Jump to content
Guest Markony

Газов инжекцион

Recommended Posts

Guest Markony

Тая тема ще стане много по-актуална към нова година,но идеята ме човърка отдавна и смятам до септември да съм готов с тестовете.Предполагам ,че маниаци като вас са се интересували от чип тунинг и знаят за факта ,че хонда се тунингова много лесно и тунинга е заводски предвиден в тенекиената кутийка в краката на пасажера.Щом мога да вкарам 2 програми в компютъра и да ги превключвам с обикновено цк ключе ,защо да не направя(напиша) програмата за пропан или метан и да си ги цъкам с копчето?Зву4чи интересно нали?А най вече ще бъде евтино и оригинално!Като начало купих цял двигател 2-употреба че ако прецакам моя с екпериментите да не яхам колелото.....2 бутилка за резервната гума 28 литра3 тръби и клапан за зареждане.Остана само да избера дюзи и редуктор и(или изпарител).В момента разучавам пазара за дюзи...най-добрите били Кейхин,но май ще се спра на руските ГИГ,защото се разглобяват и регулират.За софтуера мога да кажа ,че ударих на камък защото да управлявам 4 дюзи с компютър от DPFI e малко наивно ,но по време на експериментите ще видя как ще се държи с 2 главни и 2 подчинени ,вързани успоредно и ако не стане ще добавя още 2 транзистора в компютъра,защото и затова има място:).Този проект няма да има комерсиална цел и до информацията ще имат достъп всички ,които участват в проекта и помагат с каквото могат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

Евалата за ентусиазма ....Значи колега аз съм човек които обича иноваторството и новите хрумвания...В момента сам доста далеч от българия и ако трябва да призная не сам наясно с газта и агу системите....Но като цяло те поздравявам за амбицията и ако мога да бъда полезен с нещо...Иначе на този етап ще сам тук до края на септември и не ми се мисли колко ще е бензина :) и как ще я пълня колата като се върна... :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Получих информация относно цените на газовите инжекциони и ми се изпари всякакъв ентусиазъм по въпроса. Значи газов инжекцион, който се свърва с компютъра на автомобила, има си дюзи и вкарва втечнена газ в цилиндрите и има ламбда контрол.........чух цена от рода на 5 000 лв. Та това струва колкото автомобила ми почти, колко трябва да карам, за да му избиа парите и да направя икономия :) А относно обикновенната газова уретба с изпарител и плочка при дебитомера, такова нещо аз не бих си сложил в автомобила.Замислих се и по друг въпрос, наистина не вярвам да стигне 2.5 лв. литър бензин. Ако стигне тогава ще му мисла, май е по-добре тогава да смениш автомобила, ако не можеш да си сипваш горивото за което е измислен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Получих информация относно цените на газовите инжекциони и ми се изпари всякакъв ентусиазъм по въпроса. Значи газов инжекцион, който се свърва с компютъра на автомобила, има си дюзи и вкарва втечнена газ в цилиндрите и има ламбда контрол.........чух цена от рода на 5 000 лв. Та това струва колкото автомобила ми почти, колко трябва да карам, за да му избиа парите и да направя икономия :) А относно обикновенната газова уретба с изпарител и плочка при дебитомера, такова нещо аз не бих си сложил в автомобила.Замислих се и по друг въпрос, наистина не вярвам да стигне 2.5 лв. литър бензин. Ако стигне тогава ще му мисла, май е по-добре тогава да смениш автомобила, ако не можеш да си сипваш горивото за което е измислен :)

Абсолютно ;) Една хонда джазз 1984 година , 1.2 карборатор на 700 кг купе някъде , ако му се сложи и АГУ :) и ще се постигне хипер икономия ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Евалата за ентусиазма ....Значи колега аз съм човек които обича иноваторството и новите хрумвания...В момента сам доста далеч от българия и ако трябва да призная не сам наясно с газта и агу системите....Но като цяло те поздравявам за амбицията и ако мога да бъда полезен с нещо...Иначе на този етап ще сам тук до края на септември и не ми се мисли колко ще е бензина :angry: и как ще я пълня колата като се върна... :(:blink:

