Jump to content
IVTEC

Откъде зареждате бензин и какъв

Recommended Posts

В Испания е като в Италия. На магистралата скъпо, като врътнеш под някоя детелина или в градовете е доста по-евтино. Информацията ми е от преди 2 години но за Андаллусия-Севиля, където ползвах рент-а-кар. Щом ще ходиш в Барселона предполагам ще минеш над Марсилия и ще влезнеш в Испания при Girona? Ако е така, то на границата от испанската страна е някаква безмитна зона. Не че има мито между Франция и Испания, но е някаква освободена от дадени налози зона и има еднr голeми и много добре заредени и евтини магазин Tramuntana  и едни други с лого на костенурка. До тях имаше и бензиностанция с невероятно ниски цени на горивата, в която всички пътуващи испанци и французи зареждаха. Тази информация е отпреди 6г., но може да е валидна и сега.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самолети с тея терористи неее. Колкото и да плати за такси ще си направи кефа с хондата. Лично аз в OMV БГ не зареждам.

От 8 месеца живея в Полша зареждам на Орлен 95premium и съм много доволен.(то така си е написано и на капачката) Колата върви ли върви.

Когато тръгнах, заредих в Несебър на Локойл до горе, а когато стигнах София беше малко по-малко от половината. При средна скорост 130 км/ч със зимни гуми, външна температура около 15 градуса разход 8. доста си е но пък багажник с колело си имах над главата.

В 6 сутринта, София заредих на OMV Младост 2 ( до зеленчуковото пазарче) до горе (голяма грешка). Колата умря буквално. Въртях суках минах половин Сърбия и с огромен разход заредих отново скъпо но се наложи. Сърбите като цяло ми се радваха нали и те не са кои знае колко различни от нас. Та от там Сърбия--Унгария (там само дрехите не ми провериха), Словакия на Братислава и после Чехия. Но там срещнах проблем с бензиностанциите - отново ОМВ. Е добре заредих на половина. Коренна разлика. Колата стана по-тиха, имаше си вървеж и икономия. То в България само боклук наливат. О там не знам къде ме прекара през някакви гори и села навигацията, но заредих отново на 200 км. от Варшава на Орлен при все същото качество. Тук също имат Лукойл но не бих заредил на него.

 

Не му мислете, къде ще заредите извън България. Цените само са различни, качеството е контролирано.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Плевен..от доста време сипвам на Shell най-вече бензин V Power 100 и съм доволен.Не съм имал проблеми..преди години сипвах и от OMV ама спрях."Еко" категорично НЕ за Лукойл не мога да кажа,макар че знам от хора,че са доволни,но като цяло аз съм за Shell :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм писал поне в 3-4 такива теми, доколкото помня, но това беше преди години, когато се кълнях в Еко, но те вече не са това, което бяха. Сега само Ромпетрол, Газпром или Круиз (Сакса.

На 6 ноември мисля да пробвам на VM Petroleum (започват днес, да видим дали ще успеят). Надявам се да се доредя до някоя от колонките. :tooth:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно зареждам на ЕКО-то, понеже ми е удобно на излизане от М. Стана ми навик и по държавата като пътувам, а и не съм имал ядове. На Марешки в Г. Оряховица заредих преди 10 дена, но сипах само 20лв. понеже лампата светна, а и викам дай да ударим далаверата -10% :). Мотора веднага загуби взривната си сила и баира за Арбанаси го качих по-зорлям от предния ден. На бензиностанцията нямаше наплив, и плащането ставаше само кеш. Ще мине време докато се престраша да опитам отново, макар съзнавайки че и те вероятно са франчайз и всеки обект може да си прави каквото иска. Да не се приема като критика или антиреклама. Пазарът сам ще покаже кои конкретен обект е читав, макар че всичко е временно. Едно време и от ОМВ бях доволен, но нашето нещо се прецака и ... :(

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип едно време, когато купих колата, си експериментирах, но се оказа, че заредя ли на Лукойл или някой който е купувал горивата от тях, разходът ми скачаше с 1 литър. И винаги можех да позная само по разхода чие е горивото, без да се налага да гледам протокол за съответствие. :) Започнах да зареждам само на Еко и чат-пат Петрол (по времето когато те си внасяха горивата, сега мисля прекупуват от Лукойл). С гориво на Еко съм минал приблизително 140К км. Когато колата беше на 80К км. смених горивния филтър и настоях да ми го запазят. Отворих го и вътре намерих едно голямо нищо. Нямаше дори и мънично боклуче за което да се захвана (а аз бях наплашен, 'щото нали всички говорят колко са лоши горивата у нас, как били мръсни и н'ам си там к'во; да видят какво им сипват в Русия, там вече е наистина страшно :D). И така докато колата не качи разхода и с горивото на Еко. Та сега зареждам само на бензиностанциите от предходното ми мнение и всичко откъм разход и вървеж е нормално.

