Jump to content
mitaka_t

Странични огледала Civic 6-та ген., англичанка

Recommended Posts

Здравейте,

търся си странични огледала за Сивик-а (Англичанка, Аеродек (комби), 6-та ген., 99-та г., D14A8).

Интересува ме дали са еднавки (форма, захващане) за всичките модификации: Aerodeck(комби), Фастбек, Седан, Хечбек (предполагам за японките (седан, хечбек) ще са различни от тези за английските, но все пак да попитам...)

 

И двете са ми за смяна (целите тела, не само стъклата), намерих нови в няколко сайта на цена, която ме устройва. Проблема е, че навсякъде ги дават за: CIVIC SEDAN 96-99 и не смея да поръчам без да съм сигурен дали ще станат на комбито. 

 

Моля за информация, ако някой е сменял или знае, да сподели дали стават или трябва да търся конкретно за комби? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шеста генерация Сивик седан, Сивик хачбак 3 врати и Сивик купе са японки (американки).

Англичанките 6-та генерация са само фастбак (5 врати) и Аеродек.

 

Нямам представа дали огледалата на японките (американките) са взаимозаменяеми с тези на англичанките, но мисля, че отговора е по-скоро НЕ. Огледалата на фастбак и Аеродек са еднакви.

 

Англичанката 6-та ген е едно към едно с Ровър 400 (414 416 420) фастбак и седан, бензин и дизел от същите години, т.е. вероятността огледалата на Сивик и Ровър да са еднакви е огромна. През тези години има и един Ровър 400 комби, обаче купето му е от предишния модел - до '95-а, и огледалата му не са същите.

 

В този ред на мисли, преди да си попитал, огледалата на колите с ляв и десен волан не са еднакви. Разбирай цялото тяло. Стъклата би трябвало да са еднакви.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Японките и Англичанките и модификациите им ги знам, уж и го бях написал, ама... сега като прочетох как съм го написал и не е много ясно  :D

Аз също предполагам, че едва ли ще са взаимозаменяеми, но реших да попитам за вс.случай  ;)

 

Както и да е, основното което ме интересуваше е това: 

"Огледалата на фастбак и Аеродек са еднакви.

Благодаря за отговора, макар и при не много точно зададения въпрос  :thumbs1:

 

 

Относно огледалата за коли с ляв/десен волан - знам че са различни и мислех да го напиша, за да е ясно евентуално за други интересуващи се, но го забравих. 

А що се отнася за огледалата от Ровър - да, пасват идеално. Захващането е едно към едно. Дори и (доколкото знам) повечето ровъри имат подгряване, за разлика от повечето хонди и ако някои му се разправя, може да си пусне жици и да си има и подгряване  :yes:  Имат разлика обаче във формата на тялото. На Ровъра са по-обли. На мен лично не ми харесва, но са опция за тези които не би ги дразнело толкова (а може би и ще са по-евтини по моргите). 
Редактирано от mitaka_t

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сменях лявото огледало на моята англичанка преди 6-7 месеца и се сблъсках със следния проблем - по парт. номера показва огледалото точно каквото трябва да бъде и като дойде след няколко дни се оказа че е за японка :)

Сто пъти проверявахме преди поръчката, гледахме и след това дали нещо не сме объркали при въвеждането - явно има някакъв проблем с номерацията, така че ако можеш на място да видиш какво ти продават най-добре. Успех с ремонта и пиши да се похвалиш накрая :)

 

П.С. : Темата с подгряването не е никак толкова лесна - не става просто с пускане на един кабел :) Ако те интересува повече можеш да пишеш на колегата nikibo  с когото си направихме изпълнихме този проект. Заслугата е най-вече негова както и на другия колега инженер, който разработи специални платки за контролиране на реотаните и разбира се да не забравяме механика , който ни спаси няколко дни работа и вероятно няколко потрошени стъкла. Също така мисля че имаше тема за поръчка на реотани от Полша - имат специални размери които пасват на нашите огледала - там е описано доста подробно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си сменях лявото огледало поръчах си уж същото но излезе че е от японка ...... дори и кабелите не съвпаднаха.  :ranting:  :ranting:  :ranting:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...