Ентусиазма идва от цените на Лукойл.Яд ме е само че ще хвърля пари и време по тоя проект вместо да сложа Koni и отпред :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Получих информация относно цените на газовите инжекциони и ми се изпари всякакъв ентусиазъм по въпроса. Значи газов инжекцион, който се свърва с компютъра на автомобила, има си дюзи и вкарва втечнена газ в цилиндрите и има ламбда контрол.........чух цена от рода на 5 000 лв. Та това струва колкото автомобила ми почти, колко трябва да карам, за да му избиа парите и да направя икономия :angry: А относно обикновенната газова уретба с изпарител и плочка при дебитомера, такова нещо аз не бих си сложил в автомобила.Замислих се и по друг въпрос, наистина не вярвам да стигне 2.5 лв. литър бензин. Ако стигне тогава ще му мисла, май е по-добре тогава да смениш автомобила, ако не можеш да си сипваш горивото за което е измислен :angry:

Колега ,по груби сметки няма да излезе повече от 800 лв.без монтажа естествено.Дай линкове за информацията за да я прегледам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Абсолютно си прав! Газов инжекцион на BRC излиза около 700-800 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Абсолютно си прав! Газов инжекцион на BRC излиза около 700-800 лв.

Какво имаш предвид и къде.....интересни са само дюзите и редуктора.....другото е универсално!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Зад сервиз Дружба монтират газови уредби. Завчера слагаха на някакъв Нисан газов инжекцион. Питах колко е излязло за да пратя мой човек да му турят на 190-ка. Цената на газовия инжекцион беше 800 лв. с монтаж и всичко. Сега ще питам един колега да видя дали от склада на едро нема да ти е по-евтино.Кажи какво точно искош да купиш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Дюзи и редуктор(изпарител),питай каква марка са и евентуално от колеги...за впечетления

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Цената на газовия инжекцион беше 800 лв. с монтаж и всичко.

човече, да не си пропуснал единицата преди 800 ? това за газов инжекцион на тази марка ми се струва твърде ниска цена !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

и намен ми се стува ниска ама нека да провери...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ха-ха-ха!!! то на Старгаз с българска електроника газовият инжекцион вече е 1400лв (до скоро се молиха за 1200 по форумите), а на БРС е 1800, а не 800 :angry::angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony
Отговорено (Редактирано)

ха-ха-ха!!! то на Старгаз с българска електроника газовият инжекцион вече е 1400лв (до скоро се молиха за 1200 по форумите), а на БРС е 1800, а не 800 :angry:  :angry:

Не е смешно колега...на маймуни ни направиха ...да караме хонди на газ Редактирано от Markony

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

прав си - хонда на газ си е тъжна гледка, като ездитен кон с рало, но какво да се прави - такъв е живота(ни) :angry: но и тази газ си е е :angry: мамата!!! Днес на митсубишито му засякох разход 13/100 градско на газ (вероятно е завишен поради дългата работа на място в сервиза), а на Дайхатсуто (което дава под 6/100 извънградско на газ, 8/100 градско), при изминати 200 км градско, сипали на жената 37л газ (но в 30 литрова бутилка(!!!), която с години сме зареждали и в напълно празно състояние е събирала 25-28л - максимума е бил 30л газ)лъжат вече като дърти цигани май навсякъде и къде отива далаверата с газта?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Пичове извинете ме но май требва да говоря на китайски! Казах 800 а не некакви други цифри! Като ида на бачкане ще говоря и с колега брато му има сервиз и точно с това се занимава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest target