Това с невървенето ми се е случвало и на мен, но на OMV (това на "Петолъчката"). Светна ми лампата за горивото, напълних догоре и подкарах към Котел. Колата буквално спря. Сега един колега дето беше голям фен на OMV, също ми се оплаква и пита къде да сипва. Дето викаш те доста от обектите са франчайз и си зависи от управителя, но аз засега от Ромпетрол, Газпром и Круиз съм доволен, независимо от бензиностанцията.

Иначе за Марешки не вярвам всичко при откриването да не е на ниво, защото хората ще се наплашат и няма да припарят повече, да не говорим пък за другите 2 бензиностанции, дето се кани да отваря в София, а дори тази като инвестиция не е никак малка. При положение, че само за земята плащаш 1.15 млн. евро, някак не ми се връзва да лъжат с качеството на горивото, защото всичките му конкуренти само това и ще дебнат. И за най-малкото прегрешение ще го разпънат на кръст. Но въпреки всичко ще отида, ще поискам декларация за съответствие (т.е. произход на горивото) и ако видя печатите на Лукойл или някой сързан с тях си отпрашвам без да ми мигне окото независимо от цената. Силно се надявам да купува от Сакса или Газпром, поне за София ще му е пО на оферта според мен. А пък ако независимо от всичко колата все пак вдигне разхода с литър, просто никога няма да се върна. :) Независимо какво се случи се надявам присъствието му в София да нормализира малко цените, 'щото Картела се ояде доста за наша сметка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволен от Газпром. Разхода и ускорението са доста прилични.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълних с високооктановия от Марешки и съм мноооооооого доволен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера забелязах, че в ЕКО продават бензин 7%-ов бленд с етанолче :)

Някой да знае откога продължава това?? :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам от кога е при ЕКО-то, но аз понеже зареждам само на Лук-а и бензина е такъв от поне 3-4 години. Уж някаква "зелена" директива са им натресли от евросъюза...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какви впечатления имате от бензина на Марешки. Скоро отвори бензиностанцията в София, заредих, но още не съм покарал много че да дам мнение. Какво мислите вие ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен ако не зареждаш 100 октана на Марешки препоръчвам бензиностанцията преди него - старата симона ,сега Екоойл. Цената на 95 е същата /днес 21.03.2017 е  1.88 лв. / , дизела е винаги с 1 ст. надолу под неговата цена , а като качество за Бг е добре / по-добре от Марешки/ . За 100 октана препоръчвам 98 октановият от ГазПром на разклона Цариградско / Горубляне /Дружба . Сайт за цените на горивата - https://bg.fuelo.net/ .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разправят, че Марешки щял да се вихри и в Пловдив/София с бензиностанции, но да видим колко ще живее...всичко това ми мяза на някаква временна пропаганда.

E, колега, дойде време да си отговориш на солидния въпрос!

Марешки е жив и отвори бензиностанция в София!

Пропаганда има, Марешки ще влезе в парламента?

Цените последните месеци подскочиха яко!

Нефта леко се колеба, мърда!

"Не народ, а мърша, туй ще кажа и ще свърша"! Славейков!

 

И 1.10лв. да  го направи Марешки, пак ще сме недоволни, нали?

 

А по темата и въпроса, вчера в 16:30 на Марешки имаше 70 коли, броих ги лично!

Всички наоколо са свалили бензина, но в центъра цените са 2.09 за А-95 и 1.08 за Газта!

Останалите около ВМ, на загуба и те продават май!

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Русе Марешки откри бензиностанция малко преди изборите. Съответно си заредих и качеството ми допадна. След изборите обаче, както се очакваше, нещата се промениха, само цената си остана същата. След това си чистих дюзите. Като цяло зареждам само макс мошън уж 100 октана ОМВ, от който съм най доволен, като 95 на същата верига също не е никак лош. В Русе всички освен Ромпетрол, купуват от Лукойл, а там е най-голяма гмеж :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заредих няколко пъти 95 от Магарешки във Варна - съвсем нормален вървеж, никакви оплаквания относно разхода. С две думи - много доволен.

Няма да гласувам за него, но ще продължа да съм му клиент.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече три зареждания от Марешки София, разхода е с един литър газ надолу!

От 12.7/100 при Еко и Газпром на 11.5 при Марешки!

Сега се връщам от там и има опашка от около 10 коли и 50зареждат!

 

"За бензин, хапче и кебапче" се продавате, казват другите политици!

