Jump to content
IVTEC

Мирис на неизгорял бензин Accord VII 2.0

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Преди около седмица заредих на Петрол около 17 - 18 литра А95 при резервоар с гориво, недостигнало до резервата. Веднага след това прибрах колата в гаража и ми направи впечатление, че в задната част мирише на неизгорял бензин.

 

Първо душих като полицейско куче около цялата кола и съм категоричен, че миризмата е в задната част - към двигателя няма нищо. Извадих я от гаража, но нямаше следи от теч по земята - не че в тази жега не би се изпарил точно бензина за половин минута, но...

 

През следващите няколко дни с повишено внимание следих и при слизане от колата веднъж го има този мирис, друг път не. Днес ми се стори, че е от лявата й страна, докато предишния път можех да споря, че е от ауспуха. Вътре в купето няма миризма.

 

И сега се чудя какво може да е. Днес реших със сигурност, че ще се ходи на сервиз, но до понеделник ми се иска да имам някакви насоки, че да не ме издърварят за нещо дребно. Четох, че можело дори от уплътнението на капачката да е, от някакви отдушници на резервоара, от горивопроводите разбира се, но в този случай възможно ли е така изведнъж да се случи се чудя.. Фактор в случая е, че се случи точно след описаното зареждане. Ламбда сонда? Евентуалните й цени?

 

Аз лично имам въпрос дали може да се дължи на неизгоряла добре смес заради нерегулирани на време клапани? Колата е на почти 124 000 км и от известно време насам ми се струва, че клапаните потракват и все се каня да отида да ги регулират. Знам, че на 120 трябвало да се регулират.

 

Някакви други предположения или най-вече на някой от Вас случвало ли му се е подобно нещо?

 

Благодаря Ви за мненията предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P. S. Забравих да опиша, че при оглед в двигателния отсек нищо не се вижда, нито под купето. Поне засега не мога да кажа, че има завишен разход, дори обратното. Преди въпросното зареждане си засякох разхода тази година с ходене до морето, два пъти градско в Бургас и градско после в Пловдив преди да заредя - 7,9 л/100 км средно при 8,9 миналата година на малко по-тежки условия. След въпросното зареждане съм минал много малко и не мога да кажа завишен ли е разхода.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер!

 

Голяма простотия от моя страна!!! Днес отидох при един познат сервиз, който обслужи колата, когато я купих и му споделих за проблема. Човекът гледа, огледа и ме попита дали съм си гледал капачката на резервоара. Споделих му, че съм погледнал уплътнението, но само погледнал.

 

Оказа се, че на бензиностанцията при цитираното зареждане служителят не е завил капачката. Като отключих капака и пипнахме вътрешната капачка, се оказа, че изобщо не е завита и оттам мирише здравата. Затегнахме я, изщрака и това беше.

 

Направо ме е срам!!!:) Чак се извинявам, че вдигнах темата. :) Колата си е здрава и права.

 

С поздрави!!!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това си сипвай сам...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги стоя до колата, когато ми зарежда някой друг.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ги всякакви. Затова задължително гледам да не почне да сипва дизел вместо бензин, че и за такива истории съм чувал :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че не само се чува за такива, но и ги има. Дали е заради малкото пари, не знам колко получават, дали заради друго, дали заради няколко фактора. Друго лошо е, че съм чувал как бензиностанциите се опитват да скрият и избегнат отговорност в такъв случай.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави сте, но...

 

Нали всеки трябва да върши работата, за която му плащат. То иначе всичко сами трябва да си вършим, а не е възможно. До кога тези хора ще са толкова безотговорни, респ. до кога ще живеем в държава с толкова ниско качество на услугите и стоките. :(

 

И аз като Вас нямам доверие на подобни хора, но понякога бързам и докато я зареждат направо отивам да плащам. Явно няма да се случва повече, защото лично на мой познат се случи историята с бензин в дизелова кола и стана големият панаир по сложно източване, стоене на колата 2 дни на бензиностанцията и т.н. В интерес на истината в случая служителят си го отнесе здравата, но естествено веригата нито се извини от нейно име, нито обезщети моя познат по някакъв начин. Те нямали никаква отговорност.

 

И липсата на отговорност не е до ниското заплащане. Тези хора получават не повече от 600 лева брутна заплата, а управител на OMV взима 800. Подобна безотговорност наблюдаваме всеки ден от лекари и съдии, които и са по-високообразовани, и взимат в пъти повече пари. Проблемът явно е в манталитета и начина на мислене. Когато всеки от метача до професора започне да си върши работата от сърце, тогава ще тръгнат нещата, а те ще доведат и условията, позволяващи по-високо заплащане.

 

Мой много близък в Дания разнася пици на половин работен ден. Парите му стигат да си плаща квартирата, сметките, пътуване минимум два пъти годишно до България + веднъж из Европата, та и на майка си праща. Но момчето е супер стриктно в държава, която именно с вековни усилия и усърдие на всеки един член на обществото е достигнала този стандарт. Тук всеки реве "За тези пари, толкова". А защо не се напъне всеки, та да стане "За тази хубава работа, ето ти повече пари, защото клиента е доволен".

 

Отклоних се доста от темата, но нещата са много свързани и зависят от всеки един от нас.

 

Иначе по темата - докато минат 150 години, та всеки почне да си върши работата, както трябва, гледайте внимателно какво вършат, че да не стане беля! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто манталитет, поста и заплатата в бг нямат връзка с интелекта на индивида.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...