Jump to content
TheDevilTwin

Стъклата замръзват отвътре

Recommended Posts

Здравейте, колегиИмам проблем с Хондата - вчера влизайки в колата, забелязах, че стъклата са замръзнали не само отвън, но и отвътре. Когато ледът се разтопи, от вътрешната страна на прозорците започват да се стичат капчици, което е доста притеснително. На предното стъкло има съвсем мъничка дупчица, причинена от камъче, но според мен по-възможно е уплътненията не са в ред. Някакви идеи как мога да коригирам проблема и каква е възможната причина за него?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, има влага в купето, но също има и препарати за отвън и отвътре против обледяване/изпотяване, опитай с тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има и препарати за отвън и отвътре против обледяване/изпотяване, опитай с тях.

за тези препрати на някои помагат на други не. Трябва да се пробва. Също така ако в момента нямаш възможност за такива препарати , доста помага и най - обикновено изчистване на прозорците отвътре :lol: И още едно нещо : ако си оставаш клапата на вентилацията да е затворена (върти само в купето) , бъди сигурен че и от там ти е проблема. Вечер (като няма да караш колата повече) го пускай да си влиза въздух от отвън :) защото вътре става парник и се изпотяват стъклата и след това замръзват. Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на мнението на терориста :lol:Може да пробваш да минеш прозорците отвътре със спирт . Ако има няква мазнотийка доста по-лесно се запотяват, а спирта ще обезмасли. Принципно и хубав парцал върши работа , ама като гледам при теб проблема е по-сериозен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем. Оказа се, че вечно влажната стелка на шефьорското място е от дъждовната вода, процеждаща се през дупчица, оставена без уплътнение при монтажа на алармата. Малък гаф - големи ядове. След запушването на дупчицата вече не ми се заледява отвътре стъклото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де толкова много ли замръзва отвътре? При мен тази сутрин беше супер малко, докато пусна духалката и то изчезна :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де толкова много ли замръзва отвътре? При мен тази сутрин беше супер малко, докато пусна духалката и то изчезна :lol:

Ами не е никак малко - поне няколко минути трябва да оставя колата да поработи, докато се разтече скрежа. Благодаря за отговорите, твърде възможно е да е от влажните стелки или от климатика (отоплението на купето), защото докато я карам, духалката работи нон-стоп :) Ще пробвам със спирт, ако не помогне... ще се стърже яко :) Благодаря още веднъж за съдействието ;) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...