Е, колко му трябва на човек, една пържола, аспиринче и бензинче!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 За същите пари и литри от ОМВ и ЕКО където съм зареждал, минавам повече километра като заредя на Газпром, явно горивото е по хубаво или само си въобразявам

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 За същите пари и литри от ОМВ и ЕКО където съм зареждал, минавам повече километра като заредя на Газпром, явно горивото е по хубаво или само си въобразявам

 

Значи ставаме двама, които само си въобразяват.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвържавам, че съм много доволен от Газпром, НО цената при Марешки ми допада повече!

Спукват го от проверки, но всичките горива са му качествени и са точното количество, което показва колонката!

 

Представяте ли си, че цялата държавна машина е впрегната да го хванат в издънка и да го затворят!

Явно всичко му е точно!

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз в Пловдив от месеци зареждам само на Газпром моста на ВХВП. Винаги слагам до горе, което е около 100-110 лева и при 50% градско 50 % извънградско ми дава средно 8-5,9, като смея да твърдя че съм доста агресивен и съм с 18 ки.При 16 ки те разхода ми беше около 8. Преди седмица на темпомат до София и обратно ми даде точно 7.1 при скорост 130-150. Заредя ли на Лукойл или ОМВ разхода не ми пада под 10.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Марешки ...

Спукват го от проверки, но всичките горива са му качествени и са точното количество, което показва колонката!

 

Представяте ли си, че цялата държавна машина е впрегната да го хванат в издънка и да го затворят!

Явно всичко му е точно!

Наистина ли смяташ, че не ние, а той е жертва?!!?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така се набира електорат. От "народа" :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много навалица има при Марешки и на газта и пада налягането!

Вместо 40л, зареди 32л!

На следващото зареждане на Газпром всичко си дойде на место като осреднен разход!

 

Явно от това ми е паднал разхода с 1.5л!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ко?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Вместо 40л, зареди 32л!...

...Явно от това ми е паднал разхода с 1.5л!

 

Та, искаш да кажеш, че мериш разхода пълно-празно, като и в двата случая (40л и 32л) ги смяташ за пълно 40л?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма смисъл да се пише обобщено за цяла верига

Всичко опира до управителя на конкретната бензиностанция - доколко спазва правилата и следи служителите си.

 

С времето съм си харесал Еко-то на Резбарска за газ - от доста години не съм имал проблем или странно поведение.

Понякога ми се налага да заредя на Петрола срещу Кат - и се е случвало да ми светне чека за бедна смес, да дигне разхода

 

Бензин напоследък зареждам от познат. Негов познат вози 98 с цистерна до бензиностанции и чат пат си заделя малко бензин (не повече от 100л на цистерна) ...

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

... Марешки ...

Спукват го от проверки, но всичките горива са му качествени и са точното количество, което показва колонката!

 

Представяте ли си, че цялата държавна машина е впрегната да го хванат в издънка и да го затворят!

Явно всичко му е точно!

Наистина ли смяташ, че не ние, а той е жертва?!!?

 

Монополът на лукойл излезе наяве, доказано!

"Според предоставената статистика "Лукойл Нефтохим" и "Лукойл България" държат 82 процента от капацитета дизелово гориво в данъчните складове и 92 на сто от бензина. Останалите минимални количества са на други 35 фирми. За сравнение през 2011 г. две са били фирмите, които държат 83 процента от данъчните складове. Вече лицензът на "Нафтекс" е отнет и дружествата на "Лукойл" са увеличили контрола си върху акцизните складове."

http://www.mediapool.bg/totalen-monopol-na-lukoil-pri-skladovete-za-goriva-news262274.html

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много навалица има при Марешки и на газта и пада налягането!

Вместо 40л, зареди 32л!

На следващото зареждане на Газпром всичко си дойде на место като осреднен разход!

 

Явно от това ми е паднал разхода с 1.5л!

 

Разход на газ се засича празно-празно, без да се пълни пълния капацитет на бутилката. Най-добре на около 70%.

 

 

Иначе при мен на извънградско с натискане до 170-180 и включен климатроник ми даде разход 9.5, вярно, че предишното подобно засичане беше миналата година, но тогава разходът ми беше над 11.

