Jump to content
migga

Mazda 6 vs Honda Accord vs Lexus IS 220

Recommended Posts

Leo-Mazda мисля,че получи обективно сравнение от човек имал и двете,сега е твой ред да разкажеш сагата за твоята MAZDA 6,може и снимков материал на някои детайли.:D

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумът ни е доста културен и приятен.Нека си е такъв през цялото време. :) кежуъл троловете обаче са си "на линия" изглежда. Хехе

За да не съм извън темата: като взимах кола се колебаех между мазда 6 и акорд. Дизайнът на маздата външно е страхотен според мен и затова реших да огледам няколко такива. Един приятел си внесе един дизел с цел да го оправя и да го продава после... беше му достатъчен да се откаже напълно от марката. Вече не иска и да чуе за мазда, а се има предвид ,че е заклет митсубиши фен. На старото митсубиши имам предвид , не това ,което е сега компанията и продуктите им. В маздата като влязох си личеше по-евтинджос интериорът, а го казвам без да твърдя ,че разбирам от такива неща.Просто такова усещане оставя. И другото- ръждата както много хора са казали - алеле майко. И последното нещо, преди да купя колата влязох във форума на мазда 6 и хонда акорд.Прегледах първите 10 теми. Във форума на мазда: първите теми бяха от сорта на :" къде да ми сменят сегментите ,че си иба мамата 1.8 мотора" ; "проблем със скоростите" . Нещо такова. Във форума на хонда: скърца ми дясната врата, не ми работи централното. Това беше точка по върпоса за мен.

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 11 часа, Zlatozator написа:

От 2009-та до 2017 имахме мазда 3 (2005г) г в семейството. Подлъгахме се да я вземем по дизайна (първата 3-ка е наистина красива кола, за разлика от наследника си) и по това, че пак е "японска". Взехме я на около 70х км от Германия и я продадохме на 92х км (ре-ал-ни!).

 

Златозар . Това много ми хареса : Като цяло, не сме имали сериозни проблеми с нея. 

Как да има като за 8 г са навъртени 22000 х км. 

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние тук японските коли само ги миришем :punk::lol:

  • Харесвам 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лични впечатления за Мазда6 съм писал по-рано в темата - лично избрах и купих за баща ми Мазда6 автоматик 2005та година (2.0 бензин). Купихме я януари 2012, на реални 177 000км, като колата е вече на 245 000км, кара се на газ. В същото време от 2010та до 2015та имах Акорд 7ма генерация (2004та година) в продължение на 104 000км. Та мисля, че минавам за "някой, който е карал японски коли".

mazda-6_medium.png


Позитиви: проблеми с интериора не сме имали - макар да изглежда по-ниско качествен, да чукнем на пластмаса (ха-ха :) ), всичко работи. Имаше един проблем актуатор - но същия проблем имах и на стария Акорд 7. Смея да твърдя, че аудиото е малко по-добро от на Акорда (поне нашата Mazda има BOSE,  не знам стандарт ли е, Акорда беше и той с Premium Audio - Bose). Дизайнът на комбито субективно е по-добро (това беше причината бащата да не иска Хонда - искаше комби, но не искаше комби Акорд).

 

Негативи: основният проблем е, че ръждясва безобразно, като вицовете за Опелите едно време. Гние навсякъде, врати, прагове, под, целият заден мост. Сменяхме крайно и средно гърне, защото бяха изгнили - за което и газта има вина. Акордите са мноого по-добре в това отношение. Два пъти я обработват с преобразовател и с грунт срещу ръжда, но се чудим кога ще дойде денят в който ще стъпиш в нея и ще ти мине крака. Автоматикът е 4 степенен и по-неикономичен и муден от еквивалентният 5-степенен на Хонда, но е адекватен.

 

Между еквивалентни Мазда6 и Акорд, ако бяха на една цена, никога не бих избрал Мазда. Но не са на една цена и това прави маздите привлекателни.  По спомен горната я взехме за около 8000лв, а подобен Акорд струваше с 30% повече. Както и @Zlatozator е писал - маздите са чудесна алтернатива отговарящи на цената си, която с причина е по-ниска.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 1.08.2018 г. at 16:18, Veseliq написа:

 

Я да обобщим - регистрираш си акаунт във форум за японски коли и с първото си мнение изкопаваш 2 годишна тема като наричаш участниците от нея "неграмотни отворковци", защото не искаш "някой който никога не е карал японска кола да пише по някоя тема, или да създава своя"?

 

Добре дошъл си да напишеш културно своите впечатления от вашите мазди (макар темата да е болезнено стара) и да оставиш всеки да прецени за себе си. Но не ти ли е неудобно да отидеш на ново място и за добър ден да започнеш да обиждаш домакините - така не знам кой би взел насериозно мнението ти.

И на всичкото отгоре е в пълен оф, защото по двигателя на неговата "японска" кола няма ни едно японско детайлче, всичко е с щемпел Форд Мотор Къмпани и Колбеншмидт, а  на дъщерята по колата само фаровете и стоповете не стават от Форд Фокус . :)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди пет години си бягх взел Мазда 6 136ph 2004, защото Акорда беше двойно по скъп, а Сивика ми отесня.

Минал съм 60К с нея км и единственото което съм и сменял освен консумативите, е дуфтунги на дюзите. Проблем при тях е, че ако се обади демфер  и не се смени навреме, се стига до скъпи ремонти (чупи вал).  Окачването е здраво! За ръждата се знае, дори има екземпляри от 2-ра генерация( след 2008)които са изгнили.

Бензина на Мазда 6 първа генерация е доста по проблемен. Той е разработка с Форд и ако си вземеш такава 100% трябва да и сменяш мин. сегменти. Започват да горят масало и ако не се следи и остане суха нещата стават още по-зле.

В момента Маздата ми се кара от баща ми, а аз си се наслаждавам на Акорда ми 2006г. Освен музиката (Bose) с нищо друго Mазда не е по-добра.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...