Jump to content
sashe123

Няколко въпроса преди закопуване на Сивик B16a2

Recommended Posts

Здр колеги. Нов съм във форума,все още нямам Хонда но сериозно съм се огледал на една. (Тъй като съм страшен маниак на марката. Поздравявам всички колеги и дано по-скоро да стана един от вас !) Няма да изпадам в подробности за колата. Друго какво мога да кажа освен това че колата е с уникалния B16a2 мотор.

5-та генерация.(Естествено) Пределно ми е ясно че основното нещо за което трябва да гледам външния вид на колата ... това е за ръжди.

По-важния въпрос обаче е относно "сърцето" на звяра. За какво да се оглеждам,кои са слабите места на този мотор които да проверя. Има ли места които да проверя за течове на масло или други подобни (чувал съм че текът някаде при главата от страната на скоростната кутия. Така са ми казвали ако греша поправете ме.) Или иначе казано кажете кои са най-важните неща за проверка преди закупуване на такъв автомобил?  Благодаря предварително и се извинявам ако вече има такава тема просто нищо не открих.  Поздрави !

Редактирано от sashe123

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Делкото им е доста слабо място (там тече масалце), покарай я виж работи ли втек-а, какви обороти държи , кормилни накрайници , гледай веждите за ръжда, вдигнете я на стенд ако може и я разгледай отдолу също за ръжда... Общо взето главните неща са това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята тече някъде от там,ма не съм се занимавал да търся точно от къде е.май е от в тек клапана.горът масло след 5хил.оборота и много вървът. :) двигателя е изкл.здрав

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж да не тече от семеринга на делкото там на всичките тече :D то е една гумичка и се сменя за 30 мин

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

б16-ките не текът толкова от семеринга на делкото,в повечето случай текът или от соленойда на втека или от тапата на разпределителния вал.Слабо място са им скорстната кутия най-вече синхронизатора на 3та скорост.Ако имаш време вдигни и лулите на свещите и виж дали има масло там ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...