Jump to content
Veseliq

Хонда е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Recommended Posts

Любопитно:

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/21538-honda-e-nai-nadejdniiat-avtomobil-v-sasht-za-poslednite-25-godini/

 

Но за хората от този форум не е никак изненадващо :)

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мой приятел дъщерята е омъжена в Бостън и 2012г. за сватбата младоженеца купи на булката джип....2013г!????При верижна катастрофа в тунел мацката влиза под бензиновоз и оцелявя.Полицаят,който е дошъл на произшествието и казал,че ако е била с друг автомобил,вече да е покойник.След този случай зетят отново купува Хонда,а наскоро говорих с баща и,който също е там,каза,че тази марка е като при нас голфовете.И аз смених няколко модела от марката.Преди години на околовръсното на Варна прелетях над трап до колене по пътя със 140км и се разминах с 2 гуми и джанти,предно спукано стъкло и прехапани устни,а по трансмисията-нищо!!!!Абе-железно желязо,много здрави коли.

Редактирано от weskodilow

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е случайна високата остатъчна стойност на автомобилите ни :) Колко ли хора са ми казвали "абе яки тия Хонди ама 10 годишна кола как може толкова пари да струва". Да де, ама не всички коли за 10 години стареят по един начин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен бренд дилема няма. Бялата "микровълнова" е на 30 г. и до сега бега с 200 и върти гуми на сухо до 3-та, просто е поизгнила. Сивият Акорд 6 още е чудесна кола, а като исках комби и тествах един 3-литров Аутбек 2007-ма, моят го пробва собственика на Бека и после рече "е тва бега колко мойта, къде са ми стоте коня горница". Усещането за "лекотата и безметежност" в една Хонда не се среща другаде. За качество и ресурс е ясно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек на моята възраст е нормално да е сменил много марки коли, но откакто се влюбих в първата хонда преди 9 години не съм сменял марката! Не, че не ми се е искало, но винаги разума е надделявал! Най ми е смешно, когато слушам някой да си хвали колата колко била здрава, как 20-30 хил.км нищо не бил барнал, а още по-смешно ми е когато става въпрос за чисто нови коли. Само ще дам един пример, а вие сами си правете изводите: Хонда ХРВ произведена 1999 г. от 9 години в семейството и изминати над 120 хил.км. за това време освен ремъци, ролки, масла и филтри са сменени само накладки, съединител и воден радиатор, е и крушки разбира се. За сравнение в далечната 2002 година имах щастието да карам около две години славещото се като "много здраво"  Ауди В4, доста по-младо от ХРВ-то, ами какво да ви кажа: то амортисьори ли не бяха, втулки на носачите ли не бяха, тампони да двигателя ли не бяха и куп други дребни, но дразнещи неща. Сравнение с италианския, френския или не дай боже руския автопарк въобще не бих тръгнал да правя, познайте защо. Някой ще каже зависи как е поддържана колата, а не толкова от марката. Тук не съм много съгласен. Да съм имал една хонда добре, ами като съм имал четири и то не за година-две, не мисля че съм имал толкова късмет. Вярно, че поддръжката оказва влияние, но за мен ако при другите марки състоянието на колата зависи 70% от поддръжката и 30% от марката, то при хонда е обратното: само 30% от състоянието на колата зависи от поддръжката. Това може да го приемете като майтап, но както се казва във всеки майтап си има доста истина :) Е, има си и недостатъци- голяма e скуката с тези хонди, нищо не се разваля само гориво сипваш и караш. Преди време имах контакти по сервизите-загубих ги, не дай си боже нещо да се вчупи не знам нито къде да търся части, нито къде да я правя! Ама карай, като се вчупи нещо, тогава ще му мисля, засега си гледам само кефа и дано да не ми скимне да сменям марката, че тогава със сигурност ще ми побелее и малкото останала черна коса :)

Редактирано от Prelude98
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...