Jump to content
Guest fantomas

Какви свещи са най-добри

Recommended Posts

Guest fantomas

Здравейте,стигнах до момент в който трябва да сменям свещи на хондичката (Civic 87, 3 врати, 1'342, 71к.с.). Би ми било интересно да споделите опит какви свещи сте ползвали като типове и с какви впечатления сте останали. Аз се поразтършувах малко и се спрях на тези 2 марки (admin-ът Виктор разправя "само NGK", но на мен ми се струва, че Bosch е марка която заслужава внимание). Тука в mnual-a предписват BPR6EY-11 (NGK) ama towa e ot '86-87Няма да се хвърля на най-скъпото, но е интерсно че има толкова нововъведения в съвременните свещи - иридиеви, платинени, златни. Bosch имат такива с 2, 3, 4 електрода. Мисля че също е важно да се има предвид и сезона - летни или зимни свещи (в зависимост от разстоянието при електрода). Въобще има сигурно безброй още неща за които даже и не предполагам, че трябва да се имат предвид, защото ако искаме колите ни да вървят има неща от които не може да се пести и това са консумативитев която всяка кола си иска. Хубавите свещи мисля че са едно от тях.http://www.boschusa.com/AutoParts/SparkPlugs/http://www.ngksparkplugs.com/products/cars...1000&country=USMerci, надявам се да не дублирам някоя тема, а ако е така модераторите да не се сърдят много :lol:

Редактирано от fantomas

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Зимай НГК. С Бош не се занимавай изобщо.Иридиеви и т.н. Верно карат по 100 000км ама струват по +100лв...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest fantomas

Иридиевите които имах предвид са NGK.Но основният ми въпрос е също и какъв вид... Предполагам че нови всички са еднакви но след няколко хиляди вече не е така, затова ми се иска малко повече мнения да събера. Колата не гори масло, така че нямам сажди, но вече се изхабяват. Сутрин като запаля и се усеща че работи неравномерно преди да загрее, като пусна фаровете за мъгла колата започва да вибрира леко и падат оборотите (очевидно защото пада тока към свещите) и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Взимай НГК-то ;) но гледай да са оригинални.В софия има един хубав магазин , но не се сещам къде точно се намира ;) Но от треперенето знай , че проблемите може да идват и от кабели :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest fantomas

Кабели ли... стига бе... а защо ако не натоварвам ел. верига нямам проблеми.т.е каква е причината в кабела. Не е зле да се провери, ако знаеш нещо повече :rolleyes:

Редактирано от fantomas

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Lusi

admin-ът Виктор разправя "само NGK", но на мен ми се струва, че Bosch е марка която заслужава внимание

Аз продавам Bosch вече няколко години, чела съм им много рекламни брошури и на няколко обучения сам ходила на който много говорят за предимствата на свещите Бош, но до сега не съм си слагала Бош на моя кола. Има много добри марки свещи, но за Honda май най-добре е са си сложиш NGK

Колата не гори масло, така че нямам сажди, но вече се изхабяват. Сутрин като запаля и се усеща че работи неравномерно преди да загрее, като пусна фаровете за мъгла колата започва да вибрира леко и падат оборотите (очевидно защото пада тока към свещите) и т.н.

Ако ти прекъсва когато е влажно времето и още не е загряла (а и когато е загряла) по-вероятно е от кабелите. Провери си първо тях. Ако проблема е в тях колата ще ти прекъсва, най вече на ниски обороти, ще ти гасне на празен ход и т.н. Но това няма нищо общо с ел. веригата. Ако е от кабелите или свещите проблема няма да се влияе от фарове, музика, халогени и т.н. Всички тези неща натоварват акумулатора, който се зарежда от алтернатора. Дори и алтернатора да спре да зарежда ще се изхаби акумулатора преди да започне да се отразява на работата на мотора. А в твоя случай не е така (т. е. нямаш проблем с подаването на ток) Провери си кабелите. А за свещите, практиката ми на продавач показва, че итриевите, платинените и т.н. не са с нищо по-добри от обикновенните. И разтоянието на електрода триябва да си е такова каквото производителя предписва по каталог. С повече електроди можеш да си вземеш, но моя съвет е да не са Бош. Вземи си NGK.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 100NX Golf Destroyer

NGK или Denso !!!Bosch ако караш Golf :thumbs1::hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KATADJIQTA/RAZBIVACH/

ами аз карам с такива бош 4ка ве4е кам 20 000км и сам доволен няма за сега проблем и колицата си варви безпогре6но а и днес 6те я тестваме с о6те 6 7 коли за сравнение колко варви на драг :hondarulez::bg::thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Аз бях писал като теб една такава тема, относно какви свещи да си взема, и накрая взех, нещо, което вобще не си мислех, че ще купя.Мислех да са NGK. Обадих се по телефона на магазин, който ми бяха препоръчали(на Ботев се намира, има и същия на Симеон) и ми казаха една цена, като отидох да ги взема ми казаха че били на друга цена, пък и сега ги нямало. Предложиха ми Denso za 40лв.Отидох на сайта на KANEX.BG и видях, че има Autolite с (уж) довен платинен електрод за 40 лв. По каталог можеш да сложиш NGK, AUTOLITE, DENSO и още няколко други марки. Предпочетох обаче Autolite-a. Не съм спортист, т.е. не юркам редовно колата, НО - разходът си ми е все така нисък като преди, двигателя работи така добре, както преди, т.е. хубавото е, че поне не са ментета. Между другото старите свещи, които е слагал италианеца, преди да се внесе колата тук в БГ, бяхa NGK made in France , типа им беше точно този, който пише на капака на ангренажния ми ремък. Обаче с Autolite положението си е същото - т.е. работи си толкова добре колкото и с NGK-to.Успех в избора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest yassimoto

На колата още не съм сменял свещите , щото я взех скоро , но на мотора ми който също е хонда се убедих че най - доброто е NGK , та моето мнение е да си сложиш такива свещи :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grunz

NGK ili DENSO v bultrako sa 52lv ima i na botev do slivnica za 35lv bosh ne si vzemai

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Слагай NGK и не му мисли.От БОШ като свещи съм много недовоилен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...