Jump to content
megamind

Избор между LEGEND KA7/8/9, Accord 5-6 ген., Civic VTI

Recommended Posts

Опа колеги, тия дни реших, че ми се кара нещо по-сериозно от англичанка. Критерийте и аз не знам какви са ми, по-скоро искам нещо между комфортно, спортно и с приличен двигател. Все ми е едно и дали ще е ръчка/автоматик, купе/комби/седан. Абе S2000  :drool: ми изглежда точно като за мен, ама нема фрънта за такъв  !!!

 

Спрях на следните модели (нито една не съм карал, Леджънд даже не съм виждал), слагам и ориентировъчни обяви:

 

1. За сега фаворита ми е Legend КА7/8 - чудна визия вътре/вънка, доста екстри. За минуси не знам, по чуждите форуми гледам разправят, че динамиката куца, леко тромав, не особено стабилен със стоково окачване, често се оплакват от проблеми с охладителната система, горене на масло, пушеци, пушеци и т.н. За съжаление са на 20+ години, но пък за сметка на това са евтини. За нещо такова си мисля - LEGEND

 

2. Civic VTI - няма много общо с останалите модели, но като цяло ми изглежда най-удачния избор за предимно софийско каране - евтина поддръжка, компактен, динамичен и сравнително икономичен. Проблемите са два - че не е особено комфортен и че обяви почти няма. Това беше единствената обява, кояти ми хареса за последните 2 години, даже се уговорихме с колегата да я видя, но я продаде преди срещата - Civic

 

3. След това ми харесва Accord Coupe 2.2 5-та генерация - визуално ми харесва, има повечето необходими екстри, евтин, с евтина поддръжка, прилична динамика. За минусите има доста изписано, но е ОК. Както и Legend Coupe не е първа младост :((. Учудващо, най-приличната обява, която намерих е от БГ - Accord

 

3. После е Accord Coupe 2.0 6-та ген. - изглежда ми малко като по-обрана версия на Legend Coupe, интериора по ми допада от на 5-та ген., но това което не ми харесва е, че е по-голям и тромав. Също така тук във форума имаше няколко доста негативни мнения за модела. Примерна обява, на американска може би... с грозните кристални стопове, но пък F23A1... пак от БГ - Accord

 

4. И накрая Legend KA9 - почти нищо не четох за модела, но като цяло ми харесва - LEGEND

 

Tа, някой ако има комбинирани впечатления от тези модели, ще се радвам да драсне ред-два какво му харесва и какво не :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Мисля, че от към вървене Сивика ще е най-добре. Просто другите изброени са по-висок клас и съответно по-тежки, по-скъпи, по-трудни за поддръжка и т.н. Аз все пак ще ти препоръчам нещо по-разпространено - http://www.cars.bg/c969179 колата май е форумна, така че продавача трябва да е точен и да не скрива нищо при евентуален оглед. Което е голям плюс. Динамиката ще я имаш със сигурност, а предполагам и возия все пак прелюда е по-голям от сивика. Ето и следващата генерация, конкретния екземпляр изглежда дооста добре, но и цената му е хубава - http://www.cars.bg/c870536Другото ми предложение е този Леджънт http://www.cars.bg/c916901 Колата е форумна и въпреки, че не познавам собственика ми изглежда супер точен и с това описание, колата явно е доста гледана. Ако исках нещо такова определено бих го взел, но тази кола си е рядкост от всякъде, части, разход и т.н ще са осезаемо по-високи и скъпи от сивика и акорда например. Добрата страна - ще имаш нещо наистина "легендарно" и забележимо в България, макар и 20-годишно.

Редактирано от PetioHonda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мене Прелюда ще ти допадне доста...Иди покарай прелюда от първия линк на колегата по горе (4ген) . Това е точната кола м-ду Спорт и Комфорт.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че КА7 върви колкото EG9. :hondarulez:

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демек Жоро казва(за хората дето не знаят), че Кораба Леджънд върви колкото 5-та ген. VTIПрелюда с Х22 мотора(поне 200 коня обаче) върви повече от двете горни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошо, ... че и автора не знае какво иска - да върви ли, да гори ли, да вози ли...

Оставаше да прибави един CRX и една джипка и кашата щеше да е пълна.   :punk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами, тия дни разгледах почти всички сайтове с обяви и предпочитам я поръчам от чужбина, но все още нищо не съм си харесал. 

 

Прелюдите не ми допадат особено, но почнах да чета и за него. Може и да хареса в крайна сметка, но 5-ген. Да се търси кола с 4ws и atts (той е доста рядко срещан) заслужава ли си? От БГ ето този ми изглежда добре, но някой беше писал, че автоматика им е много зле - Prelude. И това дисплейче между скоростния лост и къпхолдърите не разбрах какво е, никъде другаде не го видях...

 

Иначе, разходите по поддръжка и гориво не ме интересуват особено, защото карам по 4-5к км. на година. На супер вървеж не държа особено, предполагам че нещо като 6-ген Сивик VTI ще ми е предостатъчно, а и като цяло е най-практичния избор, но обяви няма (хеч не искам - чисто визуално не ми харесва). CRX изглежда доста фън, но по-скоро е за 2-ра хоби кола.

 

Леждънд КА7/8 е ОК на хартия, но на сляпо не ми се поръчва, също така сега видях, че е почти 5м., а вътря доста по разни тесни улички - не знам дали ще е голям проблем, де.

 

6-ген. Акорда отпада като вариант - предимно негативни мнения чета за него, а и е тежък със слаб двигател.

Редактирано от megamind

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

 

Първоначално си мислех, че темата е тролл.. Все още не съм сигурен какво е, но ако смяташ да караш с малко по-висока скорост по завои... недей да си взимаш Prelude със стоково окачване, тъй като той завива направо :D Разгледай как са колите в Гърция. Пробвай в тяхното карс ... там е топло и обикновено няма ръждичка :)

 

Успех

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...