Jump to content
Honda_Z

Избор на ауспух за сивик 6-ген

Recommended Posts

Цъфна ми крайното гърне на сивика. То и по принцип си беше шумно, защото според един майстор "са му нагорели изолациите отвътре". Някакво афтърмаркет италианско - не е ОЕМ-ското.

 

И докато търсенето на запазено оригинално гърне се оказа невъзможна мисия, май се ориентирам към закупуването на ново.

 

Изненадах се, че има и български производители. Един познат си беше сложил ASPO на опела и беше доволен, но по каталог имаха само за англичанка. После намерих от VITO 03:

Публикувано изображение

От сайта на ЕМ КОМПЛЕКТ излиза даже 20лв по-евтино от препоръчителната цена на производител, която и без това е с 30% надолу от най-базовите вносни гърнета.

 

Въпросът ми е някой има ли впечатления от качеството на производителя? Имат ли си надеждна шумоизолация, защото основния ми приоритет е тишината, а не псевдо спортен ефект. Тегло от 5кг за крайно гърне не е ли прекалено малко?

 

Благодаря предварително на всички, отзовали се с мнения!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега доколкото си спомням , гърне от англичанка става за твойта кола , аз лично съм си сложил от дизел англичанка на сивика и нямам проблеми , от Ем комплект съм купувал преди години някакви полски и докато карах колата ( една година след това ) не е имало проблеми и си беше тихичка .

 Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, какво стана с гърнето? какво си купи? сподели.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеи скоро кърпих моито и се поинтересувах и от цена ими казаха около 90лв за полско на реното бях слагал полски и бях доволен а карах на газ чао чао

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересуват ме отзиви за българските. Засега не съм сложил нищо, защото се колебая.

 

На аналозите от чужди производители им дават тегло с между 1,5 и 2 кг в повече и се чудя дали при местните не са пестили откъм изолация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз съм с бг. Гърнета смених всичките от изпускатела до края и сьм много доволен купих ги от магазина на производителити в Пловдив от полиаризиран метал поне така разбрах 1год. Не са мръднали струваха някьде между 120 и 160 лв всички като успях да си ползвам отстъпка пиши на лично ще ти дам повече информация

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се обадих в ЕМ-Комплект33. Увериха ме, че разликата в теглото не е за сметка на качеството дотоколкова, доколкото я има изобщо, защото обявеното тегло от 5кг е най-общо казано, заради куриерската услуга. Звучеше логично.

 

Тази сутрин посетих сервиза им в Павлово. Останах много доволен и откъм обслужването, като за такъв голям сервиз (лично за мен колкото по-голям е сервиза, толкова повече се скапва качеството на услугите) и откъм цената на услугата. А цената на ауспуха няма да я коментирам изобщо, защото е просто смешна. Съветът ми е, ако ще ходите на място да се обадите първо за наличност на частта, която ви трябва и да си направите разпечатка на онлайн цената, за да можете да използвате отстъпката за закупуването на място.

 

Ето снимки на ауспуха с уговорката, че накрайникът си е мой, а не идва с него:

 

2014-11-12-652.jpg

2014-11-12-653.jpg

 

 

Колата стана осезаемо по-тиха откъм задницата й, и сега почвам да чувам повече шум откъм двигателния отсег :)

 

И две думи за явлението "сервиз-менте", което се намира точно пред сградата на "ЕМ-Комплект33" в Павлово. Все си мисля, че тези времена са отминали, и това отдавна не е начина да правиш бизнес. Много е низко, да направиш сервиз точно пред друг с явното намерение да копираш името и да отбиваш клиентите му. Да, предлагат другата марка български ауспуси "АСПО", което е много хубаво, но според мен, трябва да се съсредоточат да градят свой имидж, а не да придърпват от клиентите, запътили се към другия с викачи. Та, имайте едно на ум, ако ще ходите натам.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога да похваля ЕМ Компект. Моето крайно гърне го смених там преди няколко месеца, супер доволен съм от отношението и качеството на работа. Като цяло за ремонти от този тип мисля, че са точното място. А за въпросния сервиз менте, аз се чудех защо пишат за гаранция на гърнето 2 години, а на моето ми дадоха само 1, като после разбрах че става дума за съвсем друг сервиз :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчах си крайно гърне "ВИТО3", през сайта на "ЕМ Комплект" за моята колица, вече е поставено и съм доволен. За един ден ми го изпратиха хората. Коректни в доставката.  

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...