Jump to content
preparat

Вода в купето

Recommended Posts

Здравейте колеги.

От едно известно време при дъждовно време в краката на предно пасажерско място се събира доволно количество вода, подгизва си сериозно.Хондата е английски Сивик , 95-та.Започнах търсене на причината и мястото на теча.Вариантите , които открих по форуми са няколко : затлачване с листа под решетката на прозореца , където е въздуховода за парното, скапано уплътнение на преден прозорец и последно запушен дренаж на шибидаха.След обилно заливане и наблюдения се оказа , че никой от трите възможни причини не са реалната причина за подгизването.Махнах мокета подсуших хубаво.Има една кора , която е шумоизолираща, отпред в пасажерските крака , под мокета се вижда , та отзадната страна материала е нещо като дунапрен , който когато го пипнах беше доволно подгизнал и напоен с вода.С мой приятел отидохме на един канал да видим отдолу колата , евентуално за ръжди и изгнило  макар да знам , че всичко е наред от към тези неща.Открихме обаче едни две дупки , които се падат отдолу , между калника и тавата на подгизналото място, които по принцип са затапени с гумени тапи , които незнайно как са паднали.Има ги и от двете страни отпред.Тук може да видите снимка на дупките :

http://dox.bg/files/dw?a=1c03b5d995

 

Въпросът ми е дали  някой се е сблъсквал с подобен проблем?

Дупките ще намеря с какво да ги запуша , че малко ме съмнява да намеря точно такива тапи и след това ще чакам следващият по-сериозен дъжд с големи локви за да влизам в тях :) и да видим дали проблема ще бъде решен.Интересно е , че до големите две дупки , които са затапени има и малка дупка ,за която май тапа не е предвидена.Да запуша ли и нея  или може би тя е оставена за дренаж от някъде си.Моля ако има някой патил и по-запознат от мен колега на темата да сподели опит .

Благодаря ви предварително за отделеното време !

 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем и се оказа затлачване с листа под решетката на прозореца.Клапата на парното е с много ниска периферия(там от където дърпа въздух) и дори да има малко листа потича.Разглоби и почисти,може да разглобиш и моторчето на парното и него да изчистиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си с шибедах, най-вероятно проблема е в дренажната тръбичка. Друг вариант е радиатора на парното да е пробит. Погледни си антифриза дали е намалял и водата от вътре дето си я махал дали е била по мазничка. Така можеш да разбереш дали е от парното. Има и вариант да влиза някъде отзад от към багажника, дали уплътнение, дали от стоповете и да се стича по праговете напред. Общо взето е мъка докато го хванеш. Но най-разпространеното е както е писал колегата от листа през калника и от шибидаха.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, онзи ден си мих колата, и двигателя, и при мен потече на пасажерското място, и след старателен оглед, разбрах че водата иде от отвора на парното, 

Просто като светнах под жабката, и там се стичаше вода от почти целия блок на парното, така че, провери за затлачване около решетката на парното, както спомена колегата по горе.

Успех!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се , че не е от стъклото .Проверявахме вчера в Кобра-та.Съответно видяхме и решетката на парното.И там всичко беше ок.Остава да се тестват дренажите на шибедаха, но в сухо време.Дупките отдолу , които бяха без тапи сега си имат тапи.И разбира се ако и това не е причината ще се ходи на тенекеджия .....защото вода продължава да влиза от някъде.Ако на някой колега му идва още нещо на ум , нека сподели.Аз съм в тотална мистика относно този казус !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е смешно и странно, но виж дали не ти тече вода от тонколоната и съответно дали не ти се е скапало уплатнението на пасажерската врата.

Поздрави, успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много малко тенекиджий биха могли да ти помогнат ( да не кажа никой).Според мен е от шибидаха, в повечето от случаите е от там

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подгизнала е шумоизолиращата кора на предното пасажерско място.Не знам какво ще открия зад компютъра , който се намира точно там.В краката в дясно.За да започна обаче да действам , времето малко трябва да се пооправи , да е по-сухо , че сега не става.Защо тенекеджии да не могат да ми помогнат ? Ако се огледа добре отдолу , ако се махне дори и калника за да се види от там някъде дали не набива , като минавам през локви.Начини винаги има, така поне аз си мисля.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка се оказа разкачен маркуч на шибедаха от дренажа, който се намира под калника.За да се достигне до мястото трябва да се свалят предна броня , подкалник , фар , и калник.С помощта на колегата Riko_Chervenia решихме проблема.Побългарихме постановката с парче маркуч и нов отвор в гредата, защото след като извадихме накрайника на дренажа се видя , че няма как да го върнем на мястото и да снадим с маркуча , който идва от шибедаха.За снадка между новото парче маркуч и дренажния използвахме накрайника на дренажа.След това запушихме стария отвор с полиоретанов силикон, намазахме и около дупката от където излиза новия маркуч.След снощният дъжд и сняг проблеми нямам.Остава да изсъхнат шумоизолиращите кори, които бяха подгизнали за да си дойде всичко на мястото.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам Хонда Сивик 6 генерация фейслифт 2000г. Проблема ми е, че в купето вдясно на пода събира вода и то доста. Разглобих пластмасите на прага и навдигнах тапицерията за да видя дали няма дупка, но всичко беше отлично даже и нямаше ръжда. После махнах чистачките и разглобих решетката под прозореца да видя дали няма листа, но всичко си беше наред. Даже изсипах доста вода по прозореца и си се изтичаше през калника както трябва. Гледам си антифриза да не е оттам, но не губи изобщо. И най-интересното е, че само пода е мокър,а не са седалките нито вратата. Не знам от къде може да е. Благодаря предварително ако помогнете. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от местата е входа на въздуха към купето. При мен това беше причината.

Под пластмасовата решетка на чистаките, от вън, при клапата за въздух към купето, има една ламарина която стърчи, за да не влизат листа и боклуци към вентилатора. Огъни я към купето. Да не бъде изкривена в обратна посока, че по нея се стича вода и влиза през вентилатора в купето.

Друго е лайсната върху покрива. Ако под нея има пукнатини на снадката на купето. Чистиш хубаво до блясък и мажеш със водоустойчив силикон.

Трето е да ти се е нарушило уплътнението на предното стъкло.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...