Jump to content
georgievhrv

Проблем с HR-V

Recommended Posts

Отскоро си имам HR-V 2000 година 4wd. От известно време започна да издава едни звуци като на спиращ влак. Появяват се при движение и ускорение, а в мига в който натисна спирачките "пищенето" спира. Пусна ли спирачките пак започва. Идва от предно дясно колело. Когато тръгна да шофирам в началото няма проблеми, но след 2-3 километра започва да стърже. Четох подобни теми тук и видях, че е имало колеги със същия проблем, например ето тук http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=98398&hl=%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8 Свързах се с колегата и той каза, че при него проблема е бил в износените накладки и акустичния датчик "стържел мъжката". Затова смених накладките с нови. Стана ПО-ЗЛЕ. Сега стърженето започва след първите 300 метра и е още по-оглушително! Някой има ли представа какво може да е? Присъствах на смяната на накладките, майстора каза, че супортите се движели на ръка, видях, че връща цилиндърчетата с една дърводелска стяга когато монтираше апаратите, но все пак не отбирам много... Та така, звукът не се трае :/ Някакви предположения?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж предпазната ламарина на супорта  да не е чукната и да опира в диска.Много е мека и редовно я кривя на оффроуд.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто визуално предпазната ламарина не опира в диска, смених накладките, дисковете бяха проверени за кривини на струг, смених кормилен накрайник - същата работа. Днес обаче забелязах, че и на двата апарата по един от двата супорта се движат малко по-трудно, но все пак се движат на ръка. Вече не знам къде и какво да търся. По-лошото е, че и местните майстори не знаят...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах същия случай със субару, скърца, стърже... Свалях дискове, апарати бях се побъркал, колкото и нелогично да ви звучи се оказа лагер. Сега ще кажете "ми то вие, когато е лагер" да ама не !!!  По разично време сменях и двата предни, и двата не се чуваха но имаха луфт. 
Съветвам те да провериш и този вариант. успех

Редактирано от YPetkov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо раздвижи хубаво водачите на спирачните апарати.

После обезателно обезвъздуши хубаво / даже подмени спирачната течност/  и пиши дали нещо се е променило.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не е ламарината е проблем в спирачното бутало.Най-вероятно пропуска малко масълце и събира пепел,която пречи на буталото да си направи хода назад.Хонда няма проблеми никакви...това са дреболийки.Влезте в форума на Алфа или Субару...Форд

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Markony, не съм съгласен. Субару са доста по натоварени от към екстри и системи. И като се има предвид, че караме 15 годишни коли нормално по натоварените да създават повече проблеми.
Говоря от личен опит, имах Outback сега HR-V  нямаш идея за какви разлики става въпрос. За сега Харвито ме е спечелило само с по ниския си разход, нищо друго!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оу,коментара ми беше Хумор....Карах Легаси с пневматика 6 месеца.За моя  си лек офроуд не бих се върнал на Субару с добра проходимост и 2 пъти по-голям разход.Форестъра е доста по-близко,но няма кой-знае колко по-голяма проходимост.За тая цел си имам диско дето може да се качи и мине през Харвито :)

Идеята ми беше че тия проблеми са детски,а в заглавието на темата звучат страшно.Добро навременно обслужване и качествени консумативи..това е разковничето.Спирачките са много важни за мен-до маниящина и през месец правя оглед на водачи и супорт.На технически преглед минах 3 пъти докато си изравня ръчната на двете колела.Това не значи ,че всеки трябва да е като мен,но общо взето човешкия живот-моя или на някой друг е по-ценен от 20-30-50 лв.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...