CyberGene 2 #1 Публикувано 15 Август, 2007 (Редактирано) Имам някаква лека смрад от отворите за въздух в купето, когато включа климатика или парното - едно такова на влажно и спарено. Предполагам, че става дума за филтър на купето или климатика, нали? Ако е така, можете ли да ми кажете дали се сменя лесно този филтър, къде се намира и как да го направя? Или трябва да ходя при майстор? А ако такава миризма може да се получи от нещо друго, какво може да е? Става дума за Прелюд 93-та, а климатика ми го монтира Омбре допълнително от друг Прелюд. Редактирано 15 Август, 2007 от CyberGene Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolcho 0 #2 Отговорено 17 Август, 2007 Колега за смрадта има едни спрей който го продават по бензиностанциите не знам как се казва, но разкарва всички гадости от питата на климатика.А мястото за филтъра е под пластмасовата кора между предното стъкло и капака от дясно.Аз го нямам този филтър и ако търсиш и намериш моля те напиши от къде си го купил и за колко щото аз буквално набих един от Сивик дето е с един сантиметър по дебел апък го рязах и отстрани абе с две думи свободни съчинения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CyberGene 2 #3 Отговорено 19 Август, 2007 (Редактирано) Омбре намира и поставя климатици. Това обаче не става веднага, защото поръчва климатиците от Япония, за втора употреба става дума, ако не се лъжа, та той изчаква да му се съберат повече заявки и тогава ги доставя. Беше ми говорил за някакви суми от сорта на 1300-1500 лева всичко - климатика и монтажа (това включвало преправяне някакво, защото в Япония са с десен волан и нещо по маркучите май). По късмет обаче колегата JeepersCreepers от форума си продаваше климатика тогава (от Прелюд 4ген) и аз го купих от него за 700 лева, а Омбре ми го монтира за 3-4 дена, като ми взе 550 лева за труда (това включваше и пълнене с фреон). Имай предвид, че ако взимаш климатик от друг Прелюд, който е в движение, това не става просто с махане на климатика от него. Трябва двете коли да се дадат на майстор и той сваля климатика от колата "донор" и го слага на "реципиента", но пък съответно някакви неща от втората отиват на първата и това нещо се прави около ден, след това вече още ден-два за монтажа на самия климатик на твоята кола. Така че си е играчка, която не е и евтина, но пък мога да ти гарантирам, че просто в жегите се преродих - преди не съм карал кола с климатик и слизах от колата вир-вода, докато сега си карам по-спокойно, не се изтощавам, абе струват си парите според мен. Така че свържи се с Омбре и го питай, той ще ти даде повече информация. Успех! Редактирано 19 Август, 2007 от CyberGene Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #4 Отговорено 19 Август, 2007 Много благодаря! Успех и на теб с решаването на твоя проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #5 Отговорено 20 Август, 2007 че аз съм в процес на търсене на прелюд 4 ген., но се оказва трудно намирането на такъв с климатик (за Хонда явно думата комфорт е на последно място )Според мен грешиш за комфорта,колите Хонда изморяват много по-малко от другите,имат нисък център на тежеста и са много устойчиви,икономични и пъргави,НО японците са големи прагматици и затова за Западна Европане са наблегнали на климатика(2месеца е топло,може да провериш в някой сайт за времето)!Допълнително климатика отежнява цената ,а Европа не ще японски бижута на пазара и ги товари яко с мита,щото кой ще кара Рено,Пежо.ФВ,и т.н...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове