Jump to content
Sign in to follow this  
ceco_accord

Радост и тъга

Recommended Posts

На 30.07.2021 г. at 22:57, ceco_accord написа:

...ще си купя достъп до трековете с Хамилтън и ако не Верстапен на живо, то поне аз виртално - "ша му скинем шортите и оскубЕм перата - плитчиците"!

Макс добре го би, ама по празниците седнАх у седалката, да потренирам час/два за двубоя.

Намерих точната кола и най-кратката писта и се фанах за воланя с педалите.

Начии, тоа Хами е некво божество, сигурно си струва милионите. :)

Условията са - серийна кола (AMG GT3 2016) и никакво пипане на заводските настройки + гуми racing hard.

Ми аз дори златната обиколка 1:24:000 не мога да докопам с моето 1:24:884, а диамантената му е 1:22:965.

Мерса въри прилично, ама не спира и не завива като Хонда.

Вложил съм целио световен опит да го вкарам у виража и не успявам да му държа предната ос където искам. Спирам късно като Рьол с танц по спирачката, търся сцепление с волана като Льоб, помпя газта като Сена на излизане и нема сваляне на времето, ама нема а се давам - има още ваканция. :)

• Like 1
  • Haha 1

Но и от мен научава доста.

Накарах го да смени камерата и да кара само на прибори. Не му трябва да си вижда калниците - голямо момче е. 

Така (на снимката) неусетно завърши денят - аз отпред, Хами втори, а татковото - на опашката. И щеше да е  вярно, но до края на обиколката изостанах 3-ти, а Хамака не надвихме. :(

Каза че утре е първа смяна на училище и приключихме неделята.

Знаете ли колко е удобна кадифената седалка на Акорд 6-та генерация?

Плейстейшъна обяви че днес с момчето сме навъртяли 1447 км. :)

IMG_20220109_223256.jpg

• Like 1

Тоя Хамилтън май няма да е "лъжица за моят мозък и наКрайниците му".

Карам чат/пат. Пробвах всички писти от челънджа му и едвам "сребро". Само на Монца докопах "златото", ама пак е секунда пред мен това куче. :(

IMG_20220131_203143.jpg

• Haha 1

На 31.01.2022 г. at 21:15, ceco_accord написа:

... на Монца докопах "златото", ама пак е секунда пред мен това куче. :(

IMG_20220131_203143.jpg

Покарах днес пак там, ама пробвах и с някои "нашенци". S 2000 само от любопитство - много е капризна в бавните остри завои, а и нема достойни спирачки.

После пробвах и на друга писта.

Еми Хонда си е :hondarulez:- виждат се скромните ми резултати и ТТ данните на колите.

IMG_20220403_204804.jpg

IMG_20220402_204915.jpg

IMG_20220402_204634.jpg

Да сте живи и здрави! :thumbs1:

Това картинг пистата във Враца ли е?

• Thanks 1

Да.

Нов асфалт и кръчме за хапка - сбирка.

IMG_20220618_225855.jpg

Супер!

Чувал съм от картинг обществото, че е най-яката писта в БГ.

Сега, с новия асфалт, трябва да е "приказка". Ще заведа и аз синовете да се порадваме! :)

Edited by dandilov
  • Like 1

Пиши кога и ще дофтасаме и ние. :)

Днес между сесиите ни караха и 2- ма тинейджъри и 1 наш рали пилот, ама картовете им с по 30-тина коня / 3 педала / 6 ръчни скорости и напрао е страшно как вървят!

Edited by ceco_accord
  • Like 2

Влязохме в "Матрицата 7".

Начии, първи ден ми е, та съм леко афектиран.

То е пиене на кафе с некви де ми обясняват кое и как, се едно ми е за сефте. Не симулатор, ами фейсбук. :(

Няма ли къ да се изключи тая балтавня?

Иначе има новости, ама колкото по-масов продукт, толкова по- ...

Абе, кара се прилично, ще трябва да им "ходя по свирката".

IMG_20220710_212336.jpg

• Like 2

Сядам аз, но рядко.

Синковеца е по-редовен. Печели, трупа пари, купува си коли и Хонди.

Последно се сдоби с S 2000. Мечта му е и истинската, но това ще си е негово житейско постижение за напред.

1 от фаворитите му е белият Civic 6 typeR и понеже почна шоф. курсовете, а и ми е любимец ...

Тати му обича да го радва, а и исках да го потренирам малко в аванс, па ни е ясно че Легена е голем - взех му една "кофичка" - да трупа опит, па да си играем. :)

Реших че сив Сивик 6 за синчето е отличен стартов избор, а конкретната колца просто се пръкна в мобилето докато си пиех сутрешното кафе, а за следобедното вече я бях взел.

