Jump to content
Quetzalcoalt

Проблем със предницата на Honda Civic Gen 5 (1995)

Recommended Posts

Добър вечер! Знам че съм нов тук, но ще ми трябва вашата помощ. На 19 съм и карам редовно (градско) от както взех книжна преди година и половина. На скоро си взех собствен автомобил Honda CIvic gen 5 от 95г. 1.3 карбуратор. Проблемът е следният. Миналата седмица от не внимание при паркиране на оживена павирана улица, не видях че част от бордюра е паднал и минах през него. Много яко изтропа. Скъсах (направо разрязах) гумата от началото на грайфера до джанта(джантите са ляти и казаха че не се изкривила). Взех втора ръка 2 предни гуми и тръгнах по сервизите ( не съм я карал след удара).Волана ми седеше много на лявата страна. Около 30-40 градуса.

До нас едни познати имат голям сервиз и веднага отидох до тях. Гледаха я, бутаха, не знам какво направиха но казаха че нищо не съм счупил или огънал. Затова отидох (на около 500метра път) за проверка на предница и да мина стенд. Казах на момчетата какво се е случило и при тях същатата работа само гледане без никакъв резултат, мога да си я карам без да се притеснявам. Смених само преден ляв тампон на носача (макар че ударът беше от дясно) и минах стенда. Колата е със гуми 195/50 R15 и разбрах че е била с рязани прожини за да се направи по ниска и са наклонили предните гуми за стабилност на пътя. С една дума казано, скъсали са я от каране. Утре ще пратя листа със стойнстите от стенда ако това може да помогне.

Днес като ходих на университетът (първото каране повече от 500 метра) по неравности на пътя ми дърпа волана много на дясно ако се сещате тези вдлъбнатини от рейсовете.Преди това го нямаше. Също се чува и тропане отпред когато се движа с много бавна скорост по паваж 15-20km/h. Волана стана и леко по твърдичък след цялата тази история. Тъй като съм новобранец не мога да определя от какво може да се чува това тропане отпед, не познавам много звуците. Затова се обръщам към вас.

Благодаря предварително.

 

P.S: търсих из форума но не намерих нещо което да ми помогне! Може и да не съм търсил достатъчно.

Редактирано от Quetzalcoalt
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има много варианти да ти дърпа...може да не са ти направили качествен реглаж...другото което е може от гумите да дърпа ако са износени не равномерно...а за тропането...закарай я в надежден сервиз да я погледнат никой от тук не може да ти каже от какво ти тропа ;)))

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...