 2007 год. Интересуват ме доста неща и ще съм благодарен да ми отговорят малкото собственици на такъв автомобил.

    1. Имали ли сте проблем с ръжди? По кои детайли? Къде най-често избиват и къде да внимавам при оглед?
    2. Ако някой е внасял от Швейцария, проверявал ли е сервизна история и как? Предполагам, че е възможно по телефон или мейл в съответното представителство там, тъй като в Бултрако категорично ми отказаха с обяснението, че е имат база данни само за коли закупени от тях.
    3. Къде е по-добре да се направи оглед – Бултрако, Юбико, Омбре, друг сервиз? Както и последващо сервизиране?
    4. Имате ли проблем с прекомерно харчене на масло или течове?
    5. Има ли по предписание сериозни ремонти или смяна на части след 100-150 хиляди км, които да внимавам да са извършени на време?
    6. Как стоят нещата с частите за такъв рядък автомобил, както детайли по купето като брони, фрове и т.н., така и такива като носачи, помпи и т.н. Само оригинални ли се търсят, има ли алтернативни и лесно ли се намират?
    7. Проверих една рама във vin-info.com, но за разлика от други марки автомобили, които съм проверявал за Хондата информацията е изключително оскъдна и се изчерпва с марка, модел, година на производство, двигател. Няма подробна информация за екстрите, които има автомобила. Къде може да се провери подробно в коя страна е продадена колата, коя година и месец и пълен списък с екстите.
    8. Въпреки, че моделът се произвежда в една разновидност, все пак има някакви дребни разлики в екстрите, които забелязвам. Например някои нямат обдухване на седалките. Може ли да ми кажете и други екстри които не са в т.нар. „базов пакет“.
    9. Според някои източници тази кола има Intelligent Night Vision, като според едни информацията се изписва на heads up дисплей на предното стъкло, а според други излиза отделен дисплей. ???? Това го прочетох току що и не съм питал при огледите за тази екстра. Наистина ли я има в модела 3.5л от 2004 до 2008 год. или е допълнителна екстра. Или пък е във фейслифтовия 3.7 двигател.
    10. Фаровете завиват ли в завой и това дали е екстра във всеки модел.
    11. Има ли парктроник – преден и заден или и това е допълнителна екстра която не е в базовия пакет?
    12. Най-вероятно ще сложа газ в един момент. Чувал съм, че на 20-30хил км трябвало да се прави реглаж на клапаните и на 60 хил. шлайфане на леглата. Моля за коментар на някой който е по запознат с това и някой който е слагал газ - проблеми. Има ли разлика във вървенето на газ?

     

    Приемам и всякакви други съвети които биха ми били от полза при оглед, закупуване и сервизиране на тази легенда.

    Благодаря!


  2. Колеги и мен ме интересува къде се ремонтират колектори, че и аз май към заварка съм тръгнал.

    Моя го заварих в кв. Военна Рампа. По бул. Илиянци. Лазар се казва човека, телефона му е 0882 418 056

  3. Проблема може да е ниско ниво на спирачна течност в казанчето.

    Над минимума е (малко трудно се виждат там разделенията MIN и МАX), а и нямам проблем със спирачката. Тази течност не съм я пипал откакто имам колата, т.е. 55 000 км/ 5 год. Сменя ли се, долива ли се, каква е процедурата?

  4. От около месец се случва лампата на ръчната спирачка да светне в движение за около 4-5 сек. По принцип не ползвам ръчна. Когато паркирам, оставям колата на скорост. Пробвах ръчната - ОК е. Направих чек на комп-а и излязоха грешки 54 и 61, които са съответно CKF - crank fluctuation sensor и Primary oxygen sensor. Едната доколкото разбрах е свързана с ламбда сондата, а другата с ремъка, т.е. нищо общо с ръчната. Колата е Сивик купе 96г. 1.6 VTEC 16v, двигателя е D16Y8. Някой срещал ли е подобен проблем? Защо така свети тая лампа и какъв може да е проблема?


  5. А като изчакаш да изгасне чека , преди да запалиш, чува ли се помпата? Сиптомоте ми напомнят на главно реле.А относно прекъсването- свещи, кабели, дистрибуторна капачка, бобина, комутатор, гарнитура на капачката на делкото...Кога придърпва- студена, тръгваща да загрява или след като е покарана 20тина километра? И на какви обороти?

