Jump to content
danielfilth88

Не купувайте от DiVaNeT0

Recommended Posts

Колеги, днес бях излъган от този потребител. Поръчах мигачи за калниците и бях написал задължително да са със здрави крачета, счупените си ги имам и аз. Изпрати мигачи и се оказаха същия леш като моите. опитах се да му изпратя лично и да си поискам парите обратно, но съобщения не могат да му се изпращат. Намирам го за изключително некоректно, за съжаление не знам как да се свържа с админи, аз ще си пия една студена вода за парите, които му дадох, но поне да не остане и някой друг излъган! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От разписката на куриера нямаш ли номера му-що не му звъннеш да се разберете ами на лични пишеш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Разбирам разочарованието ти колега,но защо не поиска да има опция за преглед.Като са счупени му ги оставяш в Еконт и да си ги прави каквото иска!Ще ме извиняваш,но аз не бих  купил нещо от човек който не познавам, без да я има опцията за преглед.Какво като е колега от някакъв форум.Всеки може да си направи регистрация,във всеки един форум,това че се е регистрирал правили го честен и коректен?

И като се свържеш с админите какво очакваш да се случи?? Да запали някой колата и да отиде да го намери,евентуално ступа (ако може :) )  и да ти върне парите ли?

За да бъдеш излъган от DIVANETO :) имаш вина и ти,колкото и да ми е неприятно да ти го кажа!За съжаление не живеем в идеален свят!

Редактирано от nightfighter
  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът е наясно къде е сбъркал и не е тръгнал да иска някой от админите да му връща парите, поуката си я е взел. До колкото виждам си е пуснал тема да предупреди други да внимават за измами от въпросният потребител. 

 

В крайна сметка наистина - пратките могат да се взимат с преглед, но пък форума не е OLX. Уж обяви се пускат само от фенове със "стаж" (всеки може да се регистрира, но ще му трябва време да стигне до раздела с продажби). И аз бих се доверил, че като някой ми каже, че праща нещо читаво (особено ако изрично съм го питал), че няма нужда да го преглеждам и поставям под съмнение.

 

Все пак се надявам, че ще успеете да се свържете и да решите проблема.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pyrvo iskam da se izvinq za shliokavicata, no sym na rabota i nqmam BG ezik. Nqmam nomera na vyprosniqt potrebitel, zashtoto bqh pusnal tema, che tyrsq takiva migachi, toi otgovori na LS i na LS mu izpratih moeto info. Che e moq greshkata da ne poiskam pravo na pregled-tova e fakt. No razchitah na nqkakyv moral, izlgejda kato ne sym takyv chovek, koito bi precakal hora s prodajbata na chasti vyv foruma i nqkak si ne se seshtam da iskam pregled. Parite ne si gi iskam, kolega, nikoi ne e dlyjen da mi goni zagubite, pyk i zagubite ne sa nikak golemi, che da sedna da se tryshkam. Iskah vryzka s admin, za da gi pomolq da go blokirat/izhvyrlqt ot foruma, ta da ne byde i nqkoi drug izlygan (az ne bih kupil poveche ot nego, nali :) ). Tova beshe edinstvenata ideq na temata mi. Loshoto e, che migachite vse oshte izlizat ot gnezdata, a nikoi drug ne otgovori na temata za migachite :D Nepriqtno e, che vijdate tova precakvane kato moq greshka, doverieto ochevidno e greshka v dneshno vreme, no po tozi nachin onevinqvate nekorektniq potrebitel, za smetka na izlyganiq i tova e neredno. Horata sa go kazali-"Fool me ones-shame on you, fool me twice-shame on me!". E toi vtori pyt nqma da me izlyje!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си пазиш квитанцията от куриера на нея е написан номера на изпращача.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hunter :thumbs1:

За съжаление хората с чест и достойнство намаляват, особено в тази страна /не искам да я наричам държава/

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Имам досег с въпросния човек. Общо 2 случая, от които една успешна покупка от която съм доволен и една, неосъществена покупка (разбирайте не приета/отказана в Еконт от мен), да го наречем.... с второто се присъединявам към недоволните. За втората: ставаше дума за едно голямо барче за Сивик 5-а. Имам си тема тук във форума, че търся въпросната част, продавача се свърза с мен на ЛС и ми предложи, каза, че всичко е наред и няма забележки. Изрично го помолих да провери като го демонтира от колата, да погледне дали има някаква проблеми (все пак става дума за стар предмет, нормално е да има забележки) и задължително, дали има една метална планка с 4 болта, нещо което е част от монтажа на такова барче и де факто без наличието на такова нещо, монтажа става половинчат (разбирайте, за да се сложи на колата трябва побългаряване или ще се държи не добре).

 

Отговор не получих, по пътя на логиката се предполага, че щом не ми е писал, значи всичко е било ОК (без проблеми/счупено/въпросната планка е налична)., затова и не се пазарих - искаше 60лв, така да бъде.
 