БРАТЯ ПО УЧАСТ И СЪДБА СКЪПИ СЪКЛУБАРИ И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ БЕНЗИНА ИМ Е СКЪП :D НЕ КАЗВАМ ЗА САЩ. ЗАТОВА И ХОНДА И МАЙ ТОЙОТА НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН СА НАПРАВИЛИ ЕЛЕКТРО ДВИГАТЕЛИТЕ В ГРАДА КАРАШ НА АКУМУЛАТОРНА БАТЕРИЯ ИЛИ ТАМ ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛ ПАЗИШ ОКОЛНАТА СРЕДА А КАТО ГАЗИРАШ ИЗВЪН ГРАДСКО ГЕНЕРАТОРА ТИ ЗАРЕЖДА БАТЕРИЯТА АМА ТЕЗИ МОДЕЛИ СА НАВЯРНО ПО СКЪПИ С ДВА МОТОРА САМО ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА ЧАКАМЕ ДО КОГА АМА СПОКО МЕЧКАТА КАТО ИГРАЕ В КОМШИИТЕ :blink::(:D "ЗНАЕТЕ КОИ ИМАМ В ПРЕДВИД" НЯМА НАЧИН ДА НЕ ДОЙДЕ И У НАС :angry::angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Пичове извинете ме но май требва да говоря на китайски! Казах 800 а не некакви други цифри! Като ида на бачкане ще говоря и с колега брато му има сервиз и точно с това се занимава.

Провери моля те сериозно....става въпрос за изпарител за газов инжекцион!за дюзите ти е ясно.За 800 лв най вероятно става въпрос за изпарител с пло4ка и емулатор за кола с пълна инжекция....тука става игра на думи...питай 3 пъти ако трябва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest crx-fan

Ще питам и ще ти кажа .Само да уточня гледам писал си редуктор той е за метанова уредба.Там наистина цифрите са вде още високи заради ниската цена на метана и заради бакшишите дето веднага надушиха далаверата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

редуктора си е редуктор.....той сваля налягането до определена стойност....вода,масло,газ няма зна4ение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

ЗАТОВА И ХОНДА И МАЙ ТОЙОТА НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН СА НАПРАВИЛИ ЕЛЕКТРО ДВИГАТЕЛИТЕ В ГРАДА КАРАШ НА АКУМУЛАТОРНА БАТЕРИЯ

говориш за Тойота Приус-първият серийно прозивеждан автомобил с хибриден двигател. Любопитното е обаче , че ако си германец и решиш да си купиш такава кола ( която струва 40 000 евро !) държавата ти плаща половината кола ,но нямаш право да я продаваш извън германия не помня колко точно години...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

ЗАТОВА И ХОНДА И МАЙ ТОЙОТА НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН СА НАПРАВИЛИ ЕЛЕКТРО ДВИГАТЕЛИТЕ В ГРАДА КАРАШ НА АКУМУЛАТОРНА БАТЕРИЯ

говориш за Тойота Приус-първият серийно прозивеждан автомобил с хибриден двигател. Любопитното е обаче , че ако си германец и решиш да си купиш такава кола ( която струва 40 000 евро !) държавата ти плаща половината кола ,но нямаш право да я продаваш извън германия не помня колко точно години...
Honda Insight е парвият сериен хибриден автомобил до колкото аз знам :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Honda Insight е парвият сериен хибриден автомобил до колкото аз знам :rolleyes:
Да и аз така знам , и също така знам , че струва 20 000 долара някъде , съмнявам се да е толкова скъпа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Honda Insight е парвият сериен хибриден автомобил до колкото аз знам ;)

Приус-а е първия ;)

Фактически, разликата в появяването на Инсайт и Приус е няколко месеца в полза на Тойотата.

Но пък Хонда са първите които ще пускат (даже не съм в течение, дали вече не го и пуснаха за САЩ :rolleyes: ) първия сериен автомобил задвижван на ВОДОРОД - Honda FCX ;)

PS: по междодругото ;) FCX като технология и механика си е иновационна кола и въобще.... неповторима. ОБАЧЕ - като дизайн на купе, интериор и т.н. това си е чисто и просто Honda EV Plus ;) Сърчнете в google за EV Plus и ще разберете за какво става дума, но накратко казано - микро автомобил, появил се още... '97-а мисля че беше годината, задвижван САМО на ток, батериите се намират в пода, под седалките (сега, при FCX на мястото на батериите се събират "бутилките" за водоров и всички други джаджи) и се предлагаШЕ само за САЩ ( мисля че и за Канада), но само 2 - 3 години и то в много ограничена серия, но все пак Сериен модел ;) В Интериора са изпозлвани много елементи (да не кажем че цялото табло си е направо взето от) Сивик 6-а генерация.

