Jump to content
Guest lz2lps

Масло за скоростната кутия

Recommended Posts

Guest lz2lps

Някой знае ли какво масло се слага на скоростната кутия. В един руски сайт четох, че от 6-та генерация нататък се слага MTF, а за тея от по-долните генерации се използва двигателно масло. Някой някаква идея по въпроса, че мисля да сменям моето в близките дни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Значи в каталога на Shell пише, че маслото за скоростната кутия е същото като двигателното 10W/40. Струва ли си да се купува MTF на Хонда?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Значи в каталога на Shell пише, че маслото за скоростната кутия е същото като двигателното 10W/40. Струва ли си да се купува MTF на Хонда?

<{POST_SNAPBACK}>

За твойта със сигурност се слага двигателно. Аз съм със някакво наливно двигателно 10В40 и няма грижи. Слагай нещо подобно и си свиркай :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

А ето какво ми отговориха и от Хонда - Варна - "Относно маслото за трансмисията, сложете моторно, т.е. такова каквото е на двигателя". Така че май това ще бъде :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

И аз знам, че до 5-та генерация се слага двигателно масло, но от 6-та е това, някво специално хондовско MTF и само в краен случай моторно, като при първа възможност трябва да се замени. Аз от незнание сложих моторно и сега май трябва да го сменям. Ако се позабавя малко дали ще прецакам нещо?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

И аз знам, че до 5-та генерация се слага двигателно масло, но от 6-та е това, някво специално хондовско MTF и само в краен случай моторно, като при първа възможност трябва да се замени. Аз от незнание сложих моторно и сега май трябва да го сменям. Ако се позабавя малко дали ще прецакам нещо?

<{POST_SNAPBACK}>

по D16 двигателите, както и по скоростните кутии, сериозни промени от 20 години насам няма. така че и маслото за тях е същото. споко не се шашкай карай си с двигателното масло. MTF отговаря по SAE критериите на двигателно масло 5W-30

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

и все пак по упътванията за по-късните хонди изрично си пише - за ръчни скорости ползвайте маслото на хонда:

Genuine Honda MTFIf Honda MTF is not available, you may use an AP1 service SG, SH or SJ-rated motor oil with viscosity of SAE 10W-30 or 10W-40 temporarily. Motor oil can cause increased transmission wear and higher shifting effort.

а за автоматичните са си направо категорични - само Genuine Honda CVT Fluid

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

и "Декстрон" и "Валволин" вършат същата работа :lol: на моя автоматик дане му търся "Маргарин" :lol: случайно - върви си и пее, в момента е с "Валволин" ;) Това е все едно да кажеш - колата само с "Кастрол" може да се кара!!! Това и във Ф1 го няма :cool: Всички масла се изпитват да покрият определени изисквания и ако в спецификацията на две различни марки се припокриват едни и същи параметри, то те са напълно заменяеми..........стига да не са правени 'ала БГмаземангасларъ :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...