Jump to content

M0nS73rMaN

Фен
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно M0nS73rMaN

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 3.08.1990

Profile Information

  • Кара
    Акорд TDI 97г
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Видин
  1. Ами аз само за Акорд гледах за Сивик не се сетих да тарся там. Но май ще се окаже че са кабели на горивна помпа. Поне това ми казаха в сервиза и ще я карам в сряда да я оправят.
  2. Здравейте колеги! Карам Акорд дизелов от 97 –ма вече 3-та година и до сега всичко по колата беше наред, но преди няколко дни започнаха да ми играят оборотите и в следстие на това колата гаснеше. Оборотите, които държеше бяха м/у 750 и 900 оборота. Гаснеше когато както оборотите варират м/у 750 и 900 изведнъж без да се подава газ скачаха до 1250 и колата гаснеше. Най-често това ставаше на неутрална предавка или когато е натиснат съединителя без да се подава газ. Паленето след това в повечето случаи не беше проблем. В сличайте, когато не искаше да зпалали се случваше следното - след като съм подгрял свещите и лампата за двигателя е угаснала, то втората(лампата на двигателя) след това отново светкаше, при което стартера само вартеше, но колата не палеше. Друг проблем, в следствие на неравномерните обороти, е ускорение без да се подава газ, когато колата е на предавка. Случвало ми се е първо да ускори сама след което веднага да угасне. Закарах я в сервиз и смених горивния филтър защото реших че е от него понеже не го бях сменял 2 год. Това изобщо не помогна даже напротив нещата станаха още по-зле. Оборотите започнаха постоянно да играят м/у 750 и 1250 като по някой път гаснеше, а в други случаи оборотите играеха и като се включи на предавка колата ускоряваше и забавяше отсамо себе си. В сервиза ми казаха че не знаят какъв е проблема със сигурност, но вероятно е горивна помпа. Направих втора консултация в друг сервиз и там ми казаха че ней-вероятно е топлинен датчик на двигател. Понеже в момента се намирам в Правец, а им нямам доверие на тези в сервизите, реших да не им разрешавам да си правят експерименти с колата, а да закарам колата в София. Да обаче на връщане от сервизи се появи още един проблем при смяната на предавки, след като предавката е вкарана при отпускането на съединителя и подаването на газ се появи някакав стържещ звук откъм дясната част на двигателния отсек. Угасих колата и я запалих на ново при което този проблем се появи отново м/у 2-ра и 3-та. Повторих процедурата и за момента нещата се оправиха нито обороти играеха нито при смяната на предавките имаше някакъв проблем та успях да докретам до вкъщи. Та имам няколко въпроса- има ли някой някаква идея къде може да е проблема, какви евентуално ще са разходите и къде в София да я закарам да я оправят. Благодаря предварително.
  3. Здравей, колега за свестен маистор и аз тарся защото бера ядове с моя акорд. Относно диагностика преди да се качиш на надлеза които води до Шел на крастовището завиваш на дясно. Там има 2 сервиза и в единия правят диагностика. Колко са кадърни нямам си и на идея. Друго място, на което ако не се лъжа правят диагностика е под същия надлез в гаражите зареждат климатици и има един сервиз. Не съм много сигурен правят ли диагностика но си заслужава да се провери защото ако правят ще да са по-кадърни от другите за които ти казах. Надявам се да съм ти бил полезен.
  4. Здравейте, искам да попитам за виене идващо откъм помпите(водна и хидравлична) на Акорд от 97 2.0 ТДИ(английска сглобка), което се получава като загрее двигателя. Прерових форума и прочетох доста различни мнения и не ми стана ясно откаде идва. Мисля че е от хидравликата, защото като навия волана се засилва виенето (има някакав допалнителен звук освен този които се чува по принцип). Появи се след като смених всички ролки и ремъци. В някои мнения пише че може да е от ремъци, лагери на диманото, ролки на пистови ремъци, ролка на алтернатор, претегнати ремъци и други, но усилващото се виене при навиване на волана ме кара да мисля че е от хидравликата но какво точно незнам. Благодаря предварително и се извинявам за зле написания пост!
×
×
  • Създай нов...