Та сериалът "Радост и тъга" минава в нов сезон, а за самият Сивушко ще оупна нова тема в раздела му, понеже имам питанки.

IMG_20220917_134844.jpg

IMG_20220926_083751.jpg

Edited by ceco_accord
  • Like 4

Еей с връзки сте:)..!Там на шофьорската сядат,само баш пилоти и ФЕНове:plane:!

Аз съм бил на другата,но в движение по "Дракона":biggrin:!!!:weirdo:!20200918_192043.thumb.jpg.a84cfdd02f9d4cf22e35cf7b2e1b615e.jpg

• Like 2
  • Haha 1

Преди 13 часа, JHM написа:

... на шофьорската сядат,само баш пилоти и ФЕНове:plane:!

Аз съм бил на другата,но в движение по "Дракона":biggrin:!!!:weirdo:!

Някой ден - всичко с времето си.

Радост - днес ми е рожденик - удари календарни 18.

и

Тъга - все някой ден ще "отлети от гнездото".

Ако не друго, поне ще го направи с Хонда. :)

• Like 3

Днес си взе и кормуването, така че остава само от КАТ да си му дадат книжицата и скоро ще е пълноправен и легитимен участник в движението.

Другото е опит, а това си е негово - не се учи, а се трупа на личен гръб, но поне е спокоен и разумен, а не някой сангвиничен тип характер.

• Like 2

Да му е честита!

Да внимава и да се пази от многото луди на пътя. Безаварийни всички километри! :thumbs1:

• Thanks 1

Аа, веднага го "хвърлих в дълбокото" - да закара майката си до 2 хипермаркета в час пик. 3 пъти гаси Сивика, щот кара курса на дизеларка.

Разбира се Галфоните не спят, та му свиркаха - да им се не пречка. :(

Утре го "засилвам на далекото" - да ме повози 500 км, па да се поокопити и да свикне с бензиновите обороти. :)

• Like 3

Преди 2 часа, ceco_accord написа:

Емии, вече е един от нас.

Днес си взе книжката и си получи коледния подарък. :)

IMG_20221229_201753.jpg

Живо и здраво да е детето. Много безаварийни километри и късмет.

• Like 1
  • Thanks 1

Да му е честита   !

Много безаварийни километра. 

• Thanks 1

Чул ви Господ!

И да ми го пазите, ей, че ми е едничък и любимец!

Лепнах му малко зелено тиксо. И без това "у наще село" ша му викат - Ууу, бегай у десно с тва тенеке бе.

IMG_20221229_200647.jpg

А той ще им го връща с думите "Ти знАйш ли ква е другата ми кола" - и без това ще я наследи. :)

IMG_20221229_230927.jpg

Edited by ceco_accord
  • Like 2

Преди 11 часа, ceco_accord написа:

Емии, вече е един от нас.

Днес си взе книжката и си получи коледния подарък. :)

IMG_20221229_201753.jpg

Професионално изкривяване: Гледам са два, но единият е за парлама или по точно за вратата само, понеже другият е много износен и е спрял да отключва. За успокоение : Ще спре и на контакта след време. 

Честито и безаварийно.

• Thanks 1
  • Haha 1

Изкривено, но много на място. Понякога не пали. Ще вземам мерки скоро. Ключалката на шоф. врата също е зле.

Приемам профи съвети!

Емии, доволен съм.

Не ме е стряскал. Кара плавно, държи пътя уверено (до осевата линия), връща газта когато го изпреварват и е предвидим участник в движението.

Само дупките са му проблем че няма добра представа къде вървят десните гуми. Викам му - За всяка уцелена щи вземам по 50 стинки - смеем си се.

Накарах го да изпревари 1 тир, и после му викам - Е сега си в капан! Ако не караш с над 90, тоя ще търси как да те изпревари. Избяга му. :)

Сама на 1 Т- образно кръстовище понечи да тръгне преди идващата отляво кола, но го възпрях, защото още не е усвоил бързото стартиране. По тая причина в Плевен и Търново карах аз, а също и по нощната магистрала, щото дясната лента е кофти от тировете, а за лявата още няма кураж.

Но като за водач на 1 ден и 400 км стаж - бива.

Edited by ceco_accord
  • Like 3

Боже, момчето излезе с колата и приятели на нощна разходка.

Гледам, майка му не се тревожи, па си викам - нещата от живота са нормални.

• Like 1

"държи пътя уверено (до осевата линия)"

Посъветвай го да държи пътя колкото се може по-вдясно. По завоите масово навлизат в насрещното платно и рискът да го "челосат" е голям!

НЕ!

Науча ли го да отстъпва от своето и да се "свива в ъгъла" ...