След което се спря от производство, автомобила се използва както за платформа, така и по отношение на дизайна е почти непроменен за FCX - първият сериен автомобил задвижван на водорид ;)

Ето го FCX:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и "EV Plus":

post-9-1120686223_thumb.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

Но пък Хонда са първите които ще пускат (даже не съм в течение, дали вече не го и пуснаха за САЩ :rolleyes: ) първия сериен автомобил задвижван на ВОДОРОД - Honda FCX ;)

аз доколкото знам ,въпросната хонда се произвежда серийно и е първият СЕРИЙНО произвеждан автомобил с горивни клетки ! Нещо повече, Хонда Моторс имат амбицията да изградят мрежа от водородостанции ( засега в Калифорния, където еко-нормите са най-строги) , в които ще може да се зареждат въпросните автомобили. Това разбира се , е по-ЕКОЛОГИЧНИЯ автомобил, но не е автомобил с хибриден двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski
:rolleyes: Темата не беше ли за газов инжекцион ? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

:rolleyes: Темата не беше ли за газов инжекцион ? ;)

Явно колегите не ги вълнува темата ;) Тук сме се събрали нялоко инжинер4ета и действаме яко по въпроса:www.kolegi.info

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Правих няколко теста с метан.Никак не изглежда зле-аз очаквах че въобще няма да върви.Трябва да намеря някаква малка бутилка за метан ,че сега се мъча с бутилка от кислород.Пробвах багажника с 2 торби цимент,натегнах конито на 40% и заспа,така че и с килограмите на бутилката няма да имам проблем!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Теоретично сметнах разхода с 90км в час Русе-София Русе по цикловото количество гориво.За 700 км ще платя 18 лв???????????......възможно ли е????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

Теоретично сметнах разхода с 90км в час Русе-София Русе по цикловото количество гориво.За 700 км ще платя 18 лв???????????......възможно ли е????

Абсолютно! Говорих с един таксиджия на метан - 150км са му 5-6лв градско, тъй че е възможно 700 да ти излязат 18лв. Малко инфо може ли:1. Колко тежи най-малката бутилка заметан?2. Колко е голяма?3. Как стои въпросът с тоя метан? Сега е евтин, ама да не стане така че като хората минат на него и цената му да скочи Х пъти... Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

Знае се само че Велчев ще му сложи акциз ама това колко % е не се знае.Бутилки има всякакви 80-150кг.Най малката е колкото пожарогасител.Аз си правя сметката че трябва от русе да стигна до софия и да заредя....това е най дългата дестинация...сложи го 400км грубо ако мина през плевен...ина4е мога да мина през севлиево,така 4е и 200км пак стигат :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Един колега пълни бутилката с метан за 9 лв. и казва, че минава 280 км. Много го хвали този метан, но ми каза че не е за хора, които искат да им вървят автомобилите. Не вреди на мотора, но скупява автомобила определено. Той казва, че при тази цена обаче, нямало значение как ще кара, на него му трябва да се вози от точка А до точка Б.В този случай Хондата се превръща автомобил за возене. Разликата е, че единя се вози и пътува за някъде, а другия кара и си прави кефа. Това обаче е друга тема.Та за тежеста на бутилката......празна е 80 кг. ако не се лъжа така ми каза. А нямам идея колко е, но задницата му е клекнала доста видимо, а автомобила е Нисан Примера. Освен това е 100 пъти по-опасно от газта. Метана е на 200 атмосфери налягане. Пичове, ако това гръмне смятайте, че никой няма да може да ви събере. Това са 200 кг. на квадратен сантиметър налягане, освен това е запалимо и то силно. То и за това бутилката е толко тежка.Още информация.......около 1000 лв. струва оретбата. Най-скъпото било самата бутилка. Но пича дето кара с метан каза, че за година е избил и оретбата и колата, предишната щайга му била дизел и каза, че дизела било скъпо за каране в сравнение с метана.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

