Jump to content
Tino

Хонда Джазз 1.2 претракване като на аванс?

Recommended Posts

Здравейте, 

Откакто започна летния сезон и колата се кара със свалени прозорци чух претракване от двигателя като на аванс, много ситен шум все едно от железни топчета от лагер в буркан. Прави го предимно при по-висока предавка и по-ниска скорост или при поддържане на скорост. При ускорение не се чува. На място няма подобен шум, двигателя си работи изключително спокойно на празен ход и си ускорява добре. 

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил? 

Имам няколко неща на ум от къде може да идва :

- Реглаж на клапани - такъв не съм правил откакто е купена колата, т.е. Ноември месец 2014та 

- Неизправно работеща бобина - свещите са сменени още при купуване, но ако е бубина се предполага че трябва да светне чек-а

- Замърсен горивен филтър - при тези моменти когато го прави й липсва достатъчно добър дебит на гориво, което силно ме съмнява да е това причината

- Верига - разбрах за редица случаи на родили вече Джаззове. Има резон да е от веригата, защото реално при ускорение тя е опъната, а при посоченото каране се предполага, че няма максимално напрежение върху нея и стои малко по-хлабава и може да претраква. Но тука идва момента, че колата е на предполагамеи 120 000км, които може би са реални с оглед на изключително запазения интериор и също така, че би трябвало да го прави и на място при празен ход...

- Последна причина - не дотам добре работещи периферии - климатик , при включен климатик си започва един шумов оркестър, който е по-скоро от ремъка. Климатика си охлажда добре

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , при мен се получаваше един гъргорещ шум и аз в началото помислих , че е веригата а и един'' майстор'' в Захарна фабрика се опита да ме изпързаля натам , но се оказа от отлепена пита на катализатора. След като го смених шумът изчезна.Като разклатиш доколкото е възможно катализатора се чува едно дрънчене . За всеки случай провери.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какво го смени катализатора?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замених го с втора употреба -80лв. Иначе от Ем-комплект предложиха да го заменят с тръба , но няма гаранция, че няма да светне лампата check engine и няма изчистване, защото има 2 ламбда сонди една на входа на катализатора и една на изхода и правят сравнение . Варианта да се сложи тръба и да се опита да се излъже компютъра е доколкото знам висока софтуерно. Това веднага могат да ти кажат от фирмите за гърнета като Ем- комлект или други, като я вдигнат на крик и разклатят силно катализатора.Успех колега!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опасявам се, че при мен не е от това. Щеше да има постоянен шум, а не само при конкретни условия. Ще мина реглаж на клапани и нещо около климатика и ще мислим по нататъка :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Тино, реши ли си проблема и ако да - какъв се оказа? При мен имаше същото притракване като топчета в буркан, ситен шум много време като се засилваше, мислех за катализатор, но няколко майстори го гледаха, блъскаха, единият каза да, тръгнал е ама карай, другият вика "категорично не е той". Моля те, кажи до къде си стигнал. Клапани са ми регулирани скоро.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко късно, но нямаше как да вкарам по-рано колата в сервиза. 

След направен реглаж на клапаните и почистване на ЕГР и всмукател претракването като, че ли изчезна. Не съм навъртял повече от 50км де... Но се появи познатия понякога шум "работи като дизел" и увеличение на разхода, особено при работа на място... Ще покарам още малко и ще видя как стоят нещата, може да е нужно време. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...