Jump to content
SilverSnow

Шум в двигател на CRV 2006 2,2 CDTI

Recommended Posts

Здравейте,

 

От ~ 2 години съм собственик на CRV II , 2,2 cdti.  Около половин година след покупката се появява странен шум от двигателя, предимно на свободен ход. Малко наподобява шума на колегата g0sh http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=96539, но няма чип, не се появява само при студен двигател. Шума е предимно в ниски обороти (включително празен ход или ниска скорост), епизиодично, не зависимо дали е студен двигателя. Като от ролка, но под внимание че ремък (къса версия) на хидравликата и ролката са сменени, филтри са сменени, правена е диагностика. Познат майстор, както и от един от 3те препоръчвани в София сервизи за Хонда коректно посочиха, че без да чуят споменатия шум трудно може да се ориентират (а това да стане в точно определен момент е невъзможно). Няма мирис на гориво в купето, т.е. най - вероятно не е от колектори, при диагностика и ремонти не споменаха да има напукване на същите.

Допускам, че няма връзка, но между 100 и 120 км. при ускорение понякога се усещат вибрации, но не от зад (кардан), а по скоро от пред.  

Посочените симптоми са епизиодични, без ясно отчетливи причини, поради което трудно може да се симптомизират, но ме дразнят и се чудя как да бъдат премахнати.

Предварително благодаря за съветите или мнения!

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

От ~ 2 години съм собственик на CRV II , 2,2 cdti.  Около половин година след покупката се появява странен шум от двигателя, предимно на свободен ход................... не се появява само при студен двигател...

 

 

Шума е предимно в ниски обороти (включително празен ход или ниска скорост), епизиодично, не зависимо дали е студен двигателя. 

 

Кое от двете написани от теб неща е вярното?

И тези шумове, когато не са постоянни, наистина много трудно се локализират.

Ако можеш, като се появи този шум, спираш и започваш да слушаш /макар че сигурно постоянно го правиш/, но всеки път се насочвай към различен детайл.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,За съжаление и 2 те са верни, а именно - предимно, но не само. Миналата година след 500 км. по време на ход се появи и не бях в страната, та малко се притесних. Разбира св изчезна по същия начин - без видими признаци.До колкото успях да усетя е от дясно (от гл.т.на шофьора), в района около ремък на хидравлика. Но предвид липса на ясно изразена причино - следствена връзка, както и доста рядкото проявление, в едно с техническите ми познания, не може монтьорите да изяснят какво е. Което всъщност ме и притеснява.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Относно решението на посочените проблеми (може да е от полза за някого):

 

- относно звука  - след като шума стана постоянен се оказа, че е шайба на алтернатор. Често срещано е - в Бултрако и Омбре веднага го посочиха. Предпочетох Омбре, тъй като в Бултрако при смяна на ролка и ремък можеше да извършат и това, но пак - тогава не се чуваше, освен при посочените случаи.

- вибрациите - вътрешно каре от пред.

Редактирано от SilverSnow
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...