Jump to content
pavkata_k

Добавяне на контакти чрез Bluetooth на Хонда CR V

Recommended Posts

Здравейте колеги!

*************************

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!

                                                                   ***************************

Ще бъда много благодарен на някой, който има опит в използването на блутута си за да ми помогне да си вкарам контактите в устройството за да мога да набирам контакти. Изгледах много клипчета но за CR V не можах да намеря нещо подходящо. Успях да сдвоя телефона си към устройството, указва ми че мога да добавя контакти чрез гласови команди......но ми се струва, че трябва да има и по лесен начин....например чрез блутут сигнал от телефона , но засега немога да го открия.

И така ..очаквам Вашата помощ, мнения и препоръки......На практика имам екстра която немога да използвам пълноценно!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано се включи някой с решение. За момента и аз знам само за ръчното въвеждане.

Чудно ми е ако има начин за масово наливане на контакти, как системата ще знае гласовия сигнал за всеки един контакт..

 

Аз нещо не мога да хвана логиката на моето LG, как ако телефона е вързан и набера от него, ръчно, да трансферирам разговора през системата.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги как успяхте да си свържете Bluetooth на колата с този на телефона, защото аз се опитвам, но не се откриват. Bluetooth ми на телефона не открива този на колата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано се включи някой с решение. За момента и аз знам само за ръчното въвеждане. Чудно ми е ако има начин за масово наливане на контакти, как системата ще знае гласовия сигнал за всеки един контакт.. Аз нещо не мога да хвана логиката на моето LG, как ако телефона е вързан и набера от него, ръчно, да трансферирам разговора през системата. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

Аз съм с Акорд 7-ма, но предполагам системата е същата. 
Относно въвеждането, варианта май е само ръчно. Ще погледна пак какво пише в книжката, че така или иначе от сумати време се каня да си въведа няколко номера, които най-често набирам и трябва да си припомня и ръчното как ставаше, но... това май е единственият вариант. Предвид факта, че системата работи само с гласови команди, не виждам и как би бил възможен друг вариант. Нали трябва като кажеш напр."Call Пенчо", системата да може да разпознае гласовата команда, сред набор от предварително записани ;) 
 
Относно набирането, нямам опит точно с LG, но с всички други, с които съм пробвал (Android и iOS) начина е следния - като набираш от телефона, на дисплея трябва да имаш бутон, с който да може да превключваш: Speaker, Headset и Bluetooth. Когато телефона е connect-нат, този бутон показва bluetooth символа, но разговора не тръгва през blutooth-а. В момента в който от отсрещната страна ти вдигнат, символа се сменя на Headset и разговора тръгва по "телефонната слушалка". Чак след като са ти вдигнали, трябва през този бутон да избереш Bluetooth и разговора тръгва през него и колоните и микрофона на колата. Малко е тегаво, защото трябва да следиш индикацията на този бутон докато караш, а и м/у временно, докато превключиш към bluetooth от отсрещната страна се чудят какво става и едни викове "Ало, Алооо, Алоооооууу" :D. Ама така е, като нямаш въведени номера в системата - това е начина, поне аз само този съм открил. 
 
 
PS: Сега видях (от първия линк, който колегата Drone е дал -> How It Works), че може би има и друг начин за "прехвърляне" на разговорите от "колата" към телефона и обратно. Пише, че трябва да натиснеш TALK бутона и да кажеш "Transfer". Трябва да го пробвам дали работи :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Transfer при мен не работи, пробвал съм го.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с AEG и установих, че гласовото набиране е направено за кореняци англичани. Примерно  Call Пенчо трябва да звучи нещо като Call  Пенчоу и нещата доста се обезсмислят. При мен има възможност за 10 вкарани номера, но процедурата е толкова сложна, че се отказах. Лично на мен ми стига като ми звъннат да натисна едно копче и да говоря без да се отвличам и да държа телефон в ръцете. Освен това ползвам и музиката от телефона. Относно кънектването нямам проблем, даже си се кънектва автоматично стига да ми е включен блутут на телефона.

