Jump to content

dkostiev

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от dkostiev


  1. Четем и останалите, аз лично много се бях изкефил на външния вид на новото харви и леко си правех сметки за това да ми е следващата кола. Така като ви чета, доста се замислям, дори и да излезнем от марката всичко е караш в гаранцията и махаш, за съжаление.

     

    Темата е полезна и интересна, аз съм благодарен за подробните коментари и пълна информация.


  2. Здравей Чавдар,

     

    Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html
    Вид и количество: Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30 1x4L + 1х1L

     

    Стойност на поръчката: (18,95 + 4,95)*0,95*1,9675 = 44,67 лв

     

    Начин на плащане: 

    - Парите ги превеждам в посочената сметка към Уникредит Булбанк (превеждам 45 лева).


    Начин на получаване: 

    - чрез Куриер (до офис на Еконт) - адрес ще пусна на лично

     

    Благодаря и хубав ден,

     

    Димитър


  3. Здравей,

     

    2 x 5l  RAVENOL SSO SAE 0W-30;  https://www.ato24.de/en/ravenol-sso-sae-0w-30.html  = €63.92

    1 x 1l  RAVENOL SSO SAE 0W-30;  https://www.ato24.de/en/ravenol-sso-sae-0w-30.html  = €8.95

    143.3лв - 10% = 129 лв + 4,5лв = 133лв.

     

    Превеждам 135лв тази вечер, утре следобед би трябвало да са при теб.

     

    Благодаря и лека вечер.


  4. Колеги, малко отклонение от темата, но не намирам нищо релевантно в търсачката - замислил съм се сам да си сменя маслото, но... какво правите със старото?

    Търсих фирма за рециклиране, но явно има само за големи количества - 20-30л и нагоре.

    Извинявам се ако вече е писано някъде, не намирам.

     

    Лека вечер. 


  5. Здравей emod,

     

    Грижа ме е, но нямам катализатор, така е закупена колата.

    Ravenol SSO 0w30 ми изглежда много добре като описание, показатели и цена, ще опитам с него на следващата смяна.

     

    Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор.

    • Нагоре 1

  6. Здравейте колеги,

     

    Изчетох първата и втората част на темата за масла, изключително полезна информация. Ориентирах се към Реванола както му казва Markony.

    Дотук добре но и видовете са доста... повече от раздвоен съм:

     

     

    Доста ми хареса и https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html, както е писано няколко пъти - бие откъм цена/качество.

     

    Карам сивик 1.4, 90 коня (в профила ми) като градското ми е около 30%, като късите разстояния са по-скоро изключение.

    Колата няколко години е била с Fuchs 10w40, като е доливано около 1л на 10к км.Не съм любител на обороти след 5к и над 140км в час.

     

    Какво бихте ми препоръчали от по-горните масла за смяна при този двигател и начин на каране.

     

    Благодаря предварително и се извинявам че поста пак е тип - какъв вид масло, но всичко е индивидуално и не знам кое би било най-подходящото.

     

    Хубав ден.


  7. Добър вечер на всички,След 4 години вярна служба по българските пътища, хондьо стана шумен.Тъй като не съм от техничните съфорумци, предпочитам да не се занимавам аз + нито време или умения (ужас).Познат майстор каза че средното гърне е ръждясало и пукнато. Може да се завари но неясно колко ще издържи.Въпроса ми е - къде мога да си го оправя, само него ли да сменям, да си взимам ново ли и откъде?Разрових се из форума разбира се, просто няма много мнения относно тази тема а и не знам доколко е удачно да звъня на Омбре да ги занимавам с гърнета.Пратих и лично съобщение на Fido Dido, понеже доколкото видях по архива се е занимавал с това, но нямам актуална информация за това.Благодаря на отзовалите се и хубава вечер.


  8. Благодаря ви, лека и безаварийна и от мен.Успях да я закарам и на Омбре да я види, оправи малък проблем и съм щастлив че ми казаха - добър избор :)Края на седмицата ще кача и снимки в подходящия раздел. Може да затворите темата (тя и тя една тема :) )


  9. Здравейте от още един новак, намерил своето зверче :angry:.Преди няколко часа приключи регистрация, застраховки, разправии и т.н. сега хондичката е пред блока и я поглеждам да и се радвам от време на време :o.Взех я от друг град, сега съм в София, звънях на телефоните на Омбре, да я погледне, но зает човека, не вдига, утре ще пробвам пак.Та така, да се похваля и аз, дано не съм объркал раздела, ама съм се развълнувал и разтреперал от кеф :))Хайде безаварийна, скоро и снимчици ще кача ако остане време.


