Jump to content
KrasIs7a

D16z6 turbo build въпроси

Recommended Posts

Здравейте,от известно време ми се завъртя главата за такъв проект.Проблемът е ,че си нямам грам понятие от турбо сетъпи.Поизчетох бая теми тук по форума и добих някаква представа кое колко как но ми се въртят няколко въпроса на които немога да си отговоря.Ще започна с замисления сетъп,с цел около 250-300whp без по нататъчно развитие, въртене до 7000-7500,и боост от 0.7 до 1 бар.Колата ще е евридейка,и идеята е да се направи така ,че да е здрава.д16з6 с стокова степен 9.1:1портната главас п28ца ще си я управлявамвсмукател от двувалова д серия с дросел на 60мм

биели б20 с буталата на з6--цата

генерация на 63мм

маховик 5кг и шайба 800грама

Въпросът е какво турбо ще ми е най-подходящо в случея,търбо пътищата на колко мм да са и какви инжектори са ми нужни за да покрият нуждите?

Също така с каква кутия ще е най удачно да се кара, рексова кутия с по дълъг файнал добра алтернатива ли е?

Подпирането на ризите с шпилки добра алтернатива ли е или си трябва блок гард?Какъв и с каква големина/вход/изход  кулер ще ми трябва ?

Изпускателния колектор от икономичен втек ще ми свърши ли работа или ако трябва афтер маркет то един от тези масовите чугунените би ли свършил работа?

Това са ми въпросите за сега.Обмислях и варианта за двувалова д серия ,но някак си ме плаши факта ,че частите станаха кът,но и за него бих чул някое друго мнение.Също така ако съм пропуснал нещо добавете :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се въртят едни такива идеи като на колегата, само, че съм с D15Z6 и вече имам подготвени турбинка и кулерче с които гоним не повече от 40-50 коня отгоре на икономика... Ще следя темата с интерес и ако някой вече е преминал през същото ще се радвам да се свърже с мен да обсъдим нещата :)))

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще започна с замисления сетъп,с цел около 250-300whp без по нататъчно развитие, въртене до 7000-7500,и боост от 0.7 до 1 бар.Колата ще е евридейка,и идеята е да се направи така ,че да е здрава.

биели б20 с буталата на з6--цата

 

Колега как мислиш на 1 бар с тия биели и бутала да е здрава евридейка? Без ковани железа нема да стане, иначе ще я нагласиш на 0.5 все някога ще пренадуе както, често пишат някой момчета правили турбо хондички, че им се случва и заминава на скрап двигателя..

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...