1. Тежи колкото тази на газта не повече2. Големината е същата3. Метана се добива по-много начини и не зависи от ония лайнари от ОПЕК колко ще помпат.4.Метана може да пали при ниски температури без проблем5.Няма го проблема с промяната на оборотите както при гаста6.Това че не може да се кара само на метан, а трябва на 100 км. да минеш 10 на бензин е МИТ и Легенда. Говорих с човек,не човек а таксиджия, който е изминал 150 000 км. на метан.7.При газта и метана маслото на 10 000 км. е като ново

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Бутилки има всякакви 80-150кг.Най малката е колкото пожарогасител.Аз си правя сметката че трябва от русе да стигна до софия и да заредя....това е най дългата дестинация...сложи го 400км грубо ако мина през плевен...ина4е мога да мина през севлиево,така 4е и 200км пак стигат  :rolleyes:

А сега някой ако каже и за тия 200км каква бутилка трябва, т.е. колко л на 100км гори с тоя метан ;) мисълта ми е да мина с възможно най-мъничката бутилка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

Набързо скалъпих това за улеснение:

* разстоянията ги смятах чрез bgmaps.com

Публикувано изображение

Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Type R
Отговорено (Редактирано)

ами щом само бутилката за метан тежи 80кг. , като е пълна моята хонда съвсем ще клекне - тя и без това е толкова ниска...

Редактирано от Type R

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest �нчо

С Волво 850(150к.с.) стигам до 9лв/100км в града, 5лв - на вън. Двамас таксита Астри независимо един от друг твърдят - за града 6лв/120-30км, на вън 160-70км.Бутилките са различни по размери и форма - аз съм виждал 3 вида. И самного по - тежки от Пропан- бутановите. Моите са две и събират 12лв.С попътен вятър минавам 250км извън града. Колата е спъната иклекнала.Абе + и - .....Ако не се карат поне 2000км/месец не си заслужа-ва. Струва ми 1400лв с двете бутилки :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Markony

50 литрова бутилка е дълга то4но 90 см-колкото е разстоянието между корите на задните амортисьори.Диаметъра е 30 см.Събира метан за 200-280 км.Колата е скопена защото няма читав аванс процесор,който да натъкми запалването като хората.На служебната ми кола Голф 3 2000кубика имаше монтиран такъв холандски и колата си върви по-добре от на бензин до 4500 оборота.След тях набира но бавно.Разхода е 4лв на 100 градско на ръ4ка!.Кутийката е залята с епоксидна смола :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Zdr pi4owe!!! Bravo za entusiazma ama twa we4e go ima ot mnoo wreme!!! Oswen BRS ima i edni AutoGas Italia (www.autogasitalia.it), no sa malko skypi4ki(1900 lv cena kym klient na ProMobile)!!! no ina4e stawat perfektno ima za wsqkakwi dwigateli ot 4 cil do 12 cil. Wryzkta m/u dwete centrali stawa samo s 8 kabela i malko drugi kabeli za zahranwane i t.n.!!! Prewklu4wat na zadadena temperatura i pokazwat niwoto na gazta na klu4eto!!! Za momenta towa mai e nai-dobrata LPG systema ot towa pokolenie na pazara!!! Ima go montirano na powe4eto Renault Clio taxita w BG i na edin Renault Esapce IV 3.5 V6!!! Towae ot men

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Бутилки има всякакви 80-150кг.Най малката е колкото пожарогасител.Аз си правя сметката че трябва от русе да стигна до софия и да заредя....това е най дългата дестинация...сложи го 400км грубо ако мина през плевен...ина4е мога да мина през севлиево,така 4е и 200км пак стигат  :hondarulez:

А сега някой ако каже и за тия 200км каква бутилка трябва, т.е. колко л на 100км гори с тоя метан :thumbs1: мисълта ми е да мина с възможно най-мъничката бутилка...
Ne znam kolko to4no no na edno Clio 1,4 mu dawa razhod gradsko m\u 20 i 25 litra gradsko pri 75 litra butilka!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...