Та, отивам аз до Еконт, възползвам се от опцията "преглед" и какво да видя:
 
-планката за която изрични бях казал липсва;
-при липсата на тази планка, барчето бе побългарено така, че да стои по някакъв  начин едно цяло, а да не се разпада. Бяха му завити от вътрешната страна някакви рапидки с някакви планки....каламисване от всякъде, без коментар просто !!!
-пепелника бе счупен, вратичката се отваря/затваря от само себе си, личеше че беше побългарявано с някакво лепило. Но за сметка на това в него, бе сложил няколко рапидки с които да се държи отстрани към колата...... и вратичката лепната със скоч (изолирбанд) :tongue1:
 
Цената за въпросното барче бе сериозна за една такава част - 60лв. С удоволствие бих ги платил, но да няма забележки или ако има такива, то те да са ми казани предварително, а не постфактум да ги виждам. Имах две възможности в този случай виждайки неприятните неща в офиса на Еконт:
 
-плащам си двете доставки (към 8лв) и продължавам да си търся голямо барче и подлакътник за новия ми Сивик (за съжаление вече над месец без успех);
-от Еконт да му се обадят и да се стигне до консенсус - казано накратко, продавача дистанционно да намали от цената.
 
Избрах второто, защото барче с проблеми, с липси, счупени/спукани и т.н. са ми предлагани и за 10 и за 20лв. И горе долу нормалната цена на една такава пластмаса е около 30 - 40 - 50 лева в добро запазено състояние. За 60 се предполага че всичко е тип-топ. В крайна сметка не постигнахме съгласие с цената и прецених, че това барче, в това състояние просто не струва 60лв ->> платих си на Еконт 2-те доставки от близо 8лв, изгубих си времето половин час и..... отново търся голямо барче :whistle:
 
ТЪПОТО Е, ЧЕ.... тази случка ми се случи онзи ден в Събота, т.е. 3 - 4 дни след като тази тема тук бе създадена и бях прочел/видял. Казах си "няма да се водя от подобни теми, вече сме имали успешна сделка с човека, към мен е бил коректен, няма причина сега отново да не е коректен", но в крайна сметка.... ето, че и аз вече не съм от доволните. Разчитах на мъжка приказка, доверих се, а не трябваше. Тъпо.
 
 
Та общо взето, тези словоизлияния ви ги пиша, не за да мрънкам, че съм с 8 кинта назад, а ВИНАГИ се възползвайте от опцията "преглед" на Еконт. Няма колеги, няма мъжка приказка, няма приятелство. Вярно, човешко е да се греши и да се правят пропуски, да не догледа човек нещо, преди да го изпрати.... случва се. Аз самия съм грешил, има си тема и за мен в този раздел как са недоволни хора от мен... но винаги съм гледал да има компромисен вариант и който се чувства зле от сделка с мен, да си поема последствията.. Аз го разбирам до някъде въпросния продавач - не е той производителя на това барче. Не е го той ползвал толкова години (той просто е авто морга и продава хонди на части), той няма вина, че планката с 4-те болта просто липсва (някой вече я е бил свалил) и че някой е правил "тунинг" с планки и винтове да закрепва нещо си.... и няма вина, че пепелника е счупен (ами така де, не го е той счупил)... НО човек е длъжен да си спазва обещанията, в случая - трябваше преди да го изпрати да погледне за планката и да каже, има ли счупено нещо/забележки. Той не го каза/написа. Ами, съжалявам, това си е умишлено в такъв случай, а по-умишлено от това, да закрепиш вратичката със скоч.... здраве му кажи. Да ми беше написал или се обадил "така и така пепелника има проблем, планката за която ми писа я няма, побългарявано е това барче" пък аз да си преценя устройва ли ме или не.

 

Не казвам, че не е коректен или, че не трябва да се пазарува от него. Може би просто продавача е разсеян, има много работа и няма време да звъни на всеки клиент да се обяснява като госпожица кое какво има и какви са му забележките...... А казвам, винаги да имате опция преглед и да се възползвате от нея, да си имате едно на ум !!! Това е, никой не съдя или от никой не търся сметка.
 
Прилагам и снимки (направих ги в Еконт), ако модераторите поискат, ще дам цялата комуникация която сме водили (в смисъл, че се бяхме разбрали преди да го прати да напише или да се обади, дали има проблеми и/или липса на планката).
 

 

 

Тунинг със скоч/изолирбанд:
Публикувано изображение

 

.....на вратичката е лепено лепило, явно е побългарявано затварянето и, знам ли....:
Публикувано изображение
 

Планка няма, виждат се в дъното отстрани някакви болчета с планки на тях, нещо което не е измислено от японец, а от някой по-висш инженер:
Публикувано изображение

Редактирано от ADH-Honda
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...