    По принцип чувам помпата като дам на контакт, но в този случай не се заслушах. А кога точно придърпва не мога да определя. Случвало се е и веднага след като тръгна (т.е. студена), но се е случвало и на магистралата софия-пловдив примерно след като си е в нормален работен режим. Понякога на светофара (на свободна)оборотите падат под нормалните (от около 1000 до около 4-500), но тя сама си форсира леко и ги вдига пак. А съм имал и едно две пътувания София до Бургас през които нито веднъж не е придърпала. Най-неловко беше като я дадох на един майстор да покара да усети кво точно става и въртяхме 15-тина км. и така и не придърпа.

  6. колега на кой сервиз си ходил? ако си доволен да ми обясниш къде се намира точно. така като чета доста разбират. моя Civic също има проблем с ламбдата, свети като грешка при проверка. Освен това придърпва и досега съм ходил на 4 сервиза и никой не разбра от какво е. след като се ударих челно оригиналната ламбда сонда се беше скъсала и се наложи да я сменя с някаква универсална и в сервиза въобще не бяха сигурни дали я свързват правилно, защото беше с три сиви и един черен кабели, а оригиналната беше с различни цветове на кабелите.


  7. При мен днес се получи следния проблем - започва да върти, но не пали, така 4-5 пъти пробвах, но не ще да пали, (ток има, осврн това акумулатора е на година и половина) оставих я малко и след 5 мин. пробвах пак и втория път запали от раз. Реших да не тръгвам, а да загася и да пробвам пак дали ще запали. Повтори се отново - 4-5 пъти безуспешни опити да запали, след кратка почивка запали от 2-3 път. След като покарах 3-4км и спрях за половин час след това нямаше никакъв проблем с паленето. Според вас от какво може да е? Незнам дали има връзка, но колата ми придърпва вече от повече от година и никой до сега не разбра от какво е. Сменил съм кабели свещи делко. Колата е Civic coupe 98г., 1,6 куб, 125 к.с. двигателя е D16Y8


  8. попаднах на обява, в която предлагат като моя изпускател и пише че е спортен с извита 4-ка. Това е снимка на моя http://imageshack.us/g/695/12072011.jpg/ . Някой знае ли дали това си е сток изпускателя на D16Y8 или моя го е сменил предния собственик?


  9. Колектора ми е спукан. Търсих по автоморгите - не съм намерил още същия модел двигател (D16Y8 на Сивик купе 96г. 1.6iSR произведен в САЩ) и се чудя от друг двигател на Сивик 6ген. стават ли и дали ще е проблем ако сложа? На външен вид изглеждат по различен начин. Другия вариант е да го заваря при майстор. Дайте мнения, ако сте запознати.


  10. Смениха цялото делко, защото изгоря в момента, в който извади втория или третия кабел. Ще постна снимка на някоя от свещите по-късно, но нямат нагар, дори старите които смених нямаха. Няма проблем с паленето нито студена, нито топла. Кво е "тунджа"? Няма газово, ако съм разбрал въпроса :D На място проблема също се появява от време на време. Веднъж паля и си поддържа нормални обороти. Друг път на място изведнъж почват да падат малко над 0-та, стоят така и след малко сама се форсира и връща в нормални (около 1000). Това понякога се повтаря няколко пъти докато съм на място.


  11. Проблема започна преди година. Карам по магистралата - на 5-та, около 130 км/ч, поддържам педала на газта в едно положение и се усети леко придърпване, все едно връщам педала за секунда и пак го натискам и така няколко пъти. Сложих добавка за пречистване в бензина, смених горивния филтър - нямаше подобрение. Започна да прави тоя номер и на по-ниски предавки и все по-често - педала на газта е натиснат до край, а подава газ когато си иска, все едно натискам и пускам педала. В сервиза почнаха да вадят кабелите един по един и на третия изгоря делкото. Смениха го - пак нямаше ефект. След това смених кабели и свещи - пак придърпва. Лошото е, че не мога да определя кога придърпва, случвало се е да мина над 100 км без проблем. Отидох в друг сервиз, предложих на човека да покара, за да види проблема, въртя 4-5 км, обаче не придърпа нито веднъж. Направих чек - изкара ми грешка с ламбда сондата. Ламбда сондата я смених месец преди да се появи проблема с някаква универсална(след катастрофа старата се беше скъсала). В сервиза, в който я слагаха не бяха много сигурни дали това е правилния начин по който да я свържат, защото старата беше с три разноцветни кабела, а новата беше с два сиви и един черен. След известно време започна да губи мощност на свободна скорост - спирам на светофара и оборотите падат почти до 0 и замалко не гасне. Оставял съм я без газ да видя дали ще изгасне, но след известно време се форсира сама и пак връща оборотите около 900-1000. Ще съм благодарен, ако някой даде предположение какво може да е!Колата е Хонда Сивик купе, 1.6 VTEC, 125 к.с. 96г.

×
×
  • Създай нов...