  10. С бутилката - още 150 лева отгоре. Не знам хора, много ми е съмнителна цялата тази работа... иначе това е модела, който търся.Нямам късмет ейй.Много оплаквания от приятели имам с коли от Италия, а това че е на 110 000 км, ми се струва невъзможно, а и как изглежда, нищо чудно да е пребоядисвана.Ще помисля... дано да остане време да отида да я видя на живо.Благодаря ви за отговорите


  11. Здравейте на всички,Надявам се да съм правилния раздел ;)Моля ви за мнение за тази сладурана. Внесена е от Италия, има метанова уредба (това не ме кефи много) без бутилката. Леки външни забележки, не е удряна. Казват ми че е на 110000 км, всички екстри и т.н.ето снимките, които са ми дали (не мога да я видя в момента наживо, в друг град е):http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39...mp;pid=13432378Ако можете да ми помогнете със съвети относно вноса от Италия, мнения за този модел и какво ми препоръчвате (да я взема или...). Обявената цена е 5500лв.Благодаря на всички, извинявам се ако не съм в правилния раздел или съм написал някоя простотия...peace ;)


  12. Да, много добре изглежда. Притесняват ме тези джанти че са по-големи от стандартните а и цената най-вече, ако слезе под 6к, ще се засиля към Руси :)а и нищо не ми пречи да почакам, макар че едва ли фен от форума ще се излъже да продаде нещо такова :)лека и безаварийна


  13. Здравехте, миии май трябваше да пиша - препоръчайте икономична японка втек-е с 4 врати и английска алтернатива :)Шегата настрана, помогнахте ми, благодаря за бързите и точни отговори, особено на J&D, който ми сравни и трите. Сега очаквам да ми изпадне нещо и да ставам горд собственик :D. Лека вечер


  14. Izanagi, страхотна кола... да, това е перфектния избор, за съжаление има само една такава в мобиле.бг и е "само" за 6900, май ще посъбирам парички още известно време. Ех, защо са такава рядкост хубавите японки :angry:айде със здраве и пак благодаря, като има с какво да се похваля, ще се обадя :angry:


  15. Здравейте,Благодаря ви много за отговорите! Може би аз ви обърках, но просто казах че англичанките са по-разпространени, не че предпочитам такава :angry:. А и не искам комби, искам да е с 4 врати, за да няма стани да седна :angry:. Ок, разбрах че най-големия двигател е най-икономичен, мисля да се насоча към него. Явно не съм чел достатъчно из форума, та може би затова не си зададох правилно въпростите. Ето това в мобиле.бг ми хваща окото:Honda Civic 1.5 VTEK 4900 ЛВ. Дата на производство април 1998 г. Тип двигател Бензинов Мощност (к.с.) 115 к.с. Скоростна кутия Ръчна Категория Хечбек Пробег 105000 км Цвят Т.зелен Та... нещо такова.За съжаление силното ми място са компютрите а не колите. Благодаря ви отново, виждам че ако имам въпроси, има много компетенти хора! Лека и безаварийна


  16. Здравейте и от мен, засега хонда фен, надявам се скоро и собственик.В момента възможностите и желанията ми са за сивик 4/5 врати 97-99г. Икономична. Мисля да отделя до около 6к.Колебая се между:Civic Fastback VI 1.4 16V (75 Hp)1.4 16V (90 Hp) 1.5 16V (114 Hp)бях се насочил към 1.4 75Hp, но в посочения от много дискусии сайт - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/honda/civic/виждам че колкото повече са кончетата, толкова е по-икономична, това ми е малко странно. Моля за обяснение. Изчетох доста и се надявам че задавам конкретен въпрос, ако не, скастрете ме, ще се поправя :worthy:Обобщено - държа да е хонда (разбира се), 4/5 врати, икономична, японска сглобка са рядкост в мобиле.бг, но както чета из форума, няма нищо лошо да е английска. Главно - градско в София, та затова искам да е по-икономична. Евентуално газ/метан, макар че ако ми е добре разхода, няма да мъча хондичката. Благодаря ви.

×
×
  • Създай нов...