Като ответна реакция с цел избягване на удар, може, но за постоянно е грешка.

Десен завой сече който може, а ляв (при насрещен трафик) само комплексарите, а те са най-страхливи.

Това което трябва да знае е че колата е апарат за предвижване с удоволствие, но и оръжие за непредумишлено убийство!

Границата между двете си е негов опит и отговорност, както и владеенето на това авто мобилно съОРЪЖЕние..

Edited by ceco_accord

7 hours ago, ceco_accord said:

НЕ!

Науча ли го да отстъпва от своето и да се "свива в ъгъла" ...

Като ответна реакция с цел избягване на удар, може, но за постоянно е грешка.

Десен завой сече който може, а ляв (при насрещен трафик) само комплексарите, а те са най-страхливи.

Увереността не е нужно да се показва на пътя за сметка на безопасността. Знаеш добре до какво води това. Не говоря за конкретната ситуация, а за отношението към движението на пътя. Просто моите 5ст

• Like 1

Той не е арогантно копиле, нито колцата  има потенциал за вероломство по шосетата.

Айде, сефтето е готово.

Аз съм виновен.

Забравих нещо дом и го накарах да се върнем. Слязох на улицата и го оставих да паркира на заден пред гаража, а в страни има един тръболяк за тупане на килими. Как го е уцелил по светло - незнам. В тъмното преди малко се справи добре. :)

IMG_20230107_164506.jpg

IMG_20230107_211837.jpg

Edited by ceco_accord
  • Upvote 1
  • Haha 1

“Юнак без рана не може”

Шофирането си идва със своите плюсове и минуси. 

Всички сме преминали през такива случки и това е нормално.

Нищо непоправимо не е станало. 
Важното е да не се отказва, заради такива дребни неща. Само напред! Да ще му е гадно и ще го мисли 2 дни, но после всичко ще е точно и пак с усмивка на лицето. 

А на баща му се падна още едно нещо за оправяне за бъдещия списък с неща.:D

Живи и здрави! :bye:

• Like 1
  • Upvote 1

Аз съм му оставил няколко месеца преди да оправям екстериора от предишни бели (да свикне с нея) и това с щетата е неминуем процес, който приемам нормално.

• Like 1
  • Upvote 1

Не мога да помогна с друго. :(

Само пращам SMS-и на номер 1466.

• Upvote 1

И така, моето "радост и тъга" стигна до "разум и чувства".

Сега предстои трудната дилема и се надявам "да ударите 1 рамо" със съвет, как да действам натам?

Колата няма гнило отдолу и е чиста и свежа вътре. Купена е за 2 бона, вложени са още 3728,10лв (без куриерите и "държавните вземания") за техническо "сток" реновиране (вкл. основен ремонт на ДВГ 1.4 - 80 коня при Фена), но остават някои дреболии.

Целта и бе момчето да се окопити шофьорски и да му служи за студентска кола. Да е здрава, но не стремглава и да си я харесва.

До тук - добре, но мен ме дразни визуално. По всеки 1 от 11-те външни детайла има дребни забележки, и ми е неприятно, а имам планове за лек персонално визуален аджастмънт. Арт идеята (и принципно колата) му харесва, а каза че дори и друга да си вземе след време, тази щял да си запази за "проект". :)

Аз обаче явно "не моем така", а и напоследък тази 6-та хеч се оказа търсен модел, съдейки по ажиотажа в нета, а и мен вече неколцина ме питаха продавам ли я.

Та - 1 блиц въпрос:

А. да я реновирам цялостно визуално и да си начеша "арт крастата" надявайки се че няма да я унищожи "големият град"?

Б. Да пооправя туй/оной (но ще стане с различни тонове сиво) и пак да я персонализирам надживявайки несъвършенството и.

Разумът казва - "ни гъ барай, че са не знае ..."

Но, познавате ме - мука ми е да га гледам тъй-страдална, а е от "старата школа" и таквиз веке нема да има.

IMG_20230225_082033.jpg

IMG_20230225_082410.jpg

IMG_20230225_082731.jpg

Снимките са от тая сутрин, но са общи и вдъхват надежда. Ако трябва да правя подробни (на всеки "белег  от годините"), много требе да се заиграя.

IMG_20230225_091615.jpg

IMG_20230225_091516.jpg

Edited by ceco_accord

От една страна момчето още се учи, какъв е смисълът да се разкрасява? Предвид, че вече си е баба и това че си я стегнал подобаващо, заслужава ли си още инвестицията, щото като чета, няма да е за 200-300лв 😀

Според мен не му се бъркай, нали е неговата кола, нека той си я прави както му харесва😉

• Like 2
  • Thanks 1