В момента засичам градския разход и съм минал почти 200км, но тъй като ми е много далеч, ще изчакам да светне резервата, за да заредя пак (тъкмо ще бъде по-достоверно) или ще заредя преди да излезна на извънградско.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зареждам газ само при Марешки, откак откри станция в Айтос. Винаги след 30 притраква и наливам макс 31 литра /бутилка 38/. На други преди това са ми слагали над 32 до 36. Само Газпром и донякъде ОМВ са били точни като ВМ. За вървежа - съвсем нормално. Последните зареждания ми свали и разход/може би заради ПетроКанада 5/30 маслото/. Вчера заредих и на засечка пълно-празно : 440км с 31 л. От тях само 140 извънградско, другото из Бургас. Смятайте я ! Така че Марешки  :thumbs1:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зареждам от големи бензиностанции - предимно Шел или ОМВ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Днес ми с е наложи да пътувам София-Стара Загора. Тръгнах с бензин 95 в резервоара от Еко София. В 9,30 бчх на Черна маца в 11,30 бях в Стара Загора на 240 км. т. е средна скорост 120 км.( среден разход по борд компа 6,6) На връщане реших да заредя на Газпром( четейки добри отзиви във  форума). В 13,45 излязох от Стара Загора в 15,30 бях на изложението на Хонда в Интер Експо центъра в София - 230 км. от зареждане  - средна скорост 125 км. Разход 8,6 по борд компютъра. Условията за каране бяха абсолютно същите на връщане като на отиване. По голям разход досега с колата не съм регистрирал по магистралата никога, дори натоварен зима с гуми на 5 години. Гумите ми сега са чисто нови купени този месец. Потвърждава ми се мнението че в Стара Zагора бензина е с по ниска цена , но и на много по-ниско качество от другите градове, но този път това ми беше рекорд. Не знам колегите зареждащи на Газпром как правят тези разходи, за които пишат. Общо взето до сега най добър разход съм постигал с този от ЕКО но зареден в София или Бургас. На Еко в Стара загора съм зареждал и разхода е осезаемо по голям, но не и чак толкова колкото на Газпром.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,може разликата в разхода в двете посоки, да се дължи на това, че на връщане към София,"катеренето" е повече.Звучи смешно предположение,което може да се окаже вярно.:)Качеството на горивото,също е определящ фактор. За еко, и аз бих казал, че разхода е най-достоверен.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено е фактор, но на мен ми се е случвало да правя София-Бургас и Бургас-София в един и същи ден с еднакъв стил на каране и по-нисък разход, макар и само половин литър, в посока София.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И аз зареждам от МаГарешки и вървежа / разхода са прилични. 

Градско - 8-10

Извънградско 5,5 на 100  при икономично каране,  6 при нормално. 

Редактирано от dio

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Денивелацията определено дава разлика.

И при мен добрият разход е в превес при София - Свиленград. :)

Редактирано от dindin

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз зареждам само от Круиз. Цените са добри и с отстъпката (ако заредиш над 50лв. ти дават чип с отстъпка) си е направо евтино. Миналата година заредих за 50лв., карах една седмица градско в София и после до Силистра (София-Силистра са около 420км), в Силистра заредих пак за 50лв., но този път от ОМВ и на вторият тунел на Хемус ми светна лампата за горивото. От тогава само от Круиз зареждам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не зареждам от Лукойл. Игнорирам и неговите "партньори". Винаги има по-качествен и със сигурност ПО-ЕВТИН вариант (...самоцензурирано...)

http://www.mediapool.bg/kzk-ne-otkri-zloupotreba-s-monopol-i-pri-neftohim-news264332.html

Редактирано от kalintry

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безиностанциите са едно на ръка, ама за по-голяма икономия от значение е да си държиш и колата в кондиция, за да няма свръхразход. Според мен, освен за качествен бензин и редовната подмяна на масло и технически прегледи, са си важни и добавките, които слагаш на колата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш проблеми с колата, не си ги създавай с добавки. Производителя не препоръчва ползването на такива. Маслото ако е добро, също няма нужда от присадки. Парите за добавки ги давай за качествени консумативи, ще имаш със сигурност по-добър резултат.

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Много навалица има при Марешки и на газта и пада налягането!

Вместо 40л, зареди 32л!

На следващото зареждане на Газпром всичко си дойде на место като осреднен разход!

 

Явно от това ми е паднал разхода с 1.5л!

 

Разход на газ се засича празно-празно, без да се пълни пълния капацитет на бутилката. Най-добре на около 70%.

 

 

Иначе при мен на извънградско с натискане до 170-180 и включен климатроник ми даде разход 9.5, вярно, че предишното подобно засичане беше миналата година, но тогава разходът ми беше над 11.

В момента засичам градския разход и съм минал почти 200км, но тъй като ми е много далеч, ще изчакам да светне резервата, за да заредя пак (тъкмо ще бъде по-достоверно) или ще заредя преди да излезна на извънградско.

 

 

 

След две засичания резултатът е веднъж 9.8, веднъж 10.5 на сто. Доволен съм от работата на двигателя и вървежа. Преди разходът не падаше под 12. Мисля да продължа да зареждам там.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...