Редактирано от alman

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Transfer при мен не работи, пробвал съм го. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

При мен работи! Пробвах го вчера вечерта. Може обаче да се ползва само по време на протичащ разговор. Т.е. трябва да натиснеш TALK бутона и да кажеш "Transfer", чак след като от отсрещната страна са ти вдигнали. Ако го направиш, преди това, докато все още звъни - не става. Иначе си работи двупосочно без проблем - прехвърля от телефона към колата и обратно ;) 

 

Въвеждането на контакти във Phonebook-а на колата е възможно само ръчно, с гласови команди. Няма друг вариант. Идеята (полезна или не) е, че по този начин, контактите се запазват независимо във phonebook-а на колата и могат да се избират от който и да е connect-нат телефон, без значение дали избираният контакт съществува в телефона или не. С тези гласови команди е сложно и изнервящо, но няма друг начин (по-долу съм описал подробно цялата процедура по въвеждането, за тези които не я знаят).
На мен ми отне около 40 мин, за да въведа 10-ина контакта, които набирам най-често. Големите ядове, бяха при въвеждането на номера и разпознаването на произнесените цифри. "Zero" на няколко пъти го разпозна като 2 цифри, напр: "one, zero", "eight, zero", "nine, zero". Най-сложно беше с разпознаването на цифрите 2 и 3. Как ли не си кълчих езика и в 9 от 10 пъти не ги разпознаваше. В крайна сметка и на това му намерих цаката :). Отваряте Google Translate и въвеждате номера с думи ("zero, eight, seven, eight..."). След като системата ви пита за номера на контакта цъкате на "Listen" бутона в Google Translate (иконката с говорителчето) и цифрите се произнасят. Разпознава ги почти безпогрешно, сбърка само веднъж със "zero". Последните 3-4 номера ги въведох по този начин и стана доста по-бързо.
 
 
Процедурата е следната (по памет, трябваше да снимам книжката, но не ми мина през акъла, ако не забравя - ще го направя днес): 
 1. Натиска се TALK бутона и след сигнала се казва: "Phonebook" 
 2. Системата изброява възможните опции: "Store", "Edit", "Delete", "List" 
 3. Натиска се TALK бутона и след сигнала казвате: "Store" 
 4. Системата пита за име на въвеждания контакт 
 5. Натиска се TALK бутона и след сигнала казвате името 
    Забележка: Ако въведеното/произнесеното име бъде разпознато от системата като близко по произношение до дадена команда или цифра - не го приема, като връща отговор напр.: "Nina could be recognized as 'nine'" и предупреждава, че за да се избегнат грешки при разпознаването, трябва да се ползват по-дълги имена или да се смени текущото име. При това положение отново натискате TALK бутона и въвеждате ново име ;) 
 6. Ако името за контакта е въведено успешно, системата пита за номер на контакта 
 7. Натиска се TALK бутона и след сигнала произнасяте номера 
    Забележка: В книжката е даден съвет, че за въвеждането на '0' е по-добре да се използва "zero". 
 8. След като сте въвели номера, системата го повтаря и изисква да въведете "Enter" за потвърждение, ако номера е верен или да продължите да въвеждате цифри (ако не сте въвели целия номер) 
    Забележка: Ако въведения номер е грешен (има сбъркани цифри), може да използвате командата "Cancel", при което системата ще се изключи и трябва да започнете цялата процедура за контакта отначало, или командата "Go back", за да се върнете назад и въведете отново само номера (при мен това така и не сработи, не успях да докарам произношението, така че да я разпознае тази команда :D). Въвеждането на номера на части, не го пробвах.
 9. След като успешно сте въвели номера натискате TALK бутона и казвате: "Enter" 
 10. Системата потвърждава, че контакта (напр. Пенчо) е запазен. 
 11. За набиране на контакт от вече въведените, натискате TALK бутона и казвате "Call Пенчо" 
 12. Системата иска потвърждение: "Искате ли да наберете Пенчо?" 
 13. Натискате TALK бутона и казвате "Yes", при което номера на Пенчо се избира 
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на mitaka_t  за изчерпателния отговор. Искрено се надявах да може и по друг начин да се вкарат контакти но УВИ! Ще опитам да вкарам номерата с google translate и ще споделя!!

Успех и късмет на всички!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Джаза /2009/ блутута позволява вкарване на номер чрез Send via bluetooth.

Процедурата е същата, както е описал по-горе колегата, но вместо да се диктува номера го изпращам от телефона! Предварително съм приготвил на телефона контакта, който ще запомням и когато системата попита за номера, натискам SEND!

Предполагам, че и тук ще стане, защото останалата част от процедурата е същата!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг вариант в допълнение на описаните тук, които лично аз използвам:

След като са "пернати" телефона и колата, набираш желания от теб номер на телефона и прекъсваш, след това TALK бутона и казваш Redial. Системата набира този последно набран от теб номер, т.е. изходящото ти повикване.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в допълнение от описаното от колегата mitaka_t да споделя и моя опит

става въпрос за Хонда ледженд, но според мен модулите са едни и същи

1. установих, че командата transfer се изпълнява и по време на набирането на търсения номер. Телефона се свързва със системата и през нея се чува сигнала за търсене;

2. Когато използвам Вайбър свързва автоматично (защо и как не знам)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...