Jump to content

blackbird

Фен
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно blackbird

  • Ранг
    Начинаещ
  1. Ми колеги, проблема вече е решен. Ремъка е презацепен и колата върви. Вече си показва зъбите на 124 коня Хонда. Искам да ви благодаря за помощта и за съветите без които едва ли щяхме да справим.
  2. Ами колеги просто от толкова умуване за зацепването на ремъка забравих защо е толкова натегната гайката...Не е 165 Нм.. Когато палихме колата за първи път след ремонта забравихме камъка и въртока на гайката на коляновия вал... И се позавъртя.. и чак сцепи вложката.. Сега май вече задачата става меко казано непосилна.. Освен да мъчим да я караме някъде за пневматичен гайковерт...друго не ми идва като идея да свърши работа. Ако има някой друго предложение моля да сподели. И отново искам да благодаря на отзовалите се за помощта.
  3. Ми малко да се изкажа подготвен пак... Днеска мъчихме аванса на запалването - няма промяна към по-добро. Колегата каза,че като загрее колата пуши...?!?! И тва след смяна на гарнитура на главата, масла, антифриз... Забравих да кажа,че предния майстор беше правил основен ремонт- сегменти, гумички на клапани... Просто не виждам причина за тоя дим през ауспуха освен да са останали някъде масло/антифриз окапани в генерацията или което според мен е по-вероятно да е омазано зацепването на ремъка. За зацепването на ремъка искам да кажа,че днес пак гледахме белезите и двата хоризонтални на валовете не съвпадат - има разлика от един зъб назад на всмукателя. Няма любов между бутала и клапани, но е явно че нещата са към презацепване на ремъка. И сега да добавя още един тъп въпрос към вече належащите - някаква свежа идея как да развъртим проклетата шайба за пистовите ремъци??? Собственоръчно я затегнах на към 164-5 Нм.... ама сега няма отвъртане. Предния път я развъртяхме по следния начин: колата на 5та, натисната спирачката и яко напъване.... Да ама не... Сега неще.. Опъва се ремъка..въртят се колелата и не виждам просто как да блокирам коляновия вал или шайбата на ремъците. Само искам да отбележа ,че ремонта се прави на паркинга в София с два комплекта гедории,динамометричка, ограничен брой ключове и някой др дребни инструменти, та положението е почти военно. Благодаря на колегите, които се отзоваха и на тези, които тепърва ще помагат.
  4. Първо искам да кажа едно голямо "здравейте" на хората в този форум! По принцип както виждате и то профила ми и аз съм от ограмната маса бългаски псевдо състезатели, които карат опел, но искам да отбележа,че изпитвам огромна доза респект към автомобили, чиито двигатели "гонят" почти 100кс на литър работен обем. След малката и досадна анотация да премина към проблема си. Става въпрос за Хонда Кончерто (ако това във вашият форум го броите за хонда... ) с двигател Д16А8. Миналите две седмици направихме ремонт на двигателя смяна на гарнитура на главата, наваряване и шлайф на същата. Самата глава имаше язви между каналите за водата и маслото и в съчетание с негодно проведен ремонт (поне по мое мнение) резултата беше ясен - 2 литра антифриз в маслото. Въпросът с какво усилие бяха (не)затегнати болтовете на главата ще го оставя без коментар... Сега главата е след ремонт, монтирана е нова гарнитура на главата, нов нискотемпературен термостат, болтовете са затегнати на 2 фази - 30 и 65НМ.. с една дума постарахме се. Но за съжаление колата според собственика (мой приятел) не върви.. И тук трябва да се намесят гурутата от форума за помощ. Зацепването на ангренажа (или поне по-голямата част от процедурата) го направихме по схема дадена в Workshop-a.Белезите на раздвижните колелета съвпадат с тези на коляновия вал(,че даже и с тези от предния ремонт). Нещото обаче , което обаче ме съмнява е запалването. Забелязах ,че самото делко не е фиксирано,а има някакъв минимален ход за регулиране. Възможно ли е да е от това проблема или сме омазали засепването на ангренажа? Да сме пропуснали някоя малка тръбичка от многото влизащи в всмукателя, която да прави подобен проблем? Наистина чистосърдечно си признавам,че ремонта на хондата ме хвърли в дълбок размисъл и си признавам, че въпреки скромния ми опит със 16клапановата ми вектра..тука нещата са ми почти непонятни. Благодаря Ви предварително за помощта и търпението да прочетете целият ми пост.
×
